No5

Alla inlägg under september 2009

Av Fam A&O - 17 september 2009 20:00

Torsdagen brukar vara min hatdag då Marcus jobbar kväll. Visserligen är han iväg ikväll oxå, men det har även denna dag varit fullt upp.


På förmiddagen passade jag och Oliver på att mysa, fixa hemma och handla. Vi hämtade Albin lite tidigare, eftersom han skulle till doktorn med sin fot. Han fick en speta i foten för några veckor sedan och jag trodde att vi fått ut hela spetan. Något skit var det kvar, eftersom det efterhand blivit en liten bula under foten som blivit större och större. Albin har haft ondare och ondare. Han klagar INTE, för han vet att då blir det doktorbesök, men nu har han haltat i flera veckor och man får inte röra bulan för att det gör så ont.


Doktorn satte på ett plåster med bedövningssalva som skulle sitta på en timme. Vi åkte hem och tog det lugnt och packade en fikakorg inför familjedagen på dagis.


Tillbaks till doktorn ocn nu var det dags att ta hål på bulan. HUA! va äckligt! Doktorn trodde att han fått ut en liten liten bit av en speta. Nu får vi hoppas att allt är ute, så vi slipper blodförgifning och annat skit. Albin var superduktig trots "dumma doktorn". Han fick en penna med stämpel och såpbubblor - helt ok. Bättre än tråkiga bokmärken.


Efter doktobesöket åkte vi till dagis. Många barn och föräldrar. Det fixades på gården. Målades siffror och hagar. Däck som sattes ut, som barnen ska kunna hoppa på.

     

Esters mamma & pappa hade tagit med sig en eka som sattes på gården - mycket poppis!

Det var lotteri för att samla in pengar till leksaker. Albin vann 1kg GODIS!!


Imorgon blir det full rulle igen - öppna förskolan och kyrkans barntimmar sen är det HELG!!


Dags för Idol!

Av Fam A&O - 16 september 2009 19:10

Oj, vad den här dagen har gått fort! Började dagen som vanligt med dagislämning. Sen åkte jag och Oliver och hälsade på på jobbet. Trevligt när det bjuds på frukost. Tackar! Kul och kolla läget på kontoret och träffa kollegorna. Gäller att påminna dom om att man finns :-).


Hem en runda innan vi mötte upp mamma och åt lunch. Idag blev det fisk med fetaost och rödbetor. Smarrigt och nyttigt.


Var riktigt rastlös efter lunchen, så jag hann med en stund hemma hos Linda och tvillingarna innan det var dags för bvc.


Oliver väger nu ca. 10.500gr Trodde att han skulle väga mycket mer, men nu har det stannat av något. Hela 75cm lång!


Efter bvc åkte vi hem till Albins kompis Ella där Albin var och lekte. Tack Ellas mamma som hämtade barnen på dagis! Albin och Ella ville såklart leka ännu mer, så Ella följde med oss hem.

  

Marcus är iväg på möte ikväll, så jag fick trevligt sällskap vid middagen av Albin, Ella, William och Oliver. Alla barnen skötte sig galant!


Kanske skulle byta karriär till dagmamma om man får välja dagar själv :-).





Av Fam A&O - 15 september 2009 21:37

Precis skickat hem mina gäster som har varit här på Gangstarparty. Tycker dom har fina kläder - enkla och stilrena. Det gillar jag! Tyvärr var det mycket som var slut i kollektionen. Lite blev det shoppat i allafall.


Bland annat har jag köpt den här fina dressen till Oliver från Gangstar;

  


Det var kul och samla lite folk och fika och tjata lite. Tack alla för att ni kom! Tänk vad många nya människor man träffar bara för att man har barn. Människor man aldrig skulle ha pratat med annars - SKITKUL!!


Blev lite avvis på Stina som hade varit på hippa utan mö. Hur kul lät inte det? Hade gjort en massa skojiga saker. Nu har jag bestämt mig för att göra ett försök att fixa detta - hoppas att du hjälper mig Carran :-).


Imorgon ska Albin följa med Ella hem från dagis och leka. Han ser verkligen fram emot detta. Han hoppas att hon har prinsesskläder, så ska han vara riddare. Gullungar!




Av Fam A&O - 14 september 2009 21:09

Måndag igen! Dagen då Albin hade tid hos tandläkaren.

- Dumma tandläkare!

- Ska inte öppna munnen!

Så har det låtit senaste dagarna. Kändes inte kul och åka dit med honom. Sa till honom i bilen att det är lika bra att du gapar för jag tänker inte sitta där hela dagen. Ingen kommentar från Albin.


Det han såg fram emot var att få leka i väntrummet. Inte en enda pryl pga svininfluensan. Han fick sitta och titta på fiskarna istället.

  

Som tur var behövde vi inte vänta särskilt länge förrän det var Albins tur. Snacka om att jag blev förvånad. Killen öppnar munnen utan protester. Tandläkaren får till och med blåsa och peta på tänderna. Snyggt jobbat killen!

I bilen hem sa jag att jag var stolt över honom. Han svarar då;

- Tack mamma! Det var roligt att höra.

Han berättade att han bestämt sig i trappan hemma när han tog på sig skorna att han skulle öppna munnen. Han var nyfiken på vad man fick av tandläkaren om man var duktig. Tror att Albin var väldigt stolt över sin lilla ödla som han fick.


Strax efter lunch kom Olivia. Hennes mamma skulle på ett ärende, så hon fick vara hemma hos oss och leka. Dom är så söta ihop! Tänk om det skulle bli dom två i framtiden......coolt! Olivia vill gifta sig redan nu för det är så länge till dom blir vuxna :-).


När Olivias mamma kom tillbaks åt vi mellis. Olivia hade bakat chokladbollar till Albin, som förståss blev överlycklig! Tack!


När Marcus kom hem tog han barnen och gick ut en sväng, så man kunde städa färdigt. Skönt och få det gjort!

  

Kolla in hur den här trötta killen somnade ikväll - sötis!!

  

Av Fam A&O - 13 september 2009 13:40

Det var flera helger sedan familjen var samlad på helgen. Oh va skönt - äntligen sovmorgon. Jag tog lördagmorgon och Marcus söndagmorgon.


Utvilade klädde vi på oss och cyklade en runda och fixade lite ärenden. Vädret var underbart igår!


Fick plocka en andra fästing på Albin. Något hysterisk, men inte för fästingen utan för pincetten. "Den är farlig"!!! Men vi lyckades plocka bort den till slut. Äckliga djur!!


På eftermiddagen klippte jag gräset. Jo ni läste rätt! Jag har inte klippt gräset på två år. Kände att det var min tur! När jag ändå var i farten och gräsmattan klippt slängde jag på mig löparkläderna. Första rundan efter förkylningen. Gick väldans bra! Nöjd som attan!


Middagen åt vi hos grannarna på sjuan och grannarna från trean var oxå där. Trevligt initiativ! Passade på att grilla i det fina vädret och barnen kunde leka i Majas nya fina lektuga.

  

  

När det började bli kallt och mörkt ute gick vi in och åt "himmagjord äpplekaga" - smarrigt! Sedan var det mys med barnen som somnade en efter en.

  

Tack för en trevlig kväll trots vissa regeldiskussioner och frikort Flört!!


Idag har vi som vanligt fixat lite sånt som man inte hinner i veckan. Albin och Marcus har bakat en kladdkaka som vi ska ta med till farmor och farfar som bjuder på middag ikväll. Vilken lyx och få middag både lördag och söndag. Det gillar vi!!


Måste skriva ner vad Albin sa på kyrkans barntimmar annars glömmer man. Barnen stod i en ring och ledaren frågade;

- Vet ni vad det finns för djur i skogen?

Jag ser att Albin räcker upp handen och säger;

- Jag vet! Jag vet!

Gissa vilket djur han säger......... inte är det älg, lejon, myror utan;

- SKUNKAR

HAHA!


Av Fam A&O - 11 september 2009 18:57

Idag har det gått i ett. Imorse gick vi till öppna förskolan och idag var där ännu fler dagiskompisar. Det är så kul för dom har verkligen kul ihop. Sällan det blir några bråk.

  

På öppna förskolan fick vi reda på att det var kyrkans barntimmar på eftermiddagen mellan 13-15. Vi var inte sena att hänga på. Stressade hem och fixade till lunch och packade en fikaväska.


Kastade oss i bilen och åkte till skogen där barnen och ledarna väntade. Egentligen är meningen att barnen ska vara där utan sina föräldrar, men eftersom det var första gången stannade jag kvar och kollade hur det gick till. Albins kompisar Svante och Ella var oxå där och då fick jag trevligt sällskap med deras mammor.


Det lektes, fikades, sjöngs m.m En skön eftermiddag i skogen. Det här kommer vi nog att fortsätta med.


Visst är dom söta!

        

  


När vi kom hem var det svårt att hålla en mycket trött Albin vaken. Inte det lättaste - han blir på så sjukt dåligt humör när han är trött. Vem blir inte det förresten..... Foten i munnen


Vi åkte och hämtade en pizza som vi delade på. Får ha lite mys när Marcus inte är hemma Flört. Han är och spelar golf med jobbet på Barsebäck.


När man är själv hemma vill man gärna att barnen lägger sig i tid. Min tanke var att dom skulle sova vid 19, men jag lyckades inte. Albin var så trött så han somnade vid 18:30 i soffan och Oliver var oxå trött, så han somnade vid 18:40. Blir antagligen en tidig morgon imorgon, men det får vi ta.


Nu blir det "rodel" för hela slanten!

Av Fam A&O - 10 september 2009 20:07

Ska försöka skriva samtidigt som jag kollar på Idol.


Vid dagishämtningen igår var vi flera mammor som hämtade våra 15-timmars barn samtidigt. Solen sken och barnen ville leka mer. Vi vandrade till torget och åt en glass och barnen fick leka av sig.

  

  


Eftersom vädret var så fint stannade vi ute nästan hela kvällen. Känns bra att inte vara inne då blir kvällen så lång. Särskilt när barnen är trötta. Utomhus blir dom lite lugnare.


Idag har det städats - var på tiden! Men nu hoppar över vi det tråkiga och går till det roliga!!


Grattis Carina och Olof som fått en Edwin! Helt otroligt att lyckas pricka in bf-dagen. Endast 5% som lyckas med det.....

Är en speciell känsla när man får sms när en kompis nyligen fått en bebis. Rös i hela kroppen. Man vet ju hur mysigt det är när dom precis kommit ut. Skulle gärna göra om det, men det kommer inte att ske. Vi var har gjort vårt!!

Hoppas vi får hälsa på er snart!!

  


Barnen somnade vid sju, så det blir en lugn kväll i soffan framför tv:n/datorn.

Ikväll är Marcus på kick-off. Hade visst åkt någon flodbåt i stan och nu skulle middagen intas.







Av Fam A&O - 8 september 2009 21:22

Vaknade 07:45!! Bråttom! Albin ska vara på dagis 08:30, så han inte missar samlingen och gympan. Snabbt fick vi på oss kläder och vi var faktiskt på plats innan 08:30. Barnen ska den här terminen ha med sig gympakläder. Tycker det är kanon att dom får lära sig att byta om.


Albin har ännu inte kommit till det stadiet att han vill bestämma vilka kläder han ska ha på sig. Många av hans tjejdagiskompisar vill gärna bestämma vad dom ska ha på sig. Men idag tog han på sig sin Sverigehatt för den skulle han ha. Jag bad honom lämna hatten hemma, men han svarade bara;

- Jag går ingenstans utan min hatt!

Orkar inte ta en sån konflikt, så han hade sin hatt på sig. Finns bättre grejor att lägga ner sin energi på :-).

  


Jag och Oliver åkte och handlade frukost. Sen tog vi en stunds vila innan vi tog en långpromenad i det underbara sommarvädret. Absolut en stranddag idag.


Hämtade hem Albin som inte ville åka hem. Börjar bli ganska tjatigt att hämta hem honom. Fick locka honom till lekparken där han fick sin mellis.


Vi kom hem till slut och vi stannade kvar ute. Albin cyklade och jag plockade ogräs - sjukt tråkigt! Oliver sov enda till hans storebror ryckte ut nappen och tyckte att han skulle vakna. Han fick sova en kvart tack vare brorsan.


Vi fick nöjet att hänga en stund med Sofie och Maja innan middagen.


Efter middagen gick vi ut igen för att fortsätta ogräsplockningen......tar ju aldrig slut! Dessutom har jag träningsvärk efter allt plockande. Kanske bra i och för sig.


När barnen somnat kunde vi bänka oss i soffan och kolla Idol.


Dags att förbereda morgondagen då Albin ska på bussutflykt med dagis.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards