No5

Direktlänk till inlägg 15 februari 2012

Bilen - tanden - snö - tandläkaren - alla hjärtans dag

Av Fam A&O - 15 februari 2012 21:32

I fredagskväll blev Albin hämtad av en kompis och en fredagsmyskväll väntade med film och popcorn. Både jag och Oliver hade somnat innan Albin kom hem igen och Albin var mycket nöjd med kvällen.


I lördags efter frukost åkte vi till passpolisen för att förnya Albins pass. Vi stannade till på Maxi på vägen hem för att handla, men när vi ska ta oss därifrån blev det värre. Bilf_n startade inte! Är det inte typiskt veckan innan den nya bilen kommer? Har inte strulat alls tidigare - grrrr.


Marcus ringde bärgaren och klockan tickade på. Oliver hade en tid att passa - det var kalastime hos kompisen William. Vi ringde mamma som kom och skjutsade hem mig och barnen - TACK!! Tur i oturen hade bilen stannat på ett bra ställe, så dom hungriga barnen fick i sig en lunch medan vi väntade.


Hem och bytte kläder på en förväntansfull kille. 10 minuter innan kalaset börjar hör jag en duns från lekrummet och ser en Oliver som skriker panikartat med en mun full av blod. Man blir själv lite uppstressad när det blöder så mycket och innan man har fått grepp på vad som blöder. Till slut ser vi att det blöder från tänderna och den ena framtanden är lite lös. Läppen har fått sig en rejäl smäll och man kunde tro att lite för mycket botox var insprutat i läpparna.........


Efter smärtstillande ville han ändå gå på kalaset och Marcus följde med. Det blev inte långvarigt.... En gråtandes kille som kom hem och var ledsen för han kunde inte äta chokladbollarna. Det blev välling för Oliver den dagen!


Han kunde inte rikigt släppa att han inte fått leka hos William och som tur var kom William in och lekte en stund efter kalaset.


I söndags kom snön. Äntligen enligt barnen enligt mig väldigt onödigt :-). Packade väskan med varm chokladmjölk, kaffe och lite kex och tog oss till pulkabacken.


   


Något svårtuggat tyckte Oliver, men med kindtänderna gick det bra att få ner ett kex;

 


När man väl kommer ut och rätta kläderna är på, så var det ganska kul med lite snö. När vi kom hem var det tvunget att bygga den obligatoriska snögubben.

 


Måndag morgon: Tandläkarbesök för Oliver. Den lösa tanden hade fastnat igen, men det var ganska sårigt i munnen, men allt såg ok ut. Får avvakta och se om tanden ändrar färg. Mjuk föda dom närmsta dagarna.


Måndag kväll när jag kom hem från jobbet - oftast sover Oliver då, men nu var han vaken och var så uppspelt när jag kom hem. Han pratade om några blommor och jag fattade först ingenting. Sen avslöjade han vart blommorna var gömda :-). Killarna hade köpt en bukett fina rosor till alla hjärtans dag och detta hade gjorts redan i förväg för Marcus skulle iväg tisdag - onsdag. Albin sjukt besviken att brorsan hade avslöjat överraskningen. Tack snälla söta ni för dom fina blommorna! Jag älskar er!!


När Albin kom till skolan igår (alla hjärtans dag) hade Olivia ett kärleksbrev till Albin med ett fint kort, chokladklubba och en hemmagjord tvål. Så gulligt! Albins första kommentar var att han hade ju inget till Olivia.......


När jag sen hämtade hem Albin ville han köpa en blomma till Olivia och det var klart att hon skulle ha en blomma. Vi åkte till blomsteraffären och Albin valde mellan en vit och en rosa ros. Det blev den rosa rosen. Han valde ett kort och han ville skriva själv. Var tvungen att tjuvläsa kortet när det satts på blomman. Det stod: Olivia älskar Albin. Haha han glömde nog "dig" eller bytte han plats på namnen......eller skulle det vara så ;-).


När Oliver hörde detta om blomma så skulle han oxå ge en blomma till Ella & Elsa. Bra idé! Så det blev två rosor till, till två fina tjejer!


Vilka tjejtjusare man har till barn :-)!









 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fam A&O - 9 juli 2013 21:35

Vi tog ledigt förra måndagen för det var beachsoccerturnering för Albin och hans lagkamrater. Bra kämpat av alla och tror killarna tyckte det var riktigt skoj.       Albin och Oliver gick sedan sina sista dagar på fritids och dagis innan det ...

Av Fam A&O - 24 juni 2013 20:06

Skolavslutning 14 juni 2013. Besök i kyrkan och det här året ville mormor & morfar vara med och sjunga "Den blomstertid nu kommer".     En stolt kille som slutade "ettan" och inte missat en skoldag sedan han började skolan.     Morfar...

Av Fam A&O - 10 juni 2013 20:35

Efter att ha vabbat två dagar var Oliver på benen igen. Inte de jobbigaste dagarna man har varit hemma och vabbat. Vädret har varit på sin bästa sida och de bleka benen fick sig lite färg ;-).     Ledig dag på onsdagen och vi åkte till skogen ...

Av Fam A&O - 4 juni 2013 09:33

En ledig fredag och avfärd mot Göteborg för att möta upp vännen Stina. Det var äntligen dags för vår årliga träff som kanske blir halvårstärffar framöver... eller? :-). Fick sällskap i bilen av syrran som passade på att besöka sina vänner i Görebor...

Av Fam A&O - 27 maj 2013 21:15

Fyra månaders uppehåll från bloggandet. Har funnits många anledningar till varför jag inte har skrivit. Det har nog varit den tyngsta vintern på länge. Februari började med en rejäl influensa och det tog lång tid innan jag repade mig helt. Tappade lu...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards