No5

Direktlänk till inlägg 28 november 2009

Kalas x 2

Av Fam A&O - 28 november 2009 20:50

Igår var det egentligen meningen att vi skulle stanna hemma och städat klart och fixat det sista inför kalaset, men vi kunde inte hålla oss borta från öppna förskolan.


Den här fredagen blev det ingen promenad när Albin var på kyrkans barntimmar. Jag åkte hem och passade på att städa, eftersom Oliver sov dessa två timmar.


Hämtade Albin och for till stan för att handla. Albin ville vara i lekrummet i affären, så jag och Oliver for runt och plockade ihop det vi skulle ha.


Sen var det dags för Albin att klippa sig. Fick mycket beröm av hårfrisörskan som aldrig hade klippt en 4-åring som suttit så fint och stilla. Albin har mest fokus på att det ska bli klart så snabbt som möjligt och har insett att det är sitta still som gäller om det ska bli klart snabbt.


Hemma bakade Albin och Marcus chokladbollar och kladdkaka. Jag passade på att städa klart det sista.


Tack snälla Emy och Mira som skickat present till Albin! Han blev jätteglad!


Idag vaknade en förväntansfull kille och sprang in till oss vid halv åtta och sa att idag är det kalas! Blir lång väntan när man är så förväntansfull.............


  


Mamma och pappa kom och hämtade Oliver, så vi kunde fokusera på barnen och kalaset! Stort tack!


Äntligen var det dags för kalas och kompisarna kom en efter en. Först var det presentöppning och vilka fina presenter bl a en skateboard som han tjatat om hur länge som helst.

  


Barnen satte sig till bords och smaskade på kladdkaka, glass, chokladbollar, skumtomtar m.m


  


Ett försök att brotta ner Marcus;

  


Sedan blev det vattenballongskastning. Marcus stod ute och det gällde att pricka hinken som Marcus höll i.

    


Det var ett antal ballonger som inte gick sönder och dom tog Marcus och kastade mot fönsterrutan och barnen tjöt av glädje. Detta var något dom lovade att inte berätta för sina föräldrar hemma :-).


Fiskdamm är obligatoriskt på kalas;

  


Albin blev något snopen när han inte fick godis vid första kastet utan där låg en gurka i godispåsen. Bottennapp!! Som tur var gick det bättre i andra kastet!


När alla fått sin godispåse gick dom upp på Albins rum och hängde och snaskade godis.

  

  


Efter en stunds snaskande var det dags för "Hela havet stormar". Ingen av barnen hade lekt den förut, men det gick hur bra som helst.

  


Efter två timmars kalas var det dags att ta farväl av kompisarna. Ses ju inte på ett tag, så det blev även pusskalas för Albin och Ella.


Olivia hade tyvärr blivit sjuk och kunde inte vara på kalaset, men kom förbi efter och lämnade paket. Vi saknade dig på kalaset!

  


Albin vilka fina kompisar du har!!


En stunds lugn och ro innan farmor & farfar dök upp. Inte med vilken present som helst - en riddarborg! Har stått högt upp på önskelistan länge.

  


Här studerar vi från soffan hur dessa killar bygger och fixar. Inte riktigt vår grej!


Lite senare kom mormor & morfar och Tommy & Cissi. Ännu fler fina presenter och nu kan Albin handla sig något fint i Florida och råttfällan är favoritspelet, så bättre kunde det inte bli.


Middag och tårta intogs.

  


Vilken toppendag!!


Vi skickar ett tack till Nils och Bo som skickat denna fina tårtmössa!

  


Nu kan vi lägga kalasfirandet åt sidan och lägga fokus på packningen som är dags att påbörja. För imorgon natt drar vi! YEHAA!


Hoppas kunna skriva några rader under vår vistelse i Florida!

  

 
 
Jenny

Jenny

29 november 2009 19:40

Ha en helt underbar semester! Å albin, ha en jätterolig födelsedag. Häftigt att fira den utomlands. Kramar

http://franzenwedin.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fam A&O - 9 juli 2013 21:35

Vi tog ledigt förra måndagen för det var beachsoccerturnering för Albin och hans lagkamrater. Bra kämpat av alla och tror killarna tyckte det var riktigt skoj.       Albin och Oliver gick sedan sina sista dagar på fritids och dagis innan det ...

Av Fam A&O - 24 juni 2013 20:06

Skolavslutning 14 juni 2013. Besök i kyrkan och det här året ville mormor & morfar vara med och sjunga "Den blomstertid nu kommer".     En stolt kille som slutade "ettan" och inte missat en skoldag sedan han började skolan.     Morfar...

Av Fam A&O - 10 juni 2013 20:35

Efter att ha vabbat två dagar var Oliver på benen igen. Inte de jobbigaste dagarna man har varit hemma och vabbat. Vädret har varit på sin bästa sida och de bleka benen fick sig lite färg ;-).     Ledig dag på onsdagen och vi åkte till skogen ...

Av Fam A&O - 4 juni 2013 09:33

En ledig fredag och avfärd mot Göteborg för att möta upp vännen Stina. Det var äntligen dags för vår årliga träff som kanske blir halvårstärffar framöver... eller? :-). Fick sällskap i bilen av syrran som passade på att besöka sina vänner i Görebor...

Av Fam A&O - 27 maj 2013 21:15

Fyra månaders uppehåll från bloggandet. Har funnits många anledningar till varför jag inte har skrivit. Det har nog varit den tyngsta vintern på länge. Februari började med en rejäl influensa och det tog lång tid innan jag repade mig helt. Tappade lu...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards