No5

Direktlänk till inlägg 2 maj 2010

Valborg - fotboll - "trean" - cykelträning

Av Fam A&O - 2 maj 2010 20:20

På Valborg mötte vi upp Sandra, Svante och Arvid för lunch i bowlinghallen. Oliver stannade kvar sovandes i bilen. Perfekt att man kunde ställa bilen precis utanför fönstret, så jag kunde se honom hela tiden.


Efter lunchen var det som vanligt kyrkans barntimmar för Albin. Senaste gångerna har dom varit i skogen och så även denna gång. Sofie, Sandra och jag tog småttingarna och promenerade in till byn för kaffe. Sista fredagspromenaden med Sandra innan jobbstart! Tack för alla mysiga fredagar!!


Marcus hade kommit hem tidigt från jobbet och all mat var inhandlad för kvällen. Albin och Oliver fick en varsin present från Barcelona och självklart var det ett varsitt matchställ.


  


Efter middagen promenerade vi ner till torget där det spelades musik och hölls några tal innan brasan tändes. Albin träffade såklart en massa kompisar.


Teo och Albin åt en valborgsglass;

  


Svante och Isak var oxå på plats!

  


och KÄRLEKEN Olivia!

  


Igår var det äntligen dags för Albins fotbollsträning. Förra året gick det inget vidare, så vi var lite osäkra på om han skulle tycka att det var roligare det här året.


Marcus åkte iväg med honom och var tillbaks efter en timme med en glad kille som skulle visa alla övningar på gräsmattan. Kul att han gillade det!! Han hade varit jätteduktig och varit med hela tiden. Han var själv nöjd med att han hade gjort som tränaren hade sagt :-). Jag vet att det kan ändras nästa lördag, men den här gången känns det som han är redo.


  


Efter sin uppvisning på gräsmattan var det duschen som gällde för nästa aktivitet var kalas hos Teo. Oliver sov under tiden Albin var på kalas, så även jag och Marcus kunde slappa en stund.


På eftermiddagen samlades grannarna i trädgården. Försökte hålla Maja ifrån Oliver, men inte alltid det lättaste. Vi får väl se resultatet om två veckor :-). Efter ett glas rosé skulle alla gå in till sitt för att sätta på grillen. Marcus som varit inne och fixat med vår mat kommer ut och meddelar att vi har massor av mat och "trean" behöver aldrig ta ut sin grill ;-).


Albin tyckte det var en riktig höjdardag! Fotboll, kalas och nu William på besök. Nu lär William garanterat få sina vattenkoppor inom snar framtid.


TV-spelet åkte på och det var mest Albin som spelade och fick för första gången stryk i boxning och så besviken över att han förlorat och skyller på handkontrollen..... inte alls någon dålig förlorare.


Skickar ett tack till Henke som än en gång fick stå till tjänst när det gäller recept. Eftersom middagen var väldigt spontan hade vi inte direkt någon efterrätt hemma, men vi lyckades få ihop en hemmagjord chokladsås som vi kunde ha till glassen.


Tack "trean" för en trevlig kväll!!


Idag har det varit riktigt skönt väder, så mestadels av dagen har tillbringats ute. På förmiddagen slängde Marcus på sig sina joggingskor och sprang en runda med Albin cyklandes tätt följda av mig och Oliver på cykel. Albin mycket duktig idag. Cyklade själv en liten bit och med lite mer träning sätter han det snart.


Självklart spelades det fotboll. Inte så poppis att mamma är med.....suck. Jo när jag ska stå i mål för det är då det är lättast att göra mål....grrr.


Slappade när Oliver sov middag. Stackarn har fått massor av koppor under natten. Han kliar på magen och vet inte riktigt hur han ska hantera det. På med en massa kylbalsam och idag har han även fått tavegyl. Trots kliandet är han vid väldigt gott mod och vill vara med och leka. Tycker så synd om honom och det ser lite läskigt ut när kopporna är precis överallt!

  


På eftermiddagen var det min tur att slänga på joggingkläderna och ta med Albin på cykel. Han håller rätt bra tempo och jag kanske ska vara glad att han tjurade ihop en del av rundan annars hade jag varit helt slut. Perfekt och kombinera löpning och cykelträning.


Ännu mer fotboll........


Middag


Slappa

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fam A&O - 9 juli 2013 21:35

Vi tog ledigt förra måndagen för det var beachsoccerturnering för Albin och hans lagkamrater. Bra kämpat av alla och tror killarna tyckte det var riktigt skoj.       Albin och Oliver gick sedan sina sista dagar på fritids och dagis innan det ...

Av Fam A&O - 24 juni 2013 20:06

Skolavslutning 14 juni 2013. Besök i kyrkan och det här året ville mormor & morfar vara med och sjunga "Den blomstertid nu kommer".     En stolt kille som slutade "ettan" och inte missat en skoldag sedan han började skolan.     Morfar...

Av Fam A&O - 10 juni 2013 20:35

Efter att ha vabbat två dagar var Oliver på benen igen. Inte de jobbigaste dagarna man har varit hemma och vabbat. Vädret har varit på sin bästa sida och de bleka benen fick sig lite färg ;-).     Ledig dag på onsdagen och vi åkte till skogen ...

Av Fam A&O - 4 juni 2013 09:33

En ledig fredag och avfärd mot Göteborg för att möta upp vännen Stina. Det var äntligen dags för vår årliga träff som kanske blir halvårstärffar framöver... eller? :-). Fick sällskap i bilen av syrran som passade på att besöka sina vänner i Görebor...

Av Fam A&O - 27 maj 2013 21:15

Fyra månaders uppehåll från bloggandet. Har funnits många anledningar till varför jag inte har skrivit. Det har nog varit den tyngsta vintern på länge. Februari började med en rejäl influensa och det tog lång tid innan jag repade mig helt. Tappade lu...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards