No5

Alla inlägg under november 2008

Av Fam A&O - 20 november 2008 22:25

Alldeles för trött för att blogga idag, men några rader ska jag försöka få ner.


Är väldigt glad för en vän!! Vet inte hur mycket jag får avslöja, så jag får vänta lite till...... Jag som vill skriva och berätta!!


Är oxå glad för att pappa har fått botemedel mot sin värk. Hoppas att det nu hjälper!


Marcus har varit på föräldraråd och har lyckats påverka reglerna för hur man får använda de 15 timmar som Albin kommer att få vara på dagis när bebben har kommit. Bra jobbat älskling! Nu blir det något mer flexibelt!


Sista natten i gästrummet!!

Av Fam A&O - 19 november 2008 19:30

Nu är det snart slut på denna trista månad! Snart första advent och man får sätta upp lite ljusstakar och julstjärnor - ska bli skönt.


Nytt besök hos barnmorskan. Alla prover var bra, så det känns skönt. Dock hade väl inte magen vuxit så mycket som dom önskar. Det är bara att försöka äta ännu mer och vila ännu mer, så får vi hoppas att magen har tagit ett skutt till nästa besök.


Albin hade vägrat sova på dagis idag!

- Det gör jag inte på onsdagar - då kommer mamma tidigt!!

Så när vi kom hem fick vi se till att aktivera gossen så han inte somnade. Vi gick ut i det mörka, regniga och blåsiga vädret. Albin tog cykeln och jag fick gå. Det blev ingen lång runda, men det gjorde att vi vaknade till liv.


Albin lyckades med att trilla ner för trappan och skada sin fot. Han säger att han inte kan stå på foten. Vi får väl se hur det är imorgon när han vaknar.


Snart dags för "Bonde"!



Av Fam A&O - 18 november 2008 21:47

Idag blir det ett kort inlägg och det kommer handla om våra grannar.

Måste säga att vi har haft en fantastisk tur som har så bra grannar.


Idag knackade ena grannen på och hade sett att vi hade en massa grenar liggandes på marken efter att vi har sågat ner en buske. Eftersom han själv skulle köra iväg en massa grenar hade han fixat så att våra grenar oxå blev bortkörda. Han ville bara berätta detta, så vi inte skulle undra vad som hade hänt när vi kom hem från jobbet. Ett stort TACK! Vi åkte genast och köpte en vinflaska som tack för hjälpen!


Våra andra grannar erbjuder jämt sin hjälp och vi har fått låna lite verktyg när vi behövt. Snällare grannar får man leta efter! Vi måste se till att återgälda detta!





Av Fam A&O - 17 november 2008 20:49

Måste börja med att berätta att det har gått en hel vecka utan besök på porslinsbussen....... Det är värt att fira!! Nu kanske det vänder, haha. Sex veckor kvar och det kanske kanske har gått över. Fantastiskt! Och skulle det nu gå åt skogen igen, så har jag denna veckan att minnas tillbaka till.


Det blir mycket målar och inredningstjat i bloggen, men det är det som kretsar kring vårt liv just nu. Målaren var här ikväll igen, så nu är taket i sovrummet klart. Han trodde nog att han var klar med sitt jobb, men vi lyckades sätta honom i ännu mer arbete. Lika bra att få allt målarjobb färdigt! Så nu ska sovrummet målas och tapetseras och även en vägg i vardagsrummet på nedre plan ska tapetseras.


Ännu en måndagkväll har jag fått skicka iväg Marcus till bowlingen. Visade sig att det var två matcher ikväll. Tror inte att det var så poppis när han fick reda på det - det är ju fotbollsgalan på TV!


Nu ska jag fortsätta kolla på fotbollsgalan ;-).



Av Fam A&O - 16 november 2008 21:11

Ännu en natt i gästrummet. Jag och Albin i dubbelsängen och Marcus på madrass. Visst är det rättvist?? Nej nu längtar man efter sin riktiga säng. Alla borde få sova i en Carpe Diem...... Förhoppningsvis får vi flytta upp igen efter den här veckan.


Vi begav oss till inredningstjejen och stämde av läget. Lämnade en mall till en matta som ska vara i hallen. Nu känns det som vi närmar oss målet. Nästan alla saker är beställda, så nu väntar vi på allt ska komma och sen ska det PIFFAS. Albin hittade på en egen sång i butiken. Lalalala BAJS!! Lalalala Bajs!! eller något liknande. Det var just ett ord som skulle sjungas extra högt - BAJS! Det fanns vissa i butiken som inte kunde hålla sig för skratt.


Vi stannade till hos mormor & morfar. Albin tycker det är lika skoj varje gång. Det bjöds på middag som alltid är välkommet.....det tackar vi för!! Nästan söndagsstek :-).


Vi hann kanppt starta bilen förrän Albin hade slocknat. Han var helt slut efter besöket i möbelaffären och allt lekande hemma hos mormor & morfar.


Av Fam A&O - 15 november 2008 19:59

Målaren var här igen - näst sista gången. Sen är det största jobbet klart för den här gången. Vi lär behöva honom ännu mer efter nyår, när det är dags för tapeter i sovrummet och vardagsrummet. Men vi får försöka ta en sak i taget......inte vår grej direkt.


Efter lite msn-kommunikation med våra grannar bestämde vi oss för att äta middag ihop. Det var vår tur att slänga ihop en middag. Det blev plankstek och chokladpudding till efterrätt. Skönt med lite spontana middagar och att det inte alltid måste vara så planerat. Trevligt att ha sällskap vid middagen! Albin gillar verkligen Maja trots ålderskillnaden på 2 år och jag tror Maja gillar Marcus!!


Imorgon blir det en sväng till inredningstjejen och stämma av läget. Hoppas att hon har allt under kontroll, så det blir färdigt till första advent.


Sov gott!




Av Fam A&O - 14 november 2008 20:39

Då var man hemma igen efter fem späckade dagar i huvudstaden. Började med att man tog flyget upp i söndags och knappt hade man hunnit landa innan man blev inbjuden på Pizza hos Tommy & Cissi, tackar!

Imponerad av familjen Burell som kom upp en våning med hembakad pizza i jämförelse med oss som åt hämtpizza.......

Veckan fortsatte med en riktigt bra utbildning måndag-tisdag så nu vet ni vart ni skall vända er om ni har bolagsskattefrågor.

Tisdagskvällen skulle vigas åt spännande hockey och vem kunde vara mer passande att haka på än självaste Olof "frazze" Franzén?

Matchen mellan Djurgården-Modo skulle på förhand vara jämn, men vi hann knappt bänka oss innan Djurgården hade gjort 3-0 på matchens första fem minuter och Modo-keepern fick  nog och bytte ut sig själv. Så spännande blev det och det hela rann på till en klar hemmaseger med hela 7-0!!!

Är det verkligen rimligt att det skall kosta 300 kr för en hockeymatch?

Hur f-n har en barnfamilj råd att gå och se 55 matcher i grundserien och sedan ca 20 i slutspelet?

Inför onsdagskvällen hade jag ett par krokar ute, men det slutade med att jag ensam besökte casinot för att se om fru fortuna skulle vila över mi´g och det gjorde hon verkligen. Lämnade nöjt lokalen efter ca 2 timmar 4 000 kr rikare!!!!

Väl hemma igår efter diverse flygförseningar och uteblívet bagage så somnade man gott på en madrass i vårt något provesoriska boende för tillfället.

Idag har vi varit på ett nytt ultraljud och det var en liten bebis som fanns där inne men ändå inom alla normalkurvor, puh. Skall ändå på ett nytt för säkerhets skull om några veckor om bebben inte redan pluppat ut!


Efter detta var det dags för något nytt i Albins liv, BIO!!!

Vi köpte biljett och allt som hör till med popcorn, dryck mm och begav oss in till salong 3. Vi var förberedda på en massa ungar som skulle stimma, men så blev det inte direkt. Totalt var vi 3 barn och 5 vuxna som skulle se detta mästerverk.

Så är ni under 4 år och inte sett "Mamma Mu och Kråkan" så verkade den var omtyckt i det ålderspannet......

Kvällen avslutades med god middag hemma och nu sover 1/3-del av familjen medan 1/3-del tittar på sitt favoritprogram Idol och själv så tog jag på mig att skriva dagens blogginlägg smuttandes på en "wirre".


/M

Av Fam A&O - 13 november 2008 19:26

Någon som har facit till hur man hanterar ett trotsigt barn??? Eller detta är bara något man måste ta sig igenom...... Hoppas att det går över snart. Vet att jag inte är ensam om ett trotsigt barn, som tur är. Skönt att Marcus kommer hem ikväll. Nu får han hålla sig på hemmaplan ett tag.


Idag har en kompis BF, men ingen bebbe än. Hoppas att den pluppar ut snart! Förstår att det är drygt att bara vänta, men snart så! Tror på en Doris ;-).


Idag är målaren åter här och kämpar med taket i sovrummet. Det blir SÅÅÅ fint! Nästan så man blir tårögd....


Imorgon blir det ett nytt försök att ta sig till bion. Senast blev Albin sjuk, så vi fick stanna hemma.





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards