No5

Direktlänk till inlägg 22 augusti 2010

Ytterligare en vecka.....

Av Fam A&O - 22 augusti 2010 19:36

Nu börjar man närma sig slutet av föräldraledigheten. Konstigt nog går man bara och väntar på att få börja arbeta igen och få rutiner i vardagen. Hade man frågat mig för ett halvår sen om jag var redo för jobbet hade jag fått sjuk ångest.


Oliver har börjat inskolningen den här veckan. Bara varit korta stunder och jag har varit med hela tiden. Verkar som han gillar det. Han har varit med i över 1,5 år och lämnat och hämtat Albin på dagis så han känner sig nog ganska trygg. Som mamma känns det inte heller alls lika jobbigt som när man skulle börja lämna Albin.


I veckan har vi fått mysa med Carina, Olivia och Harry! Carina är inne i en hård träningsperiod och sträng diet. På fyra veckor kan man se en otrolig skillnad. Önskar att jag hade haft hennes karaktär - fina Carina! Du är grymt duktig!


Mer mys har det varit och det har varit hemma hos min barndomsvän Carina. Fika, promenix och lek med hundarna. Albin som först var skraj för hundarna ville vid hemgång ha en egen hund, men det blir det inte.


Goa Edwvin snart 1 år! Sjukt va tiden går.......


Tack för en mysig eftermiddag! Hoppas att ni fick en mysig bröllopsdag!!


Ännu mer mys och lek såklart. Albin har lekt med mycket tjejer, men nu märks det att killar är lite roligare att leka med. Svante är absoluta favoriten bland killkompisarna och ett besök hos honom har vi oxå hunnit med. Roligt när även syskonen kan få leka lite och vi mammor tjata lite :-).


Hemma i trädgården har vi haft trädfällare som fällt tre stora tallar. Tallarna skitar ner så in i och det är riktigt skönt att dom är borta. Kändes lite tomt när man kom hem, men nu har man vant sig.


Bye bye tallarna......

  


Efterbild kommer när vi röjt färdigt!


Det har testats två städbolag och snart är det dags att bestämma sig för vilket. Det ena bolaget provstädade innan vi fick ett pris - väldigt uppskattat dock timpeng. Det andra gjorde ett hembesök innan - kändes ngt flummigt, men fast pris/mån. Tål att tänkas på!


Helgen har tillbringats i Göteborg med Fam E. Efter dagis tog vi vårt pick och pack och for mot Göteborg. Mötte upp familjen E på hotellet och minisemestern började med ett glas rött på hotellrummet.


Barnen var såklart ivriga och ville till Liseberg. Så redan på fredagen efter några butiksbesök åkte vi till Liseberg.


Åkband på stora barnen och Marcus och Sara. Jag och Andreas mer passiva när det gäller karusellåkandet. Glad att barnen har någon att åka med :-).


Det blev en tuff start! Barnen ville åka flumride som första åkattraktion....... Albin är galen i karuseller och gillade det och Ella gillade det mindre, men tufft att sätta sig i flumridern som första.


  

    


Middag intogs inne på Liseberg när regnet började. Elsa (roligaste 2-åring som jag nånsin träffat) säger till mig under middagen;

- Tagga ner!!

haha!


Mogendansen hade börjat efter middagen och Albin visar upp sina danskunskaper;

  


Fredagkvällen avslutades med några karuseller till.

    


Tillbaka till hotellet och barnen lekte i lekrummet och vi kunde avsluta kvällen med en drink.


kl.06:15 vaknar Oliver - suck! Gick inte att få honom att somna om och till slut var hela familjen vaken. Att hänga på ett hotellrum är ingen höjdare och konflikterna börjar om man stannar där allt för länge, så det blev en tidig frukost för vår familj.


När alla var redo hann vi inom några butiker till innan Liseberg öppnade. Lite shoppat till barnen och lite letande efter papporna ;-) var vi inne på Liseberg igen.


Full fart! Albin älskar det här med karuseller och han åkte nog det mesta som han fick åka. Oliver höll sig till sagoslottet, farfars bilar m.m

  


Sara imponerade och åkte oxå det mesta - tuff mamma :-)!

       


Vi hade tur och båda familjerna vann stjärnvinsten på Dumle!!

  


Efter ett antal timmar, trötta barn, trötta ben och sus i öronen lämnade vi nöjesfältet.


Hittade en restaurang på vägen hem till hotellet och fick i oss lite mat innan barnen blev allt för tossiga.


Ännu mer lek i lekrummet och alla barnen var helt toppade! Gav oss många skratt! Det borde vara barnen som var trötta och inte vi föräldrar (mammor kanske det ska stå ;-)). Det var verkligen fullt ös hela dagen, men så länge barnen är glada och leker bra så är det bara skoj!


Vaknade en mer vettig tid imorse och frukost kunde ätas ihop med Fam E. Stort plus till hotellfrukosten!


Tack för en mysig helg! Det gör vi gärna om SNART! KRAM PÅ ER!


Tyvärr blir jag alltid förkyld när jag bor på hotell och däckade i soffan när vi kom hem. Hoppas att det inte blir värre utan att det bara är en hederlig "hotellförkylning".


Vi hurrar för Mira idag som fyller 3 år!! HURRA HURRA HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fam A&O - 9 juli 2013 21:35

Vi tog ledigt förra måndagen för det var beachsoccerturnering för Albin och hans lagkamrater. Bra kämpat av alla och tror killarna tyckte det var riktigt skoj.       Albin och Oliver gick sedan sina sista dagar på fritids och dagis innan det ...

Av Fam A&O - 24 juni 2013 20:06

Skolavslutning 14 juni 2013. Besök i kyrkan och det här året ville mormor & morfar vara med och sjunga "Den blomstertid nu kommer".     En stolt kille som slutade "ettan" och inte missat en skoldag sedan han började skolan.     Morfar...

Av Fam A&O - 10 juni 2013 20:35

Efter att ha vabbat två dagar var Oliver på benen igen. Inte de jobbigaste dagarna man har varit hemma och vabbat. Vädret har varit på sin bästa sida och de bleka benen fick sig lite färg ;-).     Ledig dag på onsdagen och vi åkte till skogen ...

Av Fam A&O - 4 juni 2013 09:33

En ledig fredag och avfärd mot Göteborg för att möta upp vännen Stina. Det var äntligen dags för vår årliga träff som kanske blir halvårstärffar framöver... eller? :-). Fick sällskap i bilen av syrran som passade på att besöka sina vänner i Görebor...

Av Fam A&O - 27 maj 2013 21:15

Fyra månaders uppehåll från bloggandet. Har funnits många anledningar till varför jag inte har skrivit. Det har nog varit den tyngsta vintern på länge. Februari började med en rejäl influensa och det tog lång tid innan jag repade mig helt. Tappade lu...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards