No5

Direktlänk till inlägg 28 december 2011

Julhelgen!

Av Fam A&O - 28 december 2011 19:44

Båda barnen överlyckliga över att hitta en julklapp i sin julstrumpa julaftonsmorgon! Båda barnen glada och uppspelta att äntligen var julafton kommen.


Vi började med att softa i soffan och titta på sista avsnittet av julkalendern. Tyckte den var minst lika bra som barnen  :-).


Efter frukost, städning och lite kompletterande handling var vi ute en stund i det sköna vädret. 9 plusgrader på julafton!! Vi tvingade sedan barnen att varva ner. Albin framför film och Oliver tvingad att sova en stund.


Albin är redo för gästernas ankomst;


Vid tre-tiden droppade gästerna in - lagom till Kalle Anka som ingen kollar på ändå, men tv:n står på bara för att....... 


Mostermys;

 


Familjen F kom för att fira jul med oss;

 

  

Likaså farmor & farfar;

 


och mormor & morfar;

   


Lina & Yasin och farbror Erik var oxå med - som höll sig undan kameran.....


Vi kör "knytis" så alla hade ngt med sig till julbordet, så slipper man stressa ihjäl sig dagarna innan julafton.


          


Så var det äntligen dags för tomten att göra entré!


Oliver som hade bestämt sig för att lämna napparna hade lagt sina nappar i fin liten påse till tomten. Trodde inte att han skulle lämna dom, men det gjorde han! Ibland har han sagt att han ska göra det och en annan dag skulle han inte göra det.... så vi hade ingen aning om han skulle göra det eller inte.


Tomten hade såklart en extra paket som tack för napparna!

   


Albin räknade snabbt ut vem som var tomte! Han är ju i den åldern där han vet att tomten inte finns, men ändå vill att han ska finnas :-).

 


Vi tackade den roliga och snygga tomten!!


Så här glad blir man för alla julklappar! (kanske inte lika glad för dom mjuka paketen ;-))

    


Vi vuxna hade bestämt oss för att bara köpa julklappar till barnen. Vi satsade istället på julklappsspelet!


   


Alla utom Maria tackade för sig och åkte hem till sitt. Marcus blev mer eller mindre tvingad av barnen att bygga ihop den nya bilbanan ( behöver bygga ut för att få plats med den ;-)).


Där fastnade barnen en bra stund och när klockan var alldeles för mycket fick vi tvinga dom i säng;

 


Juldagen: Födelsedagsbarnet vaknade först av alla. Han och jag gick ner och avvaktade att dom övriga i huset skulle vakna. När alla vaknat sprang Oliver upp i sin säng och låtsades att sova, så vi kunde sjunga och komma med paket.


Ännu en dag med massa paket - LYCKA!!

     


Moster som hade stannat kvar över natten lekte med barnen med alla deras nya saker - tror att det hann lekas med allt!


Vid två-tiden kom nästan alla från gårdagen tillbaks för att fira tre-åringen!


Otålig tre-åring som väntar på fler paket......

 


Äntligen kom dom;


och fler paket kunde öppnas;

   


Oliver var otroligt stolt över sin tårta;

 


Oliver tackar för alla paket och grattishälsningar!!


Nu har det gått 4 dagar sedan han lämnade napparna och det har gått hur bra som helst. Nån gång har han frågat efter napparna, men när vi säger att nissarna har fått napparna så köper han det. Har nästan gått för lätt, så man väntar bara på första brytet!!


Marcus har varit hemma med barnen och kommer vara hemma mellandagarna, så barnen får jullov från skola och dagis. Ganska skönt och åka till jobbet och veta att man inte måste stressa hem för att hämta :-).


Nu ser vi fram emot nyårsfirande hos fina vänner!!


Passar på att önska ER - ETT GOTT NYTT ÅR!!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fam A&O - 9 juli 2013 21:35

Vi tog ledigt förra måndagen för det var beachsoccerturnering för Albin och hans lagkamrater. Bra kämpat av alla och tror killarna tyckte det var riktigt skoj.       Albin och Oliver gick sedan sina sista dagar på fritids och dagis innan det ...

Av Fam A&O - 24 juni 2013 20:06

Skolavslutning 14 juni 2013. Besök i kyrkan och det här året ville mormor & morfar vara med och sjunga "Den blomstertid nu kommer".     En stolt kille som slutade "ettan" och inte missat en skoldag sedan han började skolan.     Morfar...

Av Fam A&O - 10 juni 2013 20:35

Efter att ha vabbat två dagar var Oliver på benen igen. Inte de jobbigaste dagarna man har varit hemma och vabbat. Vädret har varit på sin bästa sida och de bleka benen fick sig lite färg ;-).     Ledig dag på onsdagen och vi åkte till skogen ...

Av Fam A&O - 4 juni 2013 09:33

En ledig fredag och avfärd mot Göteborg för att möta upp vännen Stina. Det var äntligen dags för vår årliga träff som kanske blir halvårstärffar framöver... eller? :-). Fick sällskap i bilen av syrran som passade på att besöka sina vänner i Görebor...

Av Fam A&O - 27 maj 2013 21:15

Fyra månaders uppehåll från bloggandet. Har funnits många anledningar till varför jag inte har skrivit. Det har nog varit den tyngsta vintern på länge. Februari började med en rejäl influensa och det tog lång tid innan jag repade mig helt. Tappade lu...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Skapa flashcards