No5

Alla inlägg under november 2008

Av Fam A&O - 12 november 2008 19:36

Än en gång får man tacka sina föräldrar och svärföräldrar. Vad hade man gjort utan dom? Mamma & pappa kom och hjälpte till att tömma sovrummet, så målaren kan måla taket. Snart grovjobbet klart! Svärfar kom och hämtade Albin, så jag kunde åka till föräldrautbildningen. TACK till er båda!!


Jag var väldigt skeptisk till föräldrautbildningen. Jag kan ju allt redan.....;-). Så jag åkte dit för det sociala. Det visade sig vara mycket trevligt. Vi var flera som väntade barn nummer 2. Kul att det var så många i sin egen ålder.

Alla hade väldigt nära BF-datum, så det var kul att studera allas magar. Min var klart minst. Det fanns dom med gigantiska magar....puh.


Nu väntar jag på att min lilla älskling ska komma hem! Tänk vad man sakna någon efter så få timmar. Det är så tomt och tyst i huset när ingen av grabbarna är hemma. Båda är bra på att höras....hihi. Lika till utseendet och sättet.





Av Fam A&O - 11 november 2008 18:16

Jaha vad ska man skriva idag då...... Tycker man gör samma saker varje dag. Funderar på att lägga ner det här, men vet att en person tycker detta är så kul att läsa och t.o.m skriver ut detta på papper. Japp, mormor det är dig jag menar, hehe.


Så trist väder så man har absolut ingen energi. Det är så skönt att åka hem på eftermiddagen och lägga sig under täcket och vila en stund.


Efter vilan hämtade jag Albin på dagis som satt och pärlade ett fint halsband till sin mamma. Han hade sagt till fröken att det här kommer mamma att älska och självklart hade min son gjort ett jättefint halsband!!


Vi åkte till vår fd granne och busade med Cornelia. Albin och Cornelia har alltid lekt bra ihop. Idag bildade dom en orkester. Albin på trummor och Cornelia sjöng.


Nu är vi hemma igen och målaren sliter på som vanligt. Börjar tycka lite synd om honom, men han hade väl stuckit om han hade tyckt att det var trist.


Till Marcus vill vi säga att vi saknar dig här hemma. Älskar dig!!

Av Fam A&O - 10 november 2008 20:21

Jag och Albin vaknade i gästrummet. Albin var inte medveten om att han hade sovit där, eftersom han hade somnat i bilen hem från farmor & farfar. Det första han säger är; - Mamma, sover vi på hotell?? haha


Ikea i all ära, men deras sängar är ingen höjdare. Det kanske blir till att flytta upp igen trots röran. Älskar min säng!! Vi får prova en natt till.


Vi hittade en ersättare till bowlingen till slut. Egentligen från ett motståndarlag...... Grannens pappa som brukar ställa upp som reserv för dem, men han ställde upp för oss idag! Tack Kenneth!! Nu vet jag inte hur det slutade, men det jag såg såg bra ut. Så jag tror att det blev vinst ikväll!!

Albin var lite ledsen för att han inte fick spela. Dum bana som var trasig!


Hemma kämpade målaren på med taket i allrummet. Blev nog lite mer jobb än vad han hade tänkt sig, men fint blir det. Eller hur mamma?? ;-). (Mamma gillar trä.)


Vi som tyckte att värsta trotset hade lagt sig...... puh nu är det tillbaks igen!

Av Fam A&O - 9 november 2008 19:31

Jaha då var man home alone igen eller det är ju inte riktigt sant. Som tur är har jag Albin! Kommer inte ha någon nedräkning den här gången........nedräkningsterapi?????? ;-). Nu har man honom inom Sveriges gränser i alla fall.


Tur att man har ett stort ett hus! Fattar inte er som renoverar och renoverar. Hur orkar ni? Då gör vi ändå inga större ingrepp, men det blir sjukt rörigt ändå. Jag har ju speciellt två stycken jag tänker på.......hehe ni vet vilka ni är! Jag är imponerad! Den här veckan har jag och Albin flyttat ner en våning till gästrummet. Går inte att vara där uppe. Förhoppningsvis blir allt målande klart här i veckan.


Idag har Albin fått busa med sin farmor & farfar. Plockade fram leksaker från pappas tid. Bland annat en gammal elektrisk tågbana. Detta var superskoj! Marcus tog flyget till Stockholm och jag fick åka hem och vila. Sen blev det middag hos svärföräldrarna. Så skönt och slippa tänka på mat. Dessutom matlåda till imorgon! Tackar!


Nu ska jag vara duktig och förbereda inför morgondagen! Sen ska det tränas "rodel" till Ensam mamma söker.


Grattis pappa på Fars Dag!! KRAM

Av Fam A&O - 8 november 2008 20:04

Go´kväll!

Jaha, då har man åter fått förtroendet att skriva några rader här på bloggen.

Sedan min senaste tid i cyberspace har jag hunnit med att avverka en vecka med grabbarna i Tunisien där det blev väldigt mycket golf och lite mindre av soltimmarna. Men man skall inte klaga!

Hemma hade jag ju en gravid sambo som hade någon slags nedräkningsterapi tills man skulle komma hem igen och man kände väl att resan inte kom helt rätt i tiden.

Äntligen hemma igen var det dags att släppa nästa dåligt "tajmade" bomb.

Efter att bara ha varit hemma 8 dagar ska man iväg igen. Denna gång till Stockholm med jobbet. Först utbildning, sedan jobb och en söndag till fredag känns inte helt uppskattad......

Men som tur är har vi våra kära föräldrar nära och det har blivit till att styra upp lite barnpassning under veckan för att avlasta Annica, TACK PÅ FÖRHAND!

Här hemma har vi ju äntligen kommit igång med målning och bygge(hmm, bygge och bygge? Men det har iallafall satts upp en vägg till i huset)

Första känslan av det som börjar forma sig är väldigt positiv. Jag tror att det kommer bli bra även om målaren idag suckade efter det hårda "måla-om-takpanelen-passet" (men bra blev det, bara en eller två strykningar kvar!!!)

Har vi tur, och lite skicklighet från inredningstjejen, så kan det se riktigt trevligt ut här hemma redan till julfirandet.

På tal om det så blev det i dagarna klart att detta rödglittrande spektakel kommer att gå av stapeln här hemma även i år. Årets deltagare blir Albin, hans föräldrar, ev. ett syskon, hans mormor & morfar,  hans farmor & farfar, faster Lina & Yasin och sist men inte minst moster Maria (Jo, hon är faktiskt minst om man tänker efter.....)

Jag önskar mig en radio som jag sett på Percy´s...... ;-)


Nu håller vi tummarna för att veckan som kommer fortlöper med en sambo som kniper igen (Så att man kommer hem till två och inte tre. Skulle uppskatta att delta vid förlossningen).

Sedan hoppas jag att min underbara son är snäll mot sin mamma så att veckan bara flyter förbi.


Det stora problemet inför veckan är hur det skall gå för Annicas bowlinglag, där jag tålmodigt ställt upp som inhoppare på måndagskvällarna när hon med magens växande inte orkat med längre.

Något frivilligt proffs som vill lira med min svärmor......... ;-)


Någon som också tycker att det var augusti för en vecka sedan?


Tack för idag!

Marcus

Av Fam A&O - 6 november 2008 20:05

Utvecklingssamtalet gick över förväntan! Dom verkar faktiskt nöjda med mig på jobbet trots all frånvaro..... :-). Jag får visa att jag är ännu bättre år 2010!


På eftermiddagen var det dags för barnmorskan. För första gången var alla prover BRA! Underbart. Nu är det bara illamåendet kvar. Tänk om det kunde gå över så man fick njuta nån vecka. Magen har verkligen växt till sig.


Hämtade hem en väldigt trött och hostig Albin. Han var inte alls i form. Slutade med att han hostade så mycket så han kräkte ner mig - lovely! Det tyckte han var otroligt kul.

- Det kom kräk på dig mamma! haha

Hoppas att detta berodde på hostan och inte att det är någon magsjuka.

På dagis satt oxå den här roliga skylten; Här går vattenkoppor!


Så natten får utvisa om det blir en VAB-dag imorgon!


Natti natti

Av Fam A&O - 5 november 2008 19:27

Dags att ge besked till jobbet hur länge man ska vara hemma...... Otroligt svårt tycker jag. Tanken just nu är att jag kommer vara hemma t.o.m 2010-09-01. Marcus kommer inte ta någon pappaledighet den här gången utan kommer ta ledigt när barnen är lite större. Ett klok val!


Imorgon är det dags för mitt utvecklingssamtal på jobbet. Känns inte särskilt kul, eftersom det här året har varit upp och ner. Varit sjukskriven från och till. Har inte riktigt varit mig själv det här året! Hoppas chefen har överseende med detta. Han är ju dock man i 50-års åldern, så man vet aldrig......


I eftermiddags var snickaren här och delade av Albins rum med en vägg. Kändes som Albin förstod att han var tvungen att dela med sig. Han förklarade vart han skulle sova och vart bebben skulle sova.


Funderar på att ta med Albin på bio på fredag och se Spöket Laban. Den vara ca 40 min. Kan nog vara mysigt om han vill sitta still! Annars är det bara att lämna salongen. Kan vara kul att testa!


Snart dags för "Bönderna"!



Av Fam A&O - 4 november 2008 20:04

8 veckor kvar, kanske 10, men förhoppningsvis 4. Börjar bli jobbigt med sömnen. Svårt för att andas, halsbränna och SAMMANDRAGNINGAR, men gissar att detta är en prövning för det som komma skall. Detta är inget gnäll - bara fakta.


Idag dök målaren upp och lekrummet är väl i stort sett färdigmålat. Saknas en tapet, men den kommer upp i veckan. Det blir superfint! Ena väggen har en riktigt härlig röd färg. Jag hade tänkt ta före och efter bilder och lagt ut här, men tyvärr missade jag det. Hoppas inredningstjejen har bilder kvar som man kan få.


Dags för ett avsnitt av Prison Break!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards