No5

Direktlänk till inlägg 8 maj 2011

Skolbesök - hopplöst - golfkul - lek med grannarna

Av Fam A&O - 8 maj 2011 19:45

Första skolbesöket inträffade i veckan. Ett kvällsmöte med både föräldrarna och barnen. Albin var ganska taggad hemma, men det vände fullständigt i skolan. Han tyckte inte alls det var skoj och hoppades att allt hade varit en dröm när vi kom hem. Känns så fruktansvärt tråkigt och man har ständigt en klump i magen just nu när det gäller Albin.


Tack till mamma som tog hand om Oliver under tiden!


Han säger att han tror att vi ska försvinna, men nu har det varit så ganska länge...... Får hela tiden höra att det är normalt och att det går över, men när?? Både jag och Marcus börjar känna en hopplöshet för det är så fruktansvärt jobbigt att hantera.


Får att underlätta skolstarten har vi bjudit hem killarna från hans "lilla" grupp. Grillning och fredagsmys står på inbjudan och alla kommer :-) Albin ser fram emot detta jättemycket och hoppas att han lär känna dom nya kompisarna på fredag.


Det har inte varit lika varmt i veckan, så i torsdags efter dagis åkte vi till leklandet tillsammans med Svante och hans mamma. Kanske var det sista gången innan sommaren. Ett besök på MAX efteråt och sen lite tv-spel hemma hos moster.


När jag hämtade barnen på dagis i fredags kom Albins fröken fram och sa att en kille från skolan hade hängt utanför dagiset och bjudit barnen på godis.

Tack gode gud så hade Albin frågat om det var nötter i och det hade det varit - så han tackade nej. PUH! Jag är otroligt tacksam för att han är så medveten om sin nötallergi och var riktigt stolt över honom!


Vi åkte hem och njöt av det fina vädret i trädgården. Ella och Elsa kom förbi och lekte en stund.


Senare på kvällen kom syster förbi och vi åkte till tennishallen. Protester från Albin att jag skulle åka och jag orkade bara inte ta fighten, så han fick följa med. Var ju helt ok för han samlade ihop bollarna till oss :-). Han fick även prova på att spela lite och han tyckte det roligt. Tyvärr fick man stryk av syrran och jag ser fram emot nästa tillfälle - grrr.


I lördags var det som vanligt fotbollsträning för Albin. Jag och Oliver hängde på att för att kolla in träningen. Oliver träffade på sin kompis Erik och dom hade hur skoj som helst. Sjukt många barn på träningen, men så duktiga! Var verkligen imponerad av både barn och ledare.


Albin åkte hem och tog en dusch och åkte sen till Isak. Marcus och Peter åkte till Eko och växthuset. Hem kom dom med gödning, gräsfrö och pizzaplatta till grillen.


Sofie som hade åkt iväg för att köpa blommor hade fått mig och Helena på samma tankar. Vi satte oss i bilen och mötte upp Sofie. Sofie som är vår klippa här på gatan gav många bra tips. Nya krukor och blommor fick följa med och jag tackar Sofie för hjälpen. Är så tråkigt när man inte kan, men gärna vill ha lite blommor.


Hämtade hem Albin och Isak som inte hade lekt färdigt. Två killar som slängde sig i soffan på ovanvåningen och efter ett tag kommer Isak ner och berättar att Albin somnat :-). Fick ruska liv i Albin igen.....


Grillat till middag fick avsluta en hel dag utomhus.


Idag har trädgårdsarbetet fortsatt och mycket tid utomhus har det blivit. Barnen springer runt i trädgårdarna och även nu in i husen. Själv tycker man det är jobbigt när ens barn springer in till andra, men man tycker bara det är kul när barnen är här och leker, så jag hoppas att vi känner likadant.

Lite som barnen i bullerbyn ;-). Det är lyx och ha kompisar till barnen så här nära och oftast leks det väldigt bra.


Idag var det premiär för Albin att testa på golfkul - golfträning för dom minsta. Albin hade hamnat i samma grupp som två kompisar från dagis och var peppad till en början. Men ännu en gång segstartad och jag lovade honom att jag inte skulle lämna träningen utan synas hela tiden. Till slut lossnade det och han utförde hela träningen. Han sa själv efteråt att det var roligt men svårt.


 

Det var verkligen disciplin på träningen och inget trams fick förekomma. Tyckte det var bra att det var ganska hårt för på en golfbana krävs det att man är disciplinerad. Får väl se om det blir någon fortsättning - man vet som sagt aldrig.


Ett spontanbesök av mamma & pappa som hade varit på utflykt i krokarna hängde med på årets första glass för min del.


Hem och busa med grannbarnen igen innan middag och bad.


 










 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fam A&O - 9 juli 2013 21:35

Vi tog ledigt förra måndagen för det var beachsoccerturnering för Albin och hans lagkamrater. Bra kämpat av alla och tror killarna tyckte det var riktigt skoj.       Albin och Oliver gick sedan sina sista dagar på fritids och dagis innan det ...

Av Fam A&O - 24 juni 2013 20:06

Skolavslutning 14 juni 2013. Besök i kyrkan och det här året ville mormor & morfar vara med och sjunga "Den blomstertid nu kommer".     En stolt kille som slutade "ettan" och inte missat en skoldag sedan han började skolan.     Morfar...

Av Fam A&O - 10 juni 2013 20:35

Efter att ha vabbat två dagar var Oliver på benen igen. Inte de jobbigaste dagarna man har varit hemma och vabbat. Vädret har varit på sin bästa sida och de bleka benen fick sig lite färg ;-).     Ledig dag på onsdagen och vi åkte till skogen ...

Av Fam A&O - 4 juni 2013 09:33

En ledig fredag och avfärd mot Göteborg för att möta upp vännen Stina. Det var äntligen dags för vår årliga träff som kanske blir halvårstärffar framöver... eller? :-). Fick sällskap i bilen av syrran som passade på att besöka sina vänner i Görebor...

Av Fam A&O - 27 maj 2013 21:15

Fyra månaders uppehåll från bloggandet. Har funnits många anledningar till varför jag inte har skrivit. Det har nog varit den tyngsta vintern på länge. Februari började med en rejäl influensa och det tog lång tid innan jag repade mig helt. Tappade lu...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards