No5

Alla inlägg under mars 2010

Av Fam A&O - 14 mars 2010 19:36

Torsdag: Bilen på service......surt, men ett måste. Carina ställde upp och hämtade Albin på dagis, så jag kunde gå och hämta min bil. Tack Carina!


Mötte upp järngänget i bowlinghallen. Idag var det vara barnen som spelade. Kändes som vi tog upp hela hallen. Tur att där inte är så mycket folk på eftermiddagarna mitt i veckan :-).


Ella följde med hem och lekte. Albin och Ella är experter på att tävla om allt. Vi spelade spel och både Albin och Ella försökte fuska för att vinna. Måste säga att dom var väldigt kreativa på att hitta på fusket, men fusk är INTE okej. Trots följda regler förlorade jag ändå och barnen självklart överlyckliga.


Marcus skulle egentligen jobbat länge, men det hade blivit inställt, så jag och Sofie kunde rymma till gymmet. Äntligen tillbaks efter magsjuka och förkylningar. Kändes riktigt bra!


Fredag: Hade inte tänkt åka till öppna förskolan, men hamnade där iallafall. Bättre organiserat den här gången. Kanske för att ordinarie personal var tillbaks.


Lunch blev det på golfbanans restaurang.


Efter lunch - kyrkans barntimme = mammafika med dom små barnen.

  

  

Efter kyrkans barntimmar var det dags att bege sig till fotografen för att fotografera Albin och Oliver.


Hade hört Albin säga att han INTE skulle fotografera sig till kompisarna på lunchen. Satt i bilen och funderade ut några mutor som jag kanske skulle behöva använda mig av.


Väl på plats älskade Albin att stå framför kameran och tjatade om att han ville ta fler bilder. Det går inte att läsa av barn - inte ens sina egna. Överlycklig var jag att slippa använda mina mutor. Oliver skötte oxå sig galant. Ser fram emot att få välja och vraka bland alla bilder.

  


Vid kvällsmiddagen frågade jag Albin om dom pratade om Gud på kyrkans barntimmar. Albin svarade;

- JA.

Sen frågade jag om dom berättat vad Gud gjorde och svaret blev;

- Jag förstår inte det där språket..........

:-)


Lördag: Var ute en sväng i det härliga vädret!


Grannarna från sjuan kom in på middag och sen kolla melodifestival. Det blev riktigt seriöst och papper och penna åkte fram. Vi tippade slutresultatet för samtliga tio bidrag, men vet inte vem som hade flest rätt av oss. Spänningen försvann med gästerna som lämnade innan röstningen.

Tack för en trevlig kväll!


Söndag: Dagen började kl.05:30 Inte var det barnen som väckte mig utan alarmet på min mobiltelefon. Vid kl.06:00 blev jag upplockad av Sandra sedan hämtade vi Carina för att åka till Ullared. Oj oj vilket äventyr! Stämningen på topp i bilen!


Att få åka med två rutinerade rävar är en ära ;-). Carina hade fixat kaffe och smörgås som vi åt i bilen för att inte förspilla någon tid. Underbart!

  


Sandra tog oss upp lugnt och säkert och när vi kom till parkeringen var där inte alls mycket bilar. Vilken lycka!


In i varuhuset och varje avdelning betades av lugnt och säkert. Fick dock en liten påpekning att strumpor och kalsonger skulle ligga i varukorgen under vagnen ;-). Misstag man gör som nybörjare......


En snabbfika efter halva tiden för att få nya krafter.

  


Några få misstag till gjordes, men nästa gång vet jag hur jag ska bete mig i detta jättevaruhus. Tack för ert stöd och tålamod :-)!


Jag vann shoppingen iallafall! Vet inte om det är bra i och för sig. Fråga mig inte vad jag köpte för det är knappt jag vet själv.


Bilen fylldes med dessa härliga gula påsar och tror att vi var ganska nöjda allihopa!

  


En mycket trevlig söndag med två glada och härliga tjejer!


När jag kom hem hade Marcus och Albin åkt på handboll och Sara och Andreas hade hand om Oliver. Åkte genast för att hämta plutten som var lite ledsen. Tack snälla ni som passade Oliver!







Av Fam A&O - 10 mars 2010 21:10

Igår var det som sagt Gangstarparty! Med kort varsel lyckades jag få barnvakt. Hade helt missat att Marcus skulle jobba..... men stort tack till mamma & pappa som ställde upp!


Det blev såklart några nya inköp och som vanligt till Albin. Alltid lika kul och kolla på barnkläder.


Innan partyt  hann vi med att leka med Olivia och jag hann även fixa nya jeans till både Albin och Oliver inför fotograferingen. Jag fick båda paren med mig hem :-)!


Solen sken och Carina och Harry dök upp, så vi intog mellisen utomhus - underbart!


Idag efter dagislämningen tog jag och Oliver en promenad med Sandra och Sofie och deras småttingar. Deras småttingar sov gott under promenaden. Oliver töttnade efter ett tag och ville inte sitta i vagnen. Han vill gå med sina nya skor som han är så stolt över ;-)!


När Oliver somnade, så somnade jag oxå. Brukar inte hända, men vad skönt det var. Ny energi när det var dags att hämta Albin.


Idag fick vi besök av Svante och killarna lekte och hade verkligen skoj. Idag var det pruttkudden som gav många skratt. Så härligt och lyssna på dom i smyg och höra dom skratta så dom kiknar.


Marcus var även denna kväll på jobbaktivitet och då brukar jag och Albin beställa thai-mat. Svante stannade kvar och åt med oss. Två killar som är väldigt förtjusta i Thai-mat.


När Svante åkt hem avslutade vi med ett bad och sen var det två trötta killar som somnade. Finns inget mysigare än att snuffa på mina nybadade killar i pyjamas!


Äntligen är resan till Malaga bokad!!





Av Fam A&O - 9 mars 2010 11:37

I fredags gjorde vi come back på öppna förskolan. Insåg ganska snabbt varför vi inte varit där på ett tag. Otroligt högljutt och fullständigt oorganiserat......


Ella följde med oss hem och vi fixade en snabb lunch innan Albin och Ella skulle till Kyrkans barntimmar.


Som vanligt passade vi mammor på att ta en promenad och en fika. Alltid lika trevligt! En pappa var med och gästspelade denna fredag och tyckte nog att vi diskuterade väldigt underliga saker ;-).


Åkte hem och försökte fördriva tiden innan Marcus skulle komma hem. Det blev nintendo och jag fick stryk. Suck! Barnen somnade tidigt och något senare var Marcus hemma igen. Så skönt när familjen är komplett!!


Lördag: Jag och Albin gjorde oss i ordning och åkte för att hämta Ella. Vi åkte in till stan och mötte upp övriga i järngänget. I lördags var det bara dom stora barnen och mammorna som fick vara med. Först blev det lunch på stan.

   

   


Sen var det dags för dagens höjdpunkt - Teater - Karlsson på taket!


Mycket förväntansfullla och när väl teatern började satt dom som ljus och kollade på tokiga Karlsson. Efteråt gick vi fram och fick en autograf med oss hem.....

   


Sen var det dags att åka hem till övriga familjen och mysa lite. Vi tog en promenad i solskenet och gick ner till havet.

  

Nu måste väl ändå våren vara på väg?? Hittade några blommor i trädgården och det måste väl vara ett vårtecken.......


Kvällen avslutades med hyrfilm och soffmys!


Söndag: Marcus och Albin bakade på förmiddagen. Jag tog hand om delar av vårt gigantiska tvättberg! Trist!


På eftermiddagen åkte vi till bowlinghallen i stan där mamma & pappa och svärmor & svärfar fanns på plats. Stackars svärfar som fortfarande hoppar på kryckor fick vara publik medan vi andra spelade.


Albin tog nytt poängrekord - 108 poäng! Snart behöver han inte spela med staket längre.


Vi åkte sen hem till mamma & pappa och beställde kebab och pizza. En bra avslutning på söndagen.


När vi kom igen lyckades vi få tag på tredje Stieg Larsson filmen. Helt ok!


Måndagar har många roliga barnställen stängt - varför? Vi tog oss in till vårt specialcafé i stan och mötte upp Ester, Svante och Olivia. Mycket småbarn och våra barn kändes genast väldigt stora.

  


En tur på stan för att leta jeans till Albin och Oliver som ska fotograferas på fredag. Hittade ett par schyssta till Oliver, men inga till Albin.


Två killar som roar sig med att läsa bok medan mammorna kollar kläder;

  


Här en kille som gärna vill gå och gömma sig ibland kläderna;

  


Efter ett antal butiksbesök var det dags för hemfärd. Hade fått parkeringsböter och tappat Olivers nya jeans........ buhu. Dagen kunde ha slutat bättre! (Carina jag vet att du ler nu...... ) Tack mamma & pappa som tog en runda och letade efter min påse!


Idag blir det lite hemmafix och senare ikväll ska jag bege mig till barndomsbyn för ett gangstarparty!



        

Av Fam A&O - 4 mars 2010 20:03

Måndag: Fläktkillen var här och rättade till lite saker som han inte hann med i fredags. Han trodde inte på långa torktider, så det är ju lite positivt.


Olivia hade kommit hem från sin skidsemester och kärleksparet hade längtat efter varandra, så vi åkte hem till Olivia och lekte på eftermiddagen.


Tisdag: Jag och Oliver åkte till Linda och tvillingarna. Tyvärr sov barnen i skift och hann inte leka med varandra så länge. Jag och Linda hann tjata en stund och äta lunch innan vi skulle hämta Albin.


  


Dags för klippning av Albin. Ett himla liv i bilen att han inte ville klippa sig.

- Det gör ont att klippa sig med sax!

Gick in med honom på salongen och sa att dom skulle ta hårtrimmern. Det blev

3 mm kort, men Albin var nöjd och tyckte det var skönt att vara korthårig. Klippningen tog fem minuter, så hårfrisörskan kände att hon inte kunde ta betalt.


Marcus kom hem tidigare från jobbet, så jag kunde åka till stan och prova ännu fler glasögon. Mötte upp mamma som oxå ska ha nya och vi provade en massa. Har fortfarande inte bestämt vilka jag ska ha.


Passade på att stanna kvar på stan och sprang inom en butik och gjorde några fynd. Mötte upp pappa och vi gick och åt en bit mat. Skönt att äta i lugn och ro!

Ett ordspråk från middagen;

- Det smakar ändå fågel sa gumman och koka soppa på den stör där kråkan suttit.

HAHA! (väldigt internt :-))


Onsdag: Marcus åkte till Stockholm och stannar till fredag.


Jag hämtade Sandra och Arvid efter att vi lämnat stora barnen på dagis och åkte 7 mil norrut till "vår inredares" butik. Vi stannade två timmar i butiken innan småttningarna och vi själva blev hungriga. Efter en smarrig lunch kollade vi i byns barnklädesaffär - mest tjejkläder som vanligt.


Hem och hämta dom stora barnen och och så mötte vi upp resten av järngänget. Vi åkte till leklandet i stan och fullt ös från första stund. Vi hinner se dom en kort stund när det är fikadags annars klarar dom sig helt och hållet själva.


Delar av oss åkte till Mc Donalds efteråt. High life! Albin var så hungrig att han åt upp Olivias mat oxå......


Trodde barnen skulle vara helt slut när vi kom hem, men båda höll sig vakna till kl.21


Idag blev det en sväng inom jobbet. Blev påmind flera gånger att det snart var dags att börja jobba. Faktiskt 6 månader kvar! Låt mig njuta dessa sista månader sen blir nästa långledighet vid pension.


Efter mellisen blev Albin hämtad av Ella. Jag och Oliver gick ut en sväng i det kalla soliga vädret. En promenad ner till hamnen för att mata fåglarna.


  


Helt galna - fåglarna alltså! Men gjorde nog intryck på Oliver för han snackade hela vägen hem. Om vad? Ja, ingen aning :-)


Åkte sen hem till Ella där vi stannade kvar på kvällsmat! Tack så jättemycket! Albin blev riktigt dryg och tramsade mest, så vi tackade för oss och åkte hem. Fick ha ett samtal med honom om hur man uppför sig. Efteråt säger han:

- Imorgon ska jag ge blommor till Ella, så hon blir kär i mig igen.


Två mycket trötta barn som somnade strax innan kl.19




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Skapa flashcards