No5

Alla inlägg under april 2009

Av Fam A&O - 29 april 2009 21:16

Idag var tanken att jag skulle ta mig till golfbanan och slå lite bollar, men så blev det inte. Sofie och Maja skulle till stan och vi hängde på. Alltid trevligt att strosa på stan när det är så fint väder. Var tvungen att jaga lite steg oxå :-)


Men innan vi stack till stan tog vi en promenad till dagis för att lämna Albin. Ca 3km blir totala sträckan till och från dagis. Så det är väl en ok start på dagen.


Det blev även en hel del steg genom att gå i affärer. Steg man inte tänker på! Gratis motion.......


Hem och luncha med mamma på golfbanan. Tyvärr hade jag inga golfklubbor med mig, men fick sitta ute och njuta av lunchen.


Hämtade Albin med bil. Ajaj, men jag hann verkligen inte hem och hämta vagnen.


Lek i trädgården innan det var dags att varva ner. Marcus och några grabbar stack till bowlingen för att spela bowling och kolla på fotboll.


Snälla Sofie kom med en hallonkaka som jag precis avnjutit. Tack!

Nu måste jag absolut jaga nya steg imorgon. Det blev 7,5 km idag oxå. Imorgon får jag nog satsa lite mer för att slå det.


Trevlig Valborg!!




Av Fam A&O - 28 april 2009 21:00

Stegräknaren på - målet 10.000 steg! Promenad till BVC och nu har Oliver börjat plana ut, 7800gr och 66cm lång! Lång kille!


Vandrade hemåt och redan då avverkat mer än halva målet. En kort vilostund innan det var dags att hämta Albin. Självklart blev det med vagnen.


Lite mellis och lek innan mormor kom för att passa barnen, så jag kunde klippa mig i lugn och ro den här gången. Marcus skulle på möte på dagis. Verkade inte som det sades något viktigt. Kom hem igen efter en timme.

Tack mamma för hjälpen!!


Dagen slutade på ca. 13.000 steg = 7,5km. Trodde att det skulle bli mer, men alltid en bra start.


Vill skicka ett dubbelgrattis till Linda & Fredrik som fått tvillingar!! Två gossar blev det. KUL!!



Av Fam A&O - 27 april 2009 21:31

Morgon och förmiddag bjöd på molnigt väder. Börjar bli bortskämd med det fina vädret, så man blev lite besviken när man tittade ut. Vi tog en promenad till affären för att inhandla mellis till eftermiddagens tur till skogen. Lek i trädgården och sen varva ner en stund innan det var dags att återigen träffa Jenny, Teo och Elton.


Vi tog våra vagnar och picknickväskor och började vår vandring. Nu hade äntligen solen tittat fram och det var fantastiskt mysigt. Albin och Teo hittade stockar att gå balansgång på och sprang runt bland löven och verkade hur lyckliga som helst.



Vi hittade en solglänta där vi kunde sitta och njuta av mellisen. Albin och Teo hittade en koja strax intill och lekte. Vilken lycka! Varför gör man inte detta oftare?? Finns massor man kan hitta på i skogen och framförallt kostar det ingenting!



På hemvägen hittade vi en nybyggd lekplats. Självklart skulle lekplatsen testas. Oliver fick prova att gunga igen, men den här gången var det inte lika kul. Kanske för att två busungar skulle sätta fart på gungan hela tiden........:-)



Imorgon är det dags för bvc igen! Kul och se hur mycket lillkillen har vuxit den här gången.


Av Fam A&O - 25 april 2009 20:26

Morgonen började med en Albin som absolut ville åka till fotbollsträningen. På med fotbollskläderna och han sprang runt här hemma och skrek heja Milan och skröt om hur många mål han skulle göra.



Enligt Marcus var han väldigt på i början och skulle vara först i ledet på uppvärmningen och först att hämta boll m.m Tyvärr var det inte så mycket skjutande på mål som Albin hade önskat. Han var väl med i några övningar sen tyckte han det var tråkigt. Nu har han testat det oxå! :-)



Idag var det vår tur att fixa i trädgården, så vi har mest varit ute idag och fixat. Albin tröttnade på oss och var inte sen att smita in till grannarn när det erbjöds lek på andra sidan staketet.



Idag blir Oliver 4 månader! Vår älskade underbara bebis! Det känns som han alltid funnits med oss.


Denna veckan har han fått testa gröt och potatis/morot. Han gapar som en liten fågelunge och skulle nog kunna äta hur mycket som helst.


Vi har verkligen fått den "perfekta" bebisen. Så snäll, glad och go! Sover mer eller mindre hela nätterna. Ibland får man gå upp och stoppa in nappen, men annars sover han fram till ca, 07:00 - 07:30. Det är för bra för att vara sant. Jag vet att det kan ändras, men njuter så länge det varar.





Av Fam A&O - 24 april 2009 19:55

Vilket fantastiskt väder vi har haft både igår och idag! Under förmiddagen igår kunde man lägga sig i solstolen en stund medan Albin var på dagis och Oliver sov. Tror att det första gången som jag verkligen tagit mig tid att vila sen Oliver föddes. Va skönt det var!!


På eftermiddagen kom Jenny, Teo och Elton på besök. Albin och Teo kom väl inte riktigt överens i början, men nu leker dom jättebra. Kul!


Idag mötte vi upp Jenny, Teo och Elton och gick till fotbollsplanen. Tanken var att vi skulle spela lite boll, men varken Albin eller Teo var på humör för detta. Vi gjorde ett försök i allafall. Imorgon är det tänkt att Albin ska testa på riktig fotbollsträning, men det får Albin bestämma imorgon om han vill eller inte.



Teo följde med oss hem på lunch och ännu mer lek. Senare dök Jenny och Elton upp och vi vandrade till glassbåten.


Kvällen bjöd på sommarvärme, så grillen åkte fram så fort Marcus kom hem efter jobbet. Det trista är nog all disk som nu väntas på att diskas, eftersom diskmaskinen har pajat........grrrrrrrrrrrrrrrrr. Den får vänta till imorgon. Nu är det mys framför TV:n som gäller.

Av Fam A&O - 22 april 2009 20:17

Igår hade vi utvecklingssamtal på dagis. Alltid lika intressant och höra hur sitt barn beter sig på dagis. Albin är en kille som pratar mycket - oh tusan det visste vi ju inte ;-). Han älskar att leka och att vara i centrum - kom med något nytt! Han gillar inte att bli tillsagd..... Som sagt det var inte mycket nytt vi fick reda på, men alltid skönt att stämma av att allt funkar som det ska.


Annars hände inte mycket under gårdagen. Äntligen har jag och Stina bokat vår spa-helg. Blir första helgen i juni!!! UNDERBART! Något jag verkligen ser fram emot.


Idag har vi "hängt" med Sofie och Maja. Dom kom in till oss och Sofie erbjöd sig att sy gardinen till Albins rum. Medan jag ordnade lite lunch till oss var nästan Sofie färdig! Vilken tjej - hon kan det mesta!!


Maja skulle sova middag och jag skulle hämta Albin, så dom gick hem till sitt. Jag tog vagnen och hämtade hem Albin. En trött Albin som somnade på vägen hem. Sofie och Maja kom in igen och åt lite våfflor till mellis och båda mina barn sov. Var riktigt skönt att kunna äta i lugn och ro.


På kvällen kom snickarna hit och diskuterade med Marcus hur vår uteplats ska se ut. 14:e maj sätter projektet uteplats igång! Äntligen!


Jag slängde på mig träningskläder och mötte upp Sofie för en powerwalk. Sofie med pulsklocka och jag med stegräknare. Det blev nog en 3km - alltid en bra start på "fettförbränningen" :-).


Tack Sofie för idag - framförallt ett stort tack för hjälpen med gardinen!! Ser fram emot nästa powerwalk!

Av Fam A&O - 20 april 2009 21:05

Ok då "Ullekanelbulle" ska försöka uppdatera de senaste dagarna :-).


I lördags skulle Marcus iväg och spela golf. Hemma blev jag och barnen. Vi började med en promenad och tittade på alla som var ute i sina trädgårdar och fixade. Såg så mysigt ut när alla var ute och fixade med sitt.


Som tur var gjorde grannen Albin sysselsatt ett bra tag. Det kom en lastbil och en grävskopa som skulle lämna matjord till grannen. Albin placerade sig precis intill staketet och studerade detta väldigt noga. Fick t.o.m erbjudande om att åka med grävskopan, men där fegade han ur.



Marcus kom hem strax efter lunch. Han hade lyckats placera sig på en andra plats. Bra jobbat!  Då var det vår tur att fixa lite - precis som alla andra :-).

Avslutade kvällen med grillat!


I söndags skulle Marcus spela golftävling med mamma och pappa. Jag och barnen hängde med och hade hoppats på lite leksällskap medan vi väntade på att dom skulle komma i mål. Tyvärr var alla upptagna med sitt eller sjuka, så det blev en lång väntan. Åkte ut till golfbanan för att möta upp och Albin fick spela lite golf. Tyvärr visade sig att det var en riktigt dryg runda dom var ute på och var inte ens i närheten att vara färdiga när vi var där. Vi åkte hem till mamma och pappa och förberedde maten istället. Grillat stod på menyn! Alltid lika gott! För till slut dök tävlingsdeltagarna upp - trötta och hungriga och inget pris....................



Idag har varit underbart väder! Vet inte riktigt vad vi höll på med imorse, men vi fick inget gjort och kom inte ut förrän kl.10:30 Vi tog oss till bibblan för att låna nya böcker som vi satt ute och läste i solen. Nu hoppas vi på fler sådana här dagar. Hade varit nice med lite färg på kroppen.


Måste skriva ner en rolig historia som Albin berättade under middagen igår hos mamma och pappa.


"Det var en gång två morötter som var ute och gick. Den ena blev påkörd och då sa den andra - Kom nu fes!!!"


Visst var den kul?? haha



Av Fam A&O - 17 april 2009 17:07

Nu undrar ni om det blev någon dammsugare va?? Förlåt man fick inte kalla det dammsugare utan städutrustning. Gjorde klart för honom direkt att han fick gärna visa maskinen i reklamsyfte, så vi slapp den stora genomgången. Han tvättade soffan en trappa upp och Olivers matta. Visst var det en bra maskin, men inget som imponerade särskilt mycket och inte för 37.000kr!!!Inget köp här inte!

Var förberedd på en typisk "dammsugarförsäljare", men måste säga att det var en trevlig pensionär. Det var inte en massa säljsnack.


Idag var Albin sugen på dagis, men tyvärr får han inte vara där fredagar. Vi gjorde come back på öppna förskolan igen. Sjukt mycket folk! Idag var det lite fler barn i Albins ålder och Theo var där. Verkade ha väldigt skoj! Till och med Oliver var vaken och var med på sångstunden och studerade allt nytt omkring sig.


Snabbt hem och packa väskan för nu skulle vi till stan och lämna Oliver till mormor, så Albin och jag kunde åka till sjukhuset. Dags för allergitest - pricktest. Trodde aldrig Albin skulle lägga upp armen till sjuksköterskan, men det gick verkligen jättebra. Det visade sig att äggallergin är borta, men att katt har ökat.


Efter sjukhusbesöket mötte vi upp mormor och Oliver och tog en fika. Blev även en runda på stan i det härliga solskenet.


Nu är det dags för lite mat och sen ska vi kolla på "riktig" fotboll som Albin säger. Vet inte om div.5 (även kallad superfemman i lokalpressen) är någon riktig fotboll :-).

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards