No5

Alla inlägg under juli 2009

Av Fam A&O - 8 juli 2009 11:58

I måndags var det första sommarlovsdagen för Albin! Rastlös redan nu...... Vill till dagis - Vill inte vara hemma - Vem ska jag få leka med idag? Hur ska detta gå med 6 veckors semester? Blir väl bättre när Marcus oxå har semester.


Så förmiddagen var tråkig i måndags. Albin hade ingen att leka med. Vid lunch åkte vi till stan och åt på McDonalds. Vi vandrade en sväng på stan och letade present till Maja, eftersom vi fått låna babygym, bumbostol och en massa annat. Det var dags att lämna tillbaks detta för Oliver har blivit så stor - snyft. Stort TACK för lånet!


Det är festival i stan den här veckan, så det fanns även lite karuseller. Albin åkte flygplanen och det var KUL!


Kvällen avslutades med ett spinningpass. Kanske inte det roligaste eller jobbigaste passet. Men det ska visst var det bästa passet för fettförbränningen :-). Man skulle hålla maxpulsen på 70%. Lite trist att inte få trampa på och bara köra skiten ur sig.


Igår skulle det regna, men det var strålande solsken. Jag behövde städa och Albin ville bara leka. Vi ringde Teo som kom över och killarna badade i Albins pool, sprutade vattenpistoler, hade en egen orkester och vi åt pannkakor. Vad enkelt allt blir när det finns en kompis tillgänglig.



Vi gick hem med Teo och nu blev Albin kvar där och lekte och lekte. Jag och Oliver stannade på en kort fika innan vi gick hem för att ta en dusch i lugn och ro innan Albin kom hem.


Senare dök Sofie upp och egentligen skulle två av mina kollegor oxå komma förbi på en drink innan vi skulle ut och äta i hamnen. Tyvärr fastnade dom på jobbet. Vi fick trevligt sällskap ändå. Helena och William tittade förbi en stund och vi kunde sitta ute och njuta av en kall öl/cider. Papporna kunde inte riktigt hålla sig borta och var inne en sväng på tomten och busade med barnen som nu badade med kläderna på! Inte Maja vars pappa som hann ta av kläderna.


Marcus något sen (väntade på prisutdelningen - tror det blev en 4:e plats) från golftävlingen kom hem och hämtade Albin och Oliver, så jag och Sofie kunde cykla ner till hamnen och möta upp mina kollegor Charlotte och Marie.


Det var trevligt att ses och snacka lite!


Marie saknas på bild :-).


Idag började vi med en prommis till byn och handlade frukost. Tog en sväng inom jobbet och hälsade på.


Nu softar vi en stund för alldeles strax ska vi åka på marknad med mormor.


Av Fam A&O - 5 juli 2009 20:27

I fredags var det ytterligare en varm och solig dag. Vi packade våra badväskor och mötte grannarna på gatan för att promenera till utomhusbassängerna. Det var fortfarande en massa alger i vattnet, så där ville vi inte bada! Tyvärr visade det sig att utomhusbadet inte öppnade förrän efter lunch!


Grannarna fick tipset att längre bort på stranden var det algfritt, så dom vandrade dit. Vi tog våra väskor och åkte till sjön vid mamma & pappa. Tog oss ett dopp och softade innan det var dags för Marcus att spela golf med mamma, pappa och Tommy.


Vi åkte hem till mamma & pappa och åt lunch och planen var att jag och barnen skulle åka tillbaks till sjön.


Det blev inget mer sjöbesök. Vi gick hem till en kompis istället. Albin och Matilda sprang nakna på tomten och busade. Badade i Matildas pool och lekte i hennes nya fina lekstuga. Albin och Matilda brukar inte leka så bra ihop, men i fredags lekte dom kanonbra! Tack för en mycket trevlig eftermiddag!


Vi gick hem till mamma & pappa igen och nu var golfarna på ingående. Även syrran anlände efter ett tag. Det blev grillat till middag och glass till efterrätt! Tackar!


Igår var det ännu varmare och nu var algerna borta och det gick att bada igen. Marcus tog barnen och sällskpade med syrran, Pontus och båda grannarna till havet. Jag åkte till golfbanan! Nu efteråt skulle jag valt stranden istället. För det var inte golf jag spelade! Måste fått värmeslag för det var inte många bollar som hamnade där dom skulle. Kan inte nämna mina poäng här för det är riktigt pinsamt! Hatar verkligen den banan vi spelade på. Har aldrig gjort bra resultat där! Kan vi inte flytta familjegolfen till en annan bana????¨


Efter golf och bad samlades vi hos oss för lite grill och vin. En fantastisk kväll och vi fick inviga vår uteplats med att sitta ute och äta. Vi tackar "sjuan" för lånet av bordet!



Albin var i sitt esse som vanligt när familjen är på besök. Han älskar verkligen all uppmärksamhet precis som alla andra barn.


Alltid ngt lurt på gång.........

Tommy är absolut en favorit att hänga hos!

Men det tar oxå på krafterna att härja runt..........

Oliver höll sig vaken något längre än brorsan.


Kvällen avslutades med en dvd med Johan Glans! Sjukt rolig!


Idag var det mycket svalare ute och regnet hängde i luften. Faktiskt skönt!

Marcus och Tommy spelade golftävling på förmiddagen. Jag, Albin och Oliver hängde här hemma och tog det lugnt innan vi mötte upp Marcus och Tommy på golfbanan. Det blev en elfte plats som gav nya grillbestick.


Lunchen åt vi hemma hos mamma & pappa. Vi stannde kvar ett tag och hann med en fika innan vi stack hemåt igen. Nu regnade det rejält!


Albin ville självklart vara ute i regnet, så han tog på sig regnkläderna och sprang runt i regnet. Fick med sig sin pappa ut och dom cyklade ner till stranden för att kolla in Danne som lirade fotboll. Jag och Oliver kom ner lite senare när det hade slutat regna.


Oliver hälsar att nu kan jag sitta! Nu sitter jag även inomhus inte bara på gräsmattan.


Han hälsar oxå att han tycker om att busa med sin mamma. Så fort han sätter sig i gåstolen går han direkt till vår växt som står på golvet. Han drar av bladen och tar gärna en tugga oxå. När mamma säger ajaj, så skrattar han bara...........BUSUNGE!


Oooooopsssss nu kom mamma på mig IGEN!!






Av Fam A&O - 2 juli 2009 20:32

I tisdags belv det tyvärr ingen mätning av kroppssammansättningen. Hon som hade hand om det var sjuk. Förhoppningsvis blir det av nästa vecka.

Istället fick jag träffa tjejen som har hand om gymet och lägga upp ett träningsprogram. Kändes skitkul! Det blev både kondition och styrka. Så himla skönt att vara igång! Hoppas nu det håller i sig.


Måste skriva vad Albin sa morgonen efter.

- Mamma - idag är din magen mycket mindre!

Tack älskling den kommentaren värmde!


Igår var det olidligt varmt. Man skulle varit vid havet, men valde att träffa föräldragruppen. Som tur var kunde vi sitta ute på deras uteplats. Helen hade riggat upp parasoll, madrass, babygym, gåstol och leksaker så bebisarna kunde roa sig.


På eftermiddagen var det dags för Olivers 6 månaderskoll. Första gången som Oliver visade att han var främmande. Gillade inte läkaren! Allt såg bra ut! Väger nu 9330gr och är 70cm lång.


På kvällen stack Marcus och Filip iväg för att fiska.

Blev det nån fisk tro?

Är detta ni kallar fisk?

Bara skojar Filip! Självklart ska jag lägga ut bilden på er fångst. Verkar som Marcus tar del av äran att ni lyckades fånga den.


Idag var det Albins sista dag på dagis innan sommarlov! Jag och Oliver passade på att ta oss till stranden. Vi fick sällskap av Sofie och Maja. Det var någor disigt på morgonen, men vi bestämde att frukosten skulle intas på stranden, så fick vi utvärdera sen om vi skulle vara kvar eller inte.


Så här såg det ut när vi kom till stranden. Inga förhoppningar om att det skulle bli en dag på stranden.


Men det tog inte särskilt lång tid innan solen lyckades tränga sig fram och det blev riktigt varmt. Oliver sov ett hyfsat långt pass och man kunde bara slappa - wunderbar!



Vid lunch stack jag hem en sväng för att ge Oliver mat och hämta hem Albin. Vi stack genast ner till stranden igen. Tyvärr var havet nu fullt med alger och det gick inte att bada. Albin och Maja var självklart sugna på att bada, så vi tog oss till utomhusbassängerna där dom kunde svalka av sig i poolen. Marcus kom och gjorde oss sällskap. Avslutade strand och baddagen med en glass!


Hem och lekte lite i trädgården innan det var dags för bad och pyjamas. Marcus slängde på sig sina nya löparskor och sprang en runda. När han kom hem stack jag till gymet. Började med en kvart vattenmassage och sen 45 minuter på en amf-maskin. En maskin man välja step, cross eller att springa.

Tungt!! Men skönt nu efteråt. Duktiga jag!




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards