No5

Alla inlägg under januari 2010

Av Fam A&O - 8 januari 2010 21:32

Ytterligare två dagar har passerat och vad har hänt? Det har varit två KALLA dagar och då har vi nog det ganska bra jämfört med övriga landet.


Torsdagens planerade pulkaåkning ställde vi in och tog det lugnt hemma på förmiddagen, men efter några timmar började rastlösheten komma både hos mig och barnen.


Vi åkte in till vårt specialcafé och mötte upp Olivia och Ester. Där blev vi kvar tills dom kastade ut oss.


  


Vi åkte förbi Ella med lite medicin som skulle hjälpa mot hennes kliande vattkoppor. Försökte få med mig Albin in och "gosa" med Ella lite, men det var helt omöjligt.

- VILL INTE HA VATTKOPPOR!!

Hade varit skönt och haft det avklarat och det är inte omöjligt att Albin blivit smittad tidigare, så vi får avvakta två veckor och se vad som händer.


Kvällen avslutades med årets första träning! Skönt, men sjukt tungt. MÅSTE MÅSTE verkligen komma igång. Kroppen falerat fullständigt......... :-(


Samma sak idag - vi tog det lugnt hemma på förmiddagen och sen åkte vi till bibblan och mötte upp Svante. Något högljudda killar blev tillsagda och vi tog oss till bowlinghallen för en fika. Killarna ville såklart oxå spela en serie.


Hängde med Svante hem och det lektes på. Köket kommer bli kanon!! Ser fram emot en kaffe i det nya köket ;-).


Här PRESENTERAR VI - Clownis och Cowboys!

  


Tack för idag!


Fjärde kvällen sen vi började med femminuters metoden och det var bara att lägga Oliver ner. Han babblade något och sen somnade han - YES YES!!


  




Av Fam A&O - 6 januari 2010 20:21

Igår var det premiärlek för Albin hemma hos dagiskompisen Isak. Jag fick inte stanna för Albin, så jag åkte hem och busade med Oliver.


Märks att Albin saknar sina dagiskompisar och är redo för dagisstart. Att vara med mamma & pappa är inte alls lika kul :-(.


Efter lunch fick jag en grym skallebang, men som tur var kom Marcus hem tidigare och jag kunde lägga mig en stund på soffan.


Har nog blivit vuxen för jag var så grymt sugen på kaffe och kan bara tacka Carina för ert spontanbesök. Fick lite kaffe i mig och kände mig genast piggare. Albin blev glad som fick leka en stund med Olivia.


Idag stod det pulkaåkning på schemat.


Oliver fick oxå åka några gånger, men efter två fall i snön med näsan först fick han snällt sitta i vagnen och titta på.  

  


Hemma blev det sedan skottning, kurragömma och snöfotboll.


Efter lunch fick vi ett ryck och bestämde oss för att baka kanelbullar. Vi fick en assistent i julklapp och vi var tvungna att prova den.


Albin var självklart leksugen och Svante gjorde oss sällskap.


Killarna ville vara med och det bakades en hel del annorlunda bullar.


Vi bjöd in Svantes mamma, pappa och lillebror för att smaka på dom nybakade kanelbullarna. Bullarna blev faktiskt väldigt goda!


Vi håller just nu på med att få Oliver att somna på egen hand. Typ femminuters metoden. Oh, vad det gör ont i hjärtat när dom gråter sig till sömns........ Men redan idag dag två somnade han mycket snabbare.


Slutligen víll vi hurra för Maja som fyller två år idag! HURRA HURRA! (Idag skulle Oliver fyllt 1 år om man hållit sig till BF-dagen.)

        

Av Fam A&O - 4 januari 2010 19:44

Förmiddagen bjöd på lek och bus på leklandet med Ella och Elsa. Mer folk än vanligt och vi var ganska trötta efter två timmars lek. Ella följde med oss hem en stund och lekte vidare. Något trögstartad lek, men till slut lossnade det.


Sofie och Maja kom förbi en stund och höll oss sällskap eller rättare sagt mig sällskap. Oliver sov och Albin surade i soffan.


Maja snart två år! Tänk att Oliver och Maja är födda samma år - ganska stor skillnad :-).

  


Oliver har gjort stora framsteg gällande sin gång senaste dagarna. Nu ikväll ville han vara med och spela boll med dom stora grabbarna och det klarade han galant. Så länge det är plan yta och ingen storebror som susar förbi precis framför, går han hur bra som helst.



Oliver kommer med all säkerthet bli en bollkille!

  

  

Av Fam A&O - 3 januari 2010 12:19

Första inlägget 2010! Hur avslutades sista dagen på året?


Familjen B och bror med fru dök upp på eftermiddagen. Stora killarna Albin och Nils fann varandra direkt och lekte för fullt. Bo han strosade rundor och kollade in alla leksaker som fanns. Oliver en riktig klängapa!


Förrätten blev små snittar och annat som kunde plockas stående. Lättast så när det är barn med. Inte alltid så lätt och sitta en hel trerätters middag.


Huvudrätten var oxfilé med potatisgratäng med goda såser till. Mycket gott! Köttet blev perfekt!


Efterrätten var chokladfondant - väldigt smarrigt det oxå!


Tror att alla hjälpte till i köket utom jag, kanske därför maten blev lyckad! Tack alla!


När den här bilden togs var det en duk som inte gick att använda mer och vi var en tallrik mindre :-). Kunde varit värre....... :-).

  


En liten "tårta" hade vi köpt som vi kunde använda vid tolvslaget. Oj, va kallt det var!! Mycket fina smällare i området. Champagnen svepte vi ute i kylan!


  


Inne i värmen hamnade vi i soffan och det diskuterades väldigt mycket om hur vi tog hand om våra barn. Kanske inte alltid överens med respektive - hehe, men det är väl så det ska vara.


Tack för en mysig nyårsafton!


Nyårsdagen kom vi allihop upp vid 9-tiden. Frukost intogs innan det var dags för en promenad till havet. Vi hade tänkt grilla en korv på stranden, men det var verkligen kallt, så lunchen fick vi göra på hemmaplan.


    


Efter lunchen for fam. B vidare. Det var kul och ses! Ses snart i storstan! Albin ser fram emot ännu mer lek med Nils.


Vi plockade undan här hemma och bjöd sen in grannarna på fika. Skönt ha lite sällskap när klockan smyger fram och man vill gå och lägga sig. Tiden gick mkt snabbare och kvällen var nära.


När barnen lagt sig slängde vi oss i soffan och tittade på femte filmen med Johan Falk.


Igår fick vi ett ryck och städa köksskåpen. Ibland är det bra att få julklappar som gör att man tvingas till att röja i skåpen. Tar lite tid med två barn springandes runt benen, men till slut blev vi klara.


Oliver kollar så vi har tömt skåpen och städat ordentligt!

  


Kvällen avslutades med fondue och sista filmen med Johan Falk. Det är verkligen vår filmtyp!


Idag vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på. Marcus skjutsar just nu Albin till kalas. Ska försöka ta tag i alla bilder som skulle behöva framkallas och läggas över till en annan hårddisk.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards