No5

Alla inlägg under juli 2009

Av Fam A&O - 30 juli 2009 13:51

I tisdags var det besök på bvc för mätning och vägning. Oliver väger nu 9910gr och 73cm lång! Lång kille enligt kurvan.


Efter bvc-besöket passade jag på att sticka till gymmet. Skönt och få träningen avklarad så tidigt som möjligt på dagen. Otroligt mycket folk vid 11-tiden och nästan bara tjejer. Allt från tonåringar till pensionärer.

En skön stämning på gymmet.


Efter lunch fick vi med grannarna på en prommis till glasskiosken. Vi gick längs stranden hem och insåg att vi missat en dag på stranden.....buhu. Albin och Maja tog sig ett dopp innan vi gick hem igen.


Mamma & pappa kom förbi. Vi gick ner till strandrestaurangen för att äta middag. Albin somnade på vägen till restaurangen, så det blev en lugn middag. Tack för sällskapet och middagen!!


Marcus och grannen från trean åkte på trav. Inga storvinster den här gången heller..........


Igår gick Marcus och Albin till stranden och jag och Oliver åkte på föräldragruppsträff. Den här gången var det hos Maria och Liam som bjöd på lunch - lax och potatis. Smarrigt!


Maria & Liam


Det hade inte varit så bra väder, så dom stora grabbarna hade gått hem från stranden. Vi passade på att sola en stund i trädgården medan solen var framme. Sen hann jag och Oliver med en vila på eftermiddagen.


På kvällen bjöds det på Wallanderfilm.


Idag är en riktig tråkdag än så länge. Känns som höst! Just nu bakar Marcus och Albin chokladbollar och snart kommer våra långväga gäster Johan, Annika och Alexander. Ska bli trevligt! Hoppas på bättre väder bara.


Nakna kocken???


Av Fam A&O - 27 juli 2009 21:57

Förmiddagen tillbringade jag, Sofie och Maja på stan. Det var dags att köpa klänningen som jag kollat på till bröllopet som stundar i mitten på augusti. Oj vilken ångest jag hade efter köpet........Tänk om inte Marcus skulle gilla den, mycket pengar och inget öppet köp. Men den blir bra och jag kommer trivas i den klänningen.


I eftermiddags var det dags att ta itu med trädäcket på framsidan som har blivit sjaskigt. Marcus slängde på lite lut och tvättade det. Det blev mycket fräschare. Snyggt jobbat!


Marcus och Filip skulle iväg och fiska. Vi fruntimmer och barn fick följa med till en början och grilla och prova på fisket. Kanske inte riktigt min grej det där. Marcus och Filip stannade kvar och vi andra åkte hem för att lägga barnen. Enligt rapporterna från fiskarna har Marcus lyckats fånga en fisk.......Kanske någon som är stolt när han kommer hem.


 




Av Fam A&O - 26 juli 2009 20:31

Lördag:

För sjätte året i rad var det dags för familjegolfen på min sida. Vi var åtta deltagare och banan vi spelade på är min "hatbana". Är mycket nöjd med min insats - en andraplats!! Marcus vann hela tävlingen och plockade hem pokalen - grattis!.

Mamma får oväntat besök på tee - tror inte att det blev någon birdie på det hålet.

I denna familjegolf är inte första plasten den viktigaste utan det viktigaste

är att inte hamna sist och få en grymt ful porslinselefant med sig hem. Tyvärr pappa i år var det din tur att få elefanten med dig hem.


Efter golfen samlades vi hemma hos oss och grillade och hade prisutdelning.


När barnen somnat i sina vagnar fortsatte vi kvällen med en minigolfrunda. Inget höjdarresultat för min del, men jag kom inte sist i allafall.

Tack Cissi ;-)!


Idag har det storhandlats och gjorts köttbullar. Skönt att ha skafferi, kyl och frys fulla igen.


I veckan har det varit dåligt med besök på gymmet, men fyra golfrundor får man vara nöjd med.


Nu är det dags för soffan och film.


Oliver 7 månader igår! Stora killen. Han vill gärna vara där storebror är och får han möjlighet så vill han gärna dra och känna i brorsan oxå. Inte alltid ok!



Av Fam A&O - 24 juli 2009 21:14

Golftävlingen igår gick riktigt bra! Vi brukar spela bra ihop och även denna gång. Vi hade verkligen tur med vädret. Nästan alla andra fick regn på sig utom vi.


Hade inte tävlingsledningen räknat fel hade vi vunnit.....grrrrrrrrrrr. Det var inte bara på vårt scorekort dom räknade fel. Tyvärr råkade Tommy och Cissi oxå utför detta pinsamma och dom hamnde precis utanför prisplats.


Vi kom på en fjärdeplats och vann ett dussin bollar var. Men vad retsamt att det faktiskt borde vara vi som skulle varit etta. F-n att jag slog out of bounds på sjuttondehålet. Då hade segern varit solklar.......Inte alls bitter.....


Tack mamma & pappa som passade kidsen! Vi får snart återgälda all hjälp vi får.


Idag åkte jag och Oliver in till stan för att leta klänning till bröllopet som vi snart ska gå på. Mötte upp mamma som följde med som smakråd. Hittade en jättefin rosa klänning som jag verkligen trivdes i! Har lagt undan den så ska jag tänka på saken över helgen. Tycker det är mycket pengar för att använda en enda gång. Hmm tål att tänkas på........


Albin och Marcus gick ner till stranden för att kolla på beachvolley. Där även grannarna från sjuan fanns för att stötta Sofies bröder.

Marcus fick vara med på en tärningstävling. Även Filip blev indragen i denna tävling. Det gällde att inte kasta lägst för då åkte man ut.

Marcus hade tur och vann alltihop. Det var en väska full med saker sponsrade av företaget PAF.


Nedan ser ni segerintervjun och sälvklara svaret på frågan: Hur känns det? Så blev svaret från Marcus; - Jag blev paff!

Kul va??? Typsik Marcus humor - haha.


Andra kvällen den här veckan kommer det inlevererat hembakt från sjuan. Härom kvällen var det kladdkaka och ikväll var det äppelkaka! Tack så mycket! 2-0 till er ;-)!





Av Fam A&O - 23 juli 2009 10:58

Måndag: Första golftävlingen - greensome! Marcus spelade med Tommy och jag spelade med Emil en gammal klasskamrat. Emil och jag brukar spela den tävlingen ihop. Typ den enda gången på året vi ses. Blir nästan mer fokus på vad som hänt senaste året än golfspelet, så resultatet behöver vi inte skriva här. Kul var det i alla fall!!


Gick något bättre för Marcus & Tommy som har vunnit den här tävlingen de tre senaste åren, men i år blev det en sjätteplats och en ny kapsylöppnare :-).


Sjukt trötta efter tävlingen och vi passade på att vila en stund när vi kom hem.


Tackar farmor & farfar som tog hand om våra barn!


Tisdag: Ny golftävling - bästboll. Den här gången spelade jag med mamma och Marcus spelade med Tommy. Trist väder och spelet blev inte alls som vi hade tänkt oss idag heller...... Jaja som sagt kul är det!


Måste verkligen skicka ett supertack till Marias kompis Cissi som passade barnen. Gick galant och barnen verkade trivas i Cissis sällskap!


På kvällen gick vi hem till Jenny, Marcus, Teo och Elton. Det blev grillat kött och god potatis till middag! Vi satt ute fram till midnatt, så skönt!

Tackar för för god mat, god dryck och trevligt sällskap!


Albin & Teo = pirater

Elton kollade vad dom stora busarna hade för sig.

Oliver var glad över alla nya leksaker


Onsdag: Golfpaus! Jag och Oliver åkte hem till Linda och tvillingarna som verkligen hade vuxit! Vi hann med en kort prommis innan det var dags för samtliga bebisar att äta. Även jag och Linda hann med en lunch.


Albin och Marcus åkte till stan och klippte sig. Så fina i håret!!


På eftermiddagen åkte vi tillsammans med mormor, morfar, Tommy och Cissi till morfars barndomsby och hälsade på på landet hos en släkting.


Oliver kollade in kossorna.

Tyckte kattungarna var konstiga filurer.

Albin något rädd för hunden, men till slut blev dom kompisar.

Försökte mata korna med gräs, men visade inget intresse.

På gården fanns ett stort körsbärsträd fullt med bär och det plockades för fullt.

Självklart skulle traktorn provsittas.

På vägen hem passade vi på att stanna till vid skogen och plocka blåbär.

Visst blev det blåbär som räckte till en blåbärspaj! 

Tack för en mysig eftermiddag och kväll! Pajen och hamburgarna blev supergott!


Nu är det dags för mig och Macus att spela en golftävling ihop! Hade varit skönt om solen kikat fram nu.......... Håll tummarna!

Av Fam A&O - 19 juli 2009 21:22

Nu ska vi se om jag kommer ihåg vad som hänt dom senaste dagarna. Något som är säkert i alla fall är att dagarna och veckorna bara försvinner.

Nu har Marcus avverkat sin första semestervecka, men fyra återstår :-)!


I veckan har jag varit och gjort en kroppsmätning. Mycket intressant! Nu är det vatten och kolhydrater som gäller :-).


Vi har spenderat två dagar på stranden. Vi hoppas att det blir ännu fler stranddagar.


Jag och Marcus har provat kläder inför bröllopet vi ska gå på i augusti. Det är högtidsklädsel som gäller. För Marcus var det inga problem. Grymt snygg i frack!! Själv hade jag det svårare att hitta en klänning. Börjar känna mig något stressad över klädvalet, men det ordnar sig väl.


Marcus har spelat beachhandboll med ett lag från banken. En kändis skulle lottas in i varje lag och dom fick Stefan Lövgren. Verkade vara svettigt, men kul att sitta vid sidan om och kolla på.


Oliver har sovit sin första natt utan mamma eller pappa. Han fick sova hemma hos mormor & morfar som tog väl hand om honom. Vi andra åkte till Göteborg. Bara resan till Göteborg blev ett stort äventyr........


Sa till Marcus när vi hade kommit en bit på vägen att vi skulle tanka, men han tyckte det var alldeles för tidigt. Stannade i Halmstad och plockade upp Maria som ville följa med. Vi hann några mil och bilen stannade. Enligt lamporna som lös i bilen skulle vi genast stanna bilen och ringa bärgare. Marcus ringde Saab-assistans som skickade en bärgningsbil för att plocka upp oss.


Inte trodde jag att man fick sitta i bilen när man blev bärgad, men jo det fick man visst! Kände mig hur dum som helst när vi blev bogserade in till Varberg.


Bärgaren skulle parkera bilen och då frågar han om vi tankat bilen. Det kan vara bensinstopp, men Marcus var helt säker på att det var det inte. Bärgaren hällde ändå i ett par lite bensin för att kolla och wips så fungerade bilen igen. Tänk om vi hade tankat när jag sa till!!


Till slut kom vi fram till Göteborg. Jag, Albin och Maria tog en fika hemma hos Ella & Jonna innan vi åkte in till Göteborg. Vi fikade i Haga och medan vi fikade kom regnet och det regnade inte lite. Albin och Ella tog på sig sina regnkläder och var överlyckliga.


Tanken var att vi skulle tillbringa dagen på Liseberg, men fick göra ett besök på Universeum i ösregnet. Som tur var hade det slutat regna när vi kom ut från Universeum, så vi kunde gå till Liseberg. Inget folk! Så skönt att det inte var några köer. 


Albin och jag kollade på en 3D film. Riktigt kul! Albin försökte fånga allt i filmen. Något rädd när ormen dök upp mitt framför näsan. Annars var det en massa karuseller och chokladhjul som gällde. En mycket mysig dag med Albin!


Under tiden vi roade oss i Göteborg var Marcus och Martin i Skara på trav. Inga vinster där inte!


Vi åt middag hemma hos Ella, Jonna och Martin innan vi åkte hem för att hämta "plutten". Ett stort TACK för hjälpen med Oliver!



Idag har det regnat och varit allmänt trist väder. Marcus har spelat golftävling med grannen och vi fick besök av Tommy & Cissi. Nu börjar en vecka med massa golftävlingar - skoj!


Hoppas på fler bilder från syrran snart!




Av Fam A&O - 14 juli 2009 21:00

I lördags vid lunchtid kom Lina & Yasin förbi till Albins stora glädje. Tror faktiskt att Yasin ligger som nummer ett på Albins favvokompislista. Yasin är otroligt snäll och leker och leker med Albin. Inte konstigt att han är Albins favorit!



Det blev grillat till lunch.


Lina hängde med Oliver som blev lycklig som fick stå upp.


Albin och Oliver fick nya kläder av Lina & Yasin! Tackar! Självklart skulle tröjan tas på direkt.


Vi åkte sedan hem till farmor och farfar som skulle bjuda på middag. Det blev en mycket god grillbuffé.


Albin tycker det är skoj att leka med pappas gamla leksaker.


Marcus och barnen var trötta och åkte hem för att sova. Marcus släppte av mig i stan. Var ju bara tvungen att besöka festivalen en kväll. Har inte varit där på flera år! Hamnade först hemma hos syrrans kompis som hade examensfest! Tack snälla ni som tog hand om gamla "kärringen". Kände mig ung på nytt :-). Träffade på ett par gamla kompisar och tiden bara sprang iväg och jag missade sista bussen hem.......Jaja man är inte ute allt för ofta och kanske borde man inte vara ute heller ;-).


I söndags ångrade jag mig att jag hade stannat kvar i stan. Varför följde jag inte med familjen hem?? Dags att ångra sig nu :-). Väl uppe blev det en prommis med grannarna för att vakna till liv.


När vi kom hem från promenaden fylldes uppfarten med bilar. Det var Danne, Maria, Martin, Jonna, Ella och Martins syrra med man och två barn som dök upp. Svårt att hitta parkering nu när det är en stor handbollsturnering i byn.


Vi vandrade ner till stranden. Albin och Edvind blev genast kompisar (Albin kallade dock Edvind för Edward hela tiden). Det var ganska blåsigt, men barnen slängde av sig kläderna och badade.


Martin, Jonna och Ella blev kvar. Vi bestämde oss för att somna barnen, så vi kunde sitta och äta i lugn och ro. Det lyckades vi väldigt bra med!

Kvällen avslutades återigen med en dvd med Johan Glans. Sjukt bra!!


Igår var det Marcus första semesterdag! Kl.09:00 var han redan rastlös och skyndade på mig att nu måste vi hitta på något så vi skulle hinna göra något på eftermiddagen oxå. Haha - hur ska han klara fem veckors semester! Vi älskar att ha dig hemma trots rastlösheten! Äntligen får vi vara lediga tillsammans!


Vi kom iväg strax innan kl.10 Det måste vara godkänt. Det är dags för Oliver att byta upp sig till en större bilbarnstol, så vi åkte och köpte en ny till Albin, så Oliver kan ta Albins gamla. Nu får Albin sitta framåtvänd och det gillade han skarpt!


Innan vi åkte hem åt vi lunch på golfklubben i närheten. Hemma passade vi på att städa och tvätta den ena bilen.


Efter städning av bilen stack Marcus till gymmet och när han kom hem stack jag till gymmet. Tycker verkligen att det är så skönt att vara igång med träningen.


Idag trodde vi att det skulle bli en stranddag. Dagen började med att jag åkte och klippte mig. Mötte sedan upp Marcus och barnen på golfklubben i byn och åt lunch. Nu verkade det som att det skulle kunna bli stranden, men när vi kom hem tyckte vi det var för molnigt.


Lina & Yasin trotsade molnen och kom och hämtade Albin för att traska ner till stranden. Marcus passade på att klippa gräsmattan innan vi oxå gick ner till stranden. Stackars Yasin hade fått bada i stort sett hela tiden. Vattnet var kallt! Vi hann inte vara där särskilt länge förrän vädret genast blev sämre, så vi fick gå hem igen.


Kvällen blev kanon, så det blev pizza med grannarna i trädgården. En riktigt skön kväll!





Av Fam A&O - 11 juli 2009 12:05

I onsdags blev det marknad med mormor. Oftast brukar detta bli en släktträff. Det var inte många släktingar som vi sprang på. Vi träffade en som  inte kände igen eller rättare sagt inte kom ihåg oss......


Det var mycket folk och mycket skit. Fast det är alltid trevligt att träffa lite folk. Det blev ju inte släkten den här gången, men desto fler fd kollegor.


Albin ville ha allt. Klubba, ballong, bilar och åka karuseller......och bara en sak till......


Tror att Albin fick precis allt han ville tack vare sin snälla mormor som skämmer bort honom!


Höll på att få en hjärtattack när Albin åkte flygplanen. När karusellen var slut åkte alla andra flygplan ner utom Albins! Han satt kvar i luften. Som tur var tog det inte lång tid (kändes som en evighet) innan hans plan oxå landade. PUH!


Mormor lyckades vinna första pris i ett chokladstånd - endast 10kr! Så vagnen var fullpackad!


Svårt att köra vagnen med en stor j_vla ballong framför ansiktet....... Tur att han fick den i slutet av marknaden, annars hade jag blivit tokig och släppt iväg ballongen i luften.


I torsdags var vi eller kanske ska skriva jag seg. Ville bara ligga kvar i sängen och ta det lugnt. Lyckades få Albin och Oliver att stanna kvar i sängen en timme innan vi gick upp.


Tog oss till affären för att handla inför baket av chokladmuffins.

Albin ville bjuda Emma på chokladmuffins som skulle komma på besök på em. Emma är en kusin till Sofie (grannen) som kan tänka sig att ställa upp som barnvakt vid behov.


Albin tog väl emot Emma när hon plingade på dörren. Visade genast sitt lekrum och leken var i full gång. Soft tjej! Henne gillade vi och kan absolut tänka mig henne att passa våra barn.


På kvällen kom Martin och hans dotter Ella (två år). Jag hann med gymmet en sväng och när jag var hemma igen stod maten på bordet. Gött!



Albin och Ella leker kanonbra ihop trots åldersskillnaden.


Igår tog jag med Albin och Oliver på barnteater i stan. Var en mix av alla klassiska sagor bl a rödluvan, askungen, tre små grisarna m.m Alla barn blev bjudna på glass och det var en trevlig teater som Albin verkligen gillade. Vädret kunde varit bättre.



Vi passade på att äta lunch, hälsa på på Marcus jobb och handla mat.


På kvällen skulle Marcus och några till åka in till stan och dricka några öl. Martin hade inte fått någon barnvakt så jag erbjöd mig att passa Ella.


Jag och barnen åt makaroner och falukorv (typ det enda jag kan laga). Dom åt massor, så det var ett gott tecken. Efter maten blev det lek och sen hade vi myskväll med popcorn och lite godis.


Vid kl.21 blev både Albin och Ella mycket trötta! Hade fått många varningar om att Ella skulle bli svår att lägga. Oliver hade somnat vid halv åtta, så han blev inga problem. Ella fick följa med mig att lägga Albin och han somnade efter nån minut.


Gav mig inte på att försöka lägga Ella utan hon fick sitta hos mig i soffan och bara ta det lugnt. Tror inte det tog mer än 15 minuter så sov Ella oxå! Sen var det bara att bära in henne i sängen.

Inga problem med tre barn!


Oliver sov enda till 8:30 - tackar! Albin och Ella kom upp strax efter 9:00 och papporna segade upp sig några minuter senare.


Äntligen har Marcus semester!! JIPPI!!





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards