No5

Alla inlägg under februari 2009

Av Fam A&O - 10 februari 2009 21:49

Fick tag på tandläkaren - nu finns ingen återvändo. Imorgon ryker tanden..... mamma vill du följa med och hålla mig i handen??? :-) Vill bara att det ska vara över!


Idag har jag gjort en hjälteinsats enligt mig själv. Har haft en sjukt stor spindel här hemma som skrämt slag på mig flera nätter. Så stor att man hör den komma gåendes.....nästan i alla fall.

Sprang på den i hallen och nu hade den inte en chans att överleva. Hämtade flugsmällaren och där fick han en riktig lusing. Lämnade kvar liket i hallen så Marcus skulle få se den. "Stolt jägare" haha 

Tänk denna spindel med benen ej ihopkrupna......... Carro läser du detta blunda nu, för nu kommer en bild på den.



Fick ett sms av en kompis som hamnat på sjukhus pga av allvarlig lunginflammation. Krya på dig min vän - tänker på dig!! Här gnäller man över en visdomstand........

Av Fam A&O - 10 februari 2009 12:15

Usch vilken trist helg! Feber, förkyld och ont i halsen, men det är inte det värsta. Nu har min visdomstand börjat komma och den kommer inte på rätt plats direkt.......ohhhh va läskigt. Tog modet till mig precis och ringde tandläkaren för att boka en tid. Tyvärr var det lunchstängt och jag som äntligen tog tag i att ringa. Hellre föda än att gå till tandläkaren!


Äntligen var det dagistime för Albin. Han tyckte inte det var kul att vara hemma med sjuka mamma igår. Som tur var kom mormor förbi en sväng på lunchen och såg till att vi fick lunch i oss och barnen fick lite frisk luft. Ett stort TACK för hjälpen!


Albin hade sagt till Marcus imorse att idag skulle han inte slåss på dagis. Hmmm - brukar han slåss??? 

- För slåss man - åker man ut!


Oliver är en riktig liten gnällfis! Troligen magen, så det går väl över, men jobbigt att lyssna på gnäll och känna att han inte är riktigt nöjd. Men som vi brukar säga - det går över vid tre månader :-).


Stina - Tack för att du finns! Önskar bara att vi hade bott närmre varandra.

KRAM


Snart dags att ringa tandläkaren igen......




Av Fam A&O - 8 februari 2009 21:03

Vilken dag!

Idag vaknade man efter en mycket god natts sömn och tänkte att detta kan nog bli en ganska trevlig och skön dag. Vad man hade missat var att Annicas "flunsa" gottat till sig under natten och idag var hon riktigt risig.

Inte mycket att be för utan kreativiteten fick sätta igång för att sysselsätta våra små "änglar".... haha!

Inledde därför med att bjuda in Filip och Maja på en morgonpromenad i det för ovanlighets skull väldigt fördelaktiga vädret. Så efter att Albin badat pälsade jag på båda gossarna för vinterkylan och sen bar det av. Rundturen innehöll både matning av ankor och besök på slottet (Albin kallar en gammal hamnruin för det!) innan vi via chokladbollsköp på cafét hamnade på lekplatsen.

Där var det gunga och pizzabak som gällde och Maja assisterade gärna pizzabagarn.

Vi träffade även dagiskompis Svante innan det vasr dags att bege sig hemmåt igen.

Väl hemma igen fixade jag och Albin mat, pasta och korv såklart när han fick bestämma....

 Annica som vid det här laget kändes ännu sämre ville inte alls ha någon mat och fick istället gå och sova några timmar.  zzzzzzzzz!

Klockan fyra var det dags för nästa aktivitet på programmet. Denna gången fick oliver stanna hemma hos mamma ( sov som tur var hela tiden!) medan jag tog med mig Albin in på handbollen.

Man var lite nervös eftersom Albin inte var direkt intresserad senast vi var iväg för ca 1 år sedan. Denna gång var han däremot riktigt på G. Satt först chockad av den höga musiken och alla människor (idag 1300 st, bra jobbat!), men han kom snart igång med klappar och dans där i stolen.

Tydligen hade han lagt på minnet att det fanns en racerbil i cafeterian senast vi var där så när det började krypa i benen framåt slutet av matchen ville han ner och köra. (hur kan han komma ihåg det efter 1 år?)

Dock såg vi klart hela matchen och aldrig har jag fått så många frågor under en och samma match. Pappa, vem är det? Varför gör dem så? Vad hände med honom?

Han passade även på att berätta om att han skulle spela där när han blev stor och då skulle han kasta bollen rakt upp i taket.....

Efter matchen blev det 15-20 minuter vid racerbilen innan vi åkte hem igen. Självklart var det inte tillräckligt mycket tid vid bilen, men annars hade vi nog suttit där än.

Nu sover alla på sina respektiva platser i huset och jag hoppas att Annica likt magi blir bättre tills imorgon då hon är själv med grabbarna. Ingen höjdare att ta hand om dem om man själv inte är i trim.....




Sov gott...

/En trött Pappa!


Av Fam A&O - 5 februari 2009 21:11

Igår satt jag inne hos grannen och berättade om vilken harmonisk bebis vi har och att han inte kräks alls mycket. Det där skulle jag aldrig ha sagt!

Hela förmiddagen har det varit ett himla gnällande på Oliver och han har börjat kräkas efter maten........ Jag ska vara tyst i fortsättningen!

Kvällen har han skött galant, så man kan hoppas att det bara var tillfälligt.


Vi åkte med Albin till doktorn idag för att diskutera hans allergier. Albin frågade doktorn så fort vi kom in;

- Får jag äta ägg??

Doktorn började snacka en massa doktorspråk, så Albin la sig på golvet och lekte med tågen som fanns där istället. Vi kom inte fram till något nytt utan vi fick en remiss till sjukhuset där vi kommer få göra lite tester.


Sedan åkte vi vidare till mamma & pappa. Där fanns en massa snö, men tyvärr hade vi ingen utrustning med oss för att åka pulka.

Lagade en tacogratäng som verkade väldigt uppskattad. Tack för tipset Sofie! Väldigt enkelt att göra och gott var det.


Kul att flera av mina vänner har börjat blogga. Speciellt när man bor så långt ifrån varandra.


Snart helg!


Av Fam A&O - 3 februari 2009 20:12

Nu händer det saker! Kolla in det här leendet! Vilken gosig bebis vi har.

Har lagt Oliver på mage och har nu hittat honom på rygg fyra gånger.


Av Fam A&O - 3 februari 2009 17:08

Riktigt nöjd med mitt köp av syskonvagnen. Idag blev en lång promenad och kunde passa på att hämta Albin på dagis på vägen hem.

Nu kunde han åka vagnen och jag slapp gnäll om att han var trött på att gå eller ville bli buren. Underbart! Nu börjar kampen mot kilona! Får inte börja träna förrän i juni, så det får bli många promenader istället.


Så här såg Albin ut idag när jag hämtade honom på dagis.



Det lektes doktor för fullt. Fröken och dockan var sjuka och dom blev rejält ompysslade av alla barnen.


Passade på att planera lite inför dopet i förmiddags när det var lugnt och tyst i huset. Har prel. bokat tid på påskdagen i ett litet kapell lite utanför byn.


Fick den här bilden av en vän idag. Det är Albin och hans kompis från Sthlmstiden, sommaren 2006. Ibland längtar man tillbaks till den tiden. Gud va kul vi hade!! Saknar er!!


Av Fam A&O - 2 februari 2009 19:07

Idag var det faktiskt lite snö på marken. Var det äntligen dags för pulkaåkning?? Vi fick med oss Filip och Maja för att göra ett tappert försök.

På backen som vi skulle åka var det ingen snö.......trist. Vi gick till en fotbollsplan där det fanns lite mer snö. Både Maja och Albin hann åka en liten tur innan snöret på pulkan gick av. Det var den pulkaåkningen det. Det var kallt och blåsigt, så vi gick hem igen.

Vi fick stanna inne och leka med bilar......



Två ord som används flitigt av Albin just nu;

verkligen "Ska detta verkligen vara här?" "Är verkligen det här rätt?"

samarbeta - används speciellt när man ber Albin städa lekrummet " Vi måste samarbeta" eller om han ska leta upp något som han inte hittar då ska vi samarbeta.





Av Fam A&O - 1 februari 2009 21:31

Fredag:

Ingen öppna förskola för vår del. Albin fortfarande hostig och snorig, så vi fick vara hemma och vila upp oss. Tredje dagen vi var hemma och fantasin började ta slut på vad vi skulle hitta på. Leka med bilar i tre dagar är ingen höjdare.

Kom på den roliga idén att vi kunde gömma en skatt och rita en skattkarta. Pappa skulle få leta efter skatten när han kom efter jobbet. Albin tyckte detta var skoj och tittade efter pappa i fönstret titt som tätt.

- Mamma, du är ett geni! (citat från Albin)


På eftermiddagen var det bvc-time. Oliver väger nu 4500 gr. Gått upp ett halvt kilo på en vecka!!


Kvällen väntade tjejmiddag med dom gamla barndomsvännerna. Vi är fem tjejer som träffas lite då och då och snackar en massa skit. Det roliga är att vi är så olika och tycker så olika om det mesta. Detta gör det hela mer intressant att ses. Tror att vi har överseende med varandras åsikter ;-). Hoppas det i alla fall!


Kvällen bjöd på tacos och filmkväll. Egna filmer som var inspelade från gymnasietiden samt en 20-års fest. Värdinnan hade letat upp sin gamla video för att det skulle vara möjligt att kunna se filmerna.



Det bjöds på många skratt! Hur såg vi ut?? Vi tyckte själva att vi var moderna på den tiden, men det var inga snygga kläder.



Det blev även en hel del förlossningsprat, då vi är två som nyligen fått barn. Precis som killar snackar om lumpen pratar vi om förlossningar, haha.



En av tjejerna ska gifta sig, så det blev även en del bröllopsprat. Så kul och höra hur det planeras - tänk om det hade varit mitt eget. (jag är inte bitter :-)) Är glad för min väns skull!



Tack vännen för en trevlig kväll med god mat och många skratt!!



Innan tjejmiddagen stannade jag till på vägen för att kolla på en syskonvagn som jag hittat på blocket. Jag slog till och köpte vagnen! Känner mig nöjd med köpet. Lyckades pruta ned priset med 300:-. Inte illa! Jag som hatar att pruta.


Lördag:

Kände mig lite bakis, men hade endast druckit alkoholfritt vin kvällen innan. Var nog bara trött.


Var tvungen att provköra nya vagnen. Så vi kastade på oss kläder och gick en lång runda!


Hemma gjorde vi egen pizza med oxfilé, lök och svamp. Mycket gott!


En lugn och mysig lördag!


Söndag:

Trött! Ingen dålig natt, men var så trött! Marcus tog Albin och åkte till affären för att handla plastbackar, så vi kunde fortsätta vårt fixande här hemma. Då kunde jag och Oliver passa på att vila innan det var dags att fixa.


Så nu har vi rensat och slängt en massa skit. Nu är tvättstugan och klädkammaren ok! Nu har vi bara gästrummet kvar och det är det värsta rummet, men när det är klart så borde allt vara på sin plats här hemma.






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards