No5

Alla inlägg under oktober 2009

Av Fam A&O - 12 oktober 2009 20:41

Måndag = 15 timmars barnen hemma hela dagen. Vad göra? Jo, tågutflykt med dom andra 15 timmars barnen Glad. Vid halv tio träffades vi på tågstationen i stan. Det var fyra kompisar till Albin med syskon och mammor. Alltså 4 vuxna och 8 barn. Vi tog en tågresa på ca. 20 min och barnen tyckte detta var hur skoj som helst.


  

  


Vi letade upp en lekplats där det härjades runt en stund innan lunch. Blockerade hela lunchstället kändes det som. Tur att vi åt precis innan värsta ruschen.


Hann titta in på min gamla arbetsplats. Det hade skett stor förändringar. Lokalen var nyrenoverad och personalen utbytt i fronten.


Kollade in stadens leksaksaffär innan vi tog tåget tillbaks till "vår stad".


Den maskerade "mannen" Skrattande

  


Det blev fika och ytterligare lek på babycafét innan vi åkte hem. 


Marcus kom hem strax efter oss och då stack jag till gymmet. Lika bra att träna innan man sätter sig i soffan för då kommer man inte iväg. Var riktigt skönt och avkopplande. När jag kom hem från gymmet stack Marcus och tränade. Skönt att träningen är avklarad när det är dags för TV-soffan.



Av Fam A&O - 11 oktober 2009 21:06

Här kommer en helgsammanfattning.


Fredag: Öppna förskolan och kyrkans barntimmar. Den här fredagen vistades barnen inte i skogen på kyrkans barntimmar. Det blev ett besök i kyrkan där dom övade på en sång inför söndagens gudstjänst. Jag och Sandra gick en promenad och hann ta en kopp kaffe. Riktiga lattemorsor :-)!


Efter kyrkanas barntimmar är det en kritisk timme där Albin är så trött. Vi får ofta stanna ute för att han ska hålla sig vaken. Sofie och Maja var oxå ute och vi lekte kurragömma och Under hökens vingar.


Marcus kom hem med en ny telefon till mig. Äntligen!! Tyvärr dröjer det ett par dagar innan mitt nummer funkar på den mobilen. Som tur är hittade jag en gammal telefon inne på lekrummet som jag kan använda under tiden.


Middag och Idol.


Lördag: Vi åkte in till stan som nästan varje lördag! Det var klipptime för Albin. Vi gick nog till fem eller sex ställen innan vi hittade en salong med ledig tid. Han blev jättefin i håret!!


Fika och köp av lördagsgodis hann vi självklart oxå med.


Hem och gjorde oss i ordning inför kvällens middag hos Ella. Vi vandrade dit och när vi kommit halvvägs kommer Albin på att vi glömt hans lördagsgodis - KATASTROF. Han hoppar av vagnen och börjar stega hemåt. Vi lovade att lösa problemet och fick honom att vända.


Givetvis kollade vi på matchen Danmark - Sverige. Trist match........

Vi blev bjudna på en mycket god middag och efterrätt. Drinkarna får ett extra stort PLUS :-).

Tack för en mysig kväll!


        


     


Söndag: Något trötta. Var inte i säng förrän vid kl.03:00 Idag var det dags för Albin att sjunga i kyrkan med dom andra barnen från kyrkans barntimmar. Jag och Albin åkte till kyrkan och Marcus och Oliver stannade hemma och vilade.


Som tur var var Ella oxå med. Albin var med och tågade in i kyrkan när gudstjänsten började. Var med under sången framme i kyrkan, men när det kom till bönen kom han till mamma. Fingrarna var i munnen i stort sett hela tiden och det är ett tecken på att Albin känner sig obekväm och nervös. Tyckte ändå att han var modig som ställde sig där framme.


        


Efter kyrkan följde Ella med oss hem och det lektes en stund.


Jag åkte hem till Sara på me & I party. Egentligen inga kläder som imponerar på mig, men det var mycket fina kläder till tjejer. Nästan inget till killar, så det bev inget handlat idag. Men det är alltid lika trevligt och träffa andra mammor och tjata lite.


Det blev diskussion om den kommande vaccineringen i veckan mot "svinis". En del säger att man absolut inte ska vaccinera sig och en del att man måste vaccinera sig. Lite drygt och inte få raka besked. Vi ska absolut vaccinera oss, men hur ska jag få dit Albin och två gånger dessutom.........


Nu har Oliver krypit i lite mer än en vecka och nu går det undan. Han reser sig mot det mesta och går mellan bordet och soffan. Han tror även att han kan gå utan att hålla i sig, men inte mer än ett eller två steg sen ligger han på golvet. Nu är det inte lika lugnt längre........ Han är ÖVERALLT!


    

Av Fam A&O - 8 oktober 2009 20:49

Onsdagens föräldragruppsträff var helt meningslös. Det var dagisinfo, så det var inget nytt för mig. Dessutom drog det ut på tiden, så jag hann inte in till stan innan dagishämtning.


Hann i alla fall hämta ett paket på posten från syrran. Stort tack! Vi saknar dig här hemma nu. Kram


Hämtade två glada barn - Albin & Ella! Efter lite kojbyggande och "campande" bakade vi chokladbollar.


  


Efter mellis och fika vandrade vi till lekplatsen på campingen. Det tar ca. en kvart och gå, men det var inget gnäll om att det var jobbigt att gå. Dom fick turas om att stå på brädan och vila benen. På lekplatsen mötte vi upp Ellas mamma och lillasyster.


  


Idag vid halv nio tiden åkte jag till Carina & Edwin (4 veckor). En senare frukost intogs och sen var det självklart lite mys med bebisen :-). Promenad till byn och där köpte jag en klänning som jag kollat in tidigare och en kofta. Lunch på grillen där vi hängde förr när det var lunch på skolan som inte passade oss. Tack för en mysig dag! Det gör vi om snart igen.


Snälla Sara (Ellas mamma) hämtade Albin idag och jag kunde i lugn och ro åka in till stan och hämta Olivers pass, bytte klänningarna till en bättre storlek. Dessutom skulle jag fixa en ny telefon. Min telefon dog i tisdags och har tappat alla nummer......snyft. Tyvärr var det inte så lätt att fixa en ny. Lätt att bli kund, men inte lätt och säga upp sitt abbonemang :-(. Över timmen höll vi på och ingen ny telefon. Hoppas att det löser sig imorgon.


Hämtade Albin hos Ella. Tack för att Albin fick vara hos er idag!!



Av Fam A&O - 6 oktober 2009 19:46

Ja må hon leva - ja må hon leva.............. Tre grabbar som kom sjungandes vid 7-tiden imorse. Kanske inte riktigt tre som sjöng, men tre som lät någonting :-). Frukost på sängen och paketöppning - mysigt!

Fick bl.a två klänningar - två väldigt fina klänningar. Vilken sambo man har - han kan han :-)! Tack så jättemycket! Jag älskar dig!!


      Vad säger du fashionmama? Är dom godkända? ;-)


Tyvärr kunde man inte stanna kvar i sängen längre. Det är dagisdag, så det var upp och hoppa precis som vanligt.


Mamma bjöd på lunch - tackar!


Idag var det återigen dags och överraska barnen. Inte leklandet den här gången utan vi åkte till brandstationen. Det var Albin, Olivia, Ella, Ester och Svante med syskon och mammor som var på plats.


Vi träffade brandmannen Emil som visade oss runt på brandstationen. Barnen väldigt nyfikna på vad Emil hade att säga.

  


Barnen fick självklart provsitta brandbilarna och Emil bjöd även på en åktur. Det tyckte barnen var spännande - tror även mammorna som åkte med tyckte det var skoj. Kanske mer än barnen :-).


Här visar Emil hur snabbt man får på sig kläderna;

  


Alla fick en brandhjälm, tidning och ett kilstermärke. Tack Emil för att du tog tid tid och visade oss runt! Det var uppskattat av både barn och mammor!


  


Vi blev kvar utanför stationen och passade på att äta mellis i det fina vädret. Tack Carina!


  


Tack Stina med familj för det fina kortet!

Tack Sofie, Filip och Maja för den fina blomman! Ska göra mitt bästa för att ta hand om den :-).

Tack alla ni som ringt, sms:at och mailat!




Av Fam A&O - 5 oktober 2009 19:58

Idag fyller bloggen 1 år! Trodde aldrig att jag skulle fortsätta blogga efter mitt första inlägg, men nu är man fast. Fantastisk dagbok med bilder. Tack Sofie som "tvingade" mig in i det här. Nu kan man se på bloggen vad vi gjorde för exakt ett år sedan.


Här är en bild på mina handbollsfantaster....... Marcus kom hem med en sovande kille efter handbollen igår. Jobbigt att heja på sitt lag och äta godis! En kul grej som Marcus och Albin har ihop.

  


Idag har för ovanlighetens skull varit en lugn måndag. Vårt enda mål idag var att ta oss till banken och tömma spargrisen och få träffa Pippi. Förra året var Albin väldigt blyg för Pippi, men inte det här året. Kanske något reserverad i början, men det lossnade ganska så snabbt.


  


Marcus kom hem lite tidigare, så jag kunde klippa mig. Brukar inte byta hårfrisörska, men idag provade jag ett nytt ställe i byn. Känner mig inte nöjd med håret just nu, men får man bara göra det i ordning själv så kommer det nog kännas bättre - hoppas jag.


Vet inte vad som hänt med Oliver, men helt plötsligt tror han att han kan allt. Stod vid soffbordet och började gå. Han hann inte mer än två steg förrän han rasade omkull. Försöker resa sig till stående mitt på golvet - går inte heller så bra. Det kommer älskade barn!


Grattis mamma & pappa på bröllopsdagen!! Hoppas ni får en trevlig kväll på stan.


Imorgon ska vi överraska Albin och hans kompisar efter dagis och åka till brandstationen på ett studiebesök. Hoppas att det blir uppskattat!




Av Fam A&O - 4 oktober 2009 14:30

Torsdag: Förmiddagen stannade jag och Oliver hemma. Första förmiddagen den här veckan som Oliver fick sova hemma. Då passade han på att sova i två timmar!!


Vi överraskade barnen (Albin, Ella och Svante) efter dagis och åkte till stans lekland. Mycket uppskattat! Där kommer vi nog hänga om hösten ska vara så här - regn och blåst!


  


Vi hann inom stan och åt en hamburgare och fixade några ärenden.


Fredag: Normalt brukar vi gå till öppna förskolan, men idag fick Albin välja öppna förskolan eller kyrkans barntimmar. Han valde kyrkans barntimmar. Så denna fredag behövde vi inte stressa iväg. Vi åt frukost i lugn och ro och hann tvätta lite oxå.


Hann fixa Ellas födelsedagspresent innan det var dags för kyrkans barntimmar. Även denna gång var dom i skogen.

Jag, Sandra och Sara gick en promenad och kollade byns butiker. Plötsligt öppnar himlen sig och regnet det öser ner. Stackars barn som var i skogen utan regnkläder. Som tur var hade dom lyckats skjula i scouternas vindskydd.


Fredagen en stor dag för Oliver. Äntligen lossnade det och numera kryper Oliver - coolt. Kanske inte världens snabbaste, men han tar sig framåt. Kul och se vilka mål han har. Självklart är datorsladden en favvo och blomman. Han gillar även att leka i leksaksköket i lekrummet. Det är inte bara krypa han har lärt sig utan nu säger han äntligen MAMMA. Detta ljuvliga ord! Min lilla plutt har blivit stor!


  


Lördag: Plock och städ på morgonen. Marcus ställde sig och bakade en äppelkaka för vid lunchtid kom farmor & farfar på besök. Vi skulle visst fira min kommande födelsedag i veckan. Inte så mycket att fira, men jag blev väldigt glad över presenterna. Tack! Inte alla som har en svärmor och svärfar som kan köpa kläder så det blir rätt, men det har jag!


Albin slocknade i soffan. Var helt slut efter veckans bravader och eftersom mormor & morfar skulle komma senare på kvällen tog han sig en tupplur.


Snygg stil :-)!

  


När Albin vaknade gick dom ut i det mörka, blåsiga och regniga vädret. Det blev en cykeltur till havet.

  


Mamma och pappa dök upp och det blev fondue till middag. Passade riktigt bra i det här höstrusket!

Tack för presenten!! Kläder är inte det man prioterar just nu. Nu blir det en klänning som inhandlas.

Marcus hade gjort kladdkaka till efterrätt. Har blivit några sådana senaste tiden - vilken bullpappa :-)! Inte bra för vikten.


Söndag: Albin kom upp vid 06:00. Alldles för tidigt! Han frågade om han fick åka på kalaset nu........ähhhhh mitt i natten??? NO! Han satte sig i soffan och kollade morgon-TV och vi andra sov vidare till kl.08:00


Efter frukost och några tvättar tvätt var det äntligen dags för kalas!


Vi promenerade dit och Albin hade knappt tid att säga Hej Då, så han har säkert hur kul som helst. Tänk va stora dom är nu. Nu är inte mamma och pappa lika roliga längre......

  


Grattis Ella på 4-årsdagen!!


Ikväll är det dags för handboll för dom "stora grabbarna". Jag och Oliver stannar hemma och myser istället.




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Skapa flashcards