No5

Alla inlägg under juni 2009

Av Fam A&O - 14 juni 2009 19:58

Dags att summera helgen.


Fredagen bjöd på sjukt dåligt väder! Kände mig ganska seg på morgonen och tänkte först att vi bara skulle stanna hemma och ta det lugnt. Redan efter en timme kände jag rastlösheten komma och skulle vi stanna hemma skulle tiden gå sakta. Vi ringde och kollade med mamma som var ledig om hon ville följa med till leksaksmuseet. Det ville hon! Kastade oss i bilen och plockade upp mamma.


På museet fanns alla Brios leksaker, tågbanor som barnen kunde leka med, tomteverkstad men även en gammal tågvagn som man kunde besöka. I tågvagnen fanns tågbanor, barbieutställning, spel m.m Mycket trevligt!



Vi hann med några butiker innan hemfärd. Mamma hittade en tröja till Albin och frågade om han ville ha den.

Albins svar: Nej - har redan många tröjor hemma........

Jag tackar för tröjan!!


Hemfärd i regnet! Vi hade ingen lust att ställa oss att laga middag, så vi tog oss till restaurangen vid stranden och åt en pizza.


En kille som gillar regn är Albin och på vägen till och från restaurangen besöktes ett flertal vattenpölar.



Igår var det något bättre väder. Marcus spelade golftävling medan jag och grabbarna tog det lugnt hemma. Marcus hemma efter en bra spelad golfrunda och vi tog oss till affären för att införskaffa en ny grill. Självklart var vi tvungna att prova grillen med en gång. 


Slappade sedan resten av kvällen. Känt mig något hängig och trött senaste dagarna, så jag somnade tidigt.


Fast jag somnade tidigt och fick sova i stort sett hela natten var jag ändå trött. Marcus tog barnen och jag fick sova en stund till. Tack älskling!!


Även idag var det golftävling för Marcus del. Han och hans mamma skulle spela en tävling ihop.


Vi passade på att vara ute i det fina vädret och vi fick även besök av grannen William en stund. Sen fick Albin vara inne hos William och leka medan jag matade Oliver. Så skönt med trevliga grannar och barnen kan springa mellan husen.


Åkte ut till golfbanan för att möta upp Marcus och hans mamma. Albin hann spela lite golf innan dom dök upp. Gick ju riktigt bra för dom - kom inte ihåg vilken placering, men pris fick dom. Eftersom det var Scan som sponsrade tävlingen vann Marcus tre fläskfilér. Middagen räddad! Det blev plankstek.





Av Fam A&O - 12 juni 2009 09:25

Ingen träningsvärk efter joggingturen, men lite stel i kroppen. Nu är man taggad och beredd att bege sig ut igen. Hoppas kunna minska några kilo innan semestern. Hur det nu ska gå till.......


I onsdags var det träff med föräldragruppen igen och vi lyssnade på bvc-sköterskan som pratade om sjukdomar, zzzzzzzzzzzzzzzzzz. Ingen rolig föreläsare direkt. Gruppen bestämde att vi skulle träffas utanför detta jippo och kunna prata om det vi vill. Bra idé!


Oliver var i sitt esse och gillade sina jämnåriga kamrater och munnen gick i ett. Han jollrade mycket för nån månad sen blev det tyst fram till i onsdags. Nu går munnen i ett precis som sin bror och pappa, haha.


På kvällen kom Lisa och hämtade mig och det var dags att träffa tvillingarna. Vilka godbitar! Saknar verkligen bebistiden, men samtidigt är det skönt att barnen blir större och mer självständiga. Det var mysigt att bara få sitta och titta på dom små liven för små det var dom. Skönt och se att du är på benen Linda och du såg väldigt pigg och fräsch ut. Kan inte vara så lätt med tvillingar.



Vädret har inte varit det bästa senaste dagarna, så vi bestämde med Jenny, Teo och Elton att vi skulle åka till leklandet i stan efter dagis. Något grabbarna uppskattade väldigt mycket.

Dom rusade in och sprang, hoppade, klättrade m.m i nästan tre timmar!! Själv hade man varit helt slut.



Vid 18-tiden började det bli svårt att hålla barnen vakna, men vi lyckades i allafall till kl.19


På kvällen hade vi bestämt att tjejerna i kvarteret skulle gå ut och äta i hamnen. Tyvärr var det några som inte kunde och till slut blev vi tre som trotsade regnet och cyklade ner till restaurangen. Riktigt mysigt att sitta vid vattnet när det regnar. Jenny och Malin var nöjd med sin mat, men min var ingen direkt smakupplevelse, men trevligt hade vi! Det får vi göra om SNART!


Måste även passa på att välkomna Stina till bloggvärlden!! Finns länk på sidan så ni kan läsa hennes blogg oxå. Bra gjort Stina! Det är ju särskilt kul att följa er som bor så långt ifrån. Kul och läsa om vad som händer i er vardag! Känns som vi bor lite närmre varandra då.



Av Fam A&O - 9 juni 2009 20:05

Nej ni kan vara lugna ni som trodde det var jordbävning i Skåne igen. Det vara bara jag som var ute på en kort joggingtur. Har inte tränat det senaste 1,5 åren och det var riktigt tungt. Började med en kort runda och i väldigt lugnt tempo så jag inte ska bli helt avskräckt att bege mig ut igen. Men så skönt det var ändå.....äntligen får jag träna igen!!


Sjukt trist väder! Kan inte fatta att man låg på stranden för en vecka sen och nu känns det som värsta höstvädret. Hade varit kul med fint väder på midsommar, så man kan sitta ute. Jenny m. familj kommer till midsommar och dom brukar ta det fina vädret med sig. Hoppas så även denna gång!


Olivers nya kompis är "SVAMPBOB"! Kanske inte så konstigt eftersom han blev kallad svampbob i magen av Albin ;-).



Nu hoppas vi att sommarvärmen snart kommer tillbaks!!

Av Fam A&O - 7 juni 2009 19:59

En helt fantastisk helg!! Fredagen tillbringade jag med barnen hemma hos mamma som var ledig. Körde hem när det var läggdags för barnen och snart var det dags för mig att hämta Stina vid tåget. För äntligen var det dags för vårt årliga spa-besök.


Detta året blev en budgetvariant. Hade bokat en natt och en behandling. I vanliga fall brukar vi stanna från fredag till söndag och fullspäckat med behandlingar. Det brukar bli så stressat och en massa tider att hålla reda på. Nu hade vi verkligen tid för varandra och kunde prata om allt mellan himmel och jord och prata det gjorde vi :-).


Vi körde tidigt lördagmorgon och hoppades att vi skulle kunna checka in med en gång. Enligt bokningen skulle vi inte få checka in förrän kl.15, men vi hade tur. Vi fick vänta ca. en kvart innan vårt rum var färdigt. En härlig utsikt från rummet.


Vi slängde på oss våra bikinis och badrockar och gick ner till spa-avdelningen. Där hittade vi sköna sängar som vi låg i och softade ett bra tag innan vi besökte poolen, bubbelpoolen och bastun. Innan det var dags för våra behandlingar tog vi en paus i spa-baren och njöt av ett glas vin.



Vädret började ordna till sig och vi kunde faktiskt lägga oss ute i solen en stund. Så skönt!!



Efter en stund i solen var det dags för Stina att få sin massage och jag skulle få en ansiktsbehandling. Båda var väldigt nöjda med sina behandlingar.


Hämtade lite vin och lade oss i sängarna inne på spa-avdelningen och tjattrade vidare. Vi glömde fullständigt bort tiden och tyckte att det var lite folktomt. Då kom personalen och sa att det var stängt. Fattade ingenting och tyckte inte att vi hade varit där så länge, men tittade på klockan och såg att vi skulle inta vår middag om en kvart som vi hade beställt.


Inte en chans att vi skulle hinna det, så vi fick ringa ner till restaurangen och kolla om vi kunde äta sista tiden dom hade. Det gick bra - dock dök vi upp något senare ändå. Även på restaurangen blev vi kvar sist och personalen fick mer eller mindre slänga ut oss.


Stina hade inte bokat någon tågbiljett hem utan vi skulle chansa på att vi skulle kunna fixa en biljett på tradera. Vi satte oss framför datorn och började leta biljett hem. Såg inte särskilt ljust ut, men vi hade tur och hittade en biljett som skulle hämtas ut i Malmö.


Gick tillbaks till hotellrummet och pratade och pratade och pratade..........Till slut somnade vi.


Upp vid nio-tiden för att äta frukost, packa väskorna och checka ut. Vi åkte till Malmö och skulle hämta Stinas tågbiljett. Efter mycket om och men och hjälp av mamma hittade vi till rätt adress och Stina fick sin biljett. Passade på att kolla butiker, fika, kolla butiker och äta innan tåget gick.


Tack Stina för en helt fantastisk helg!! Du är en grym vän och vi kan verkligen prata om ALLT! Det var så skönt att inte vara mamma för en dag utan bara tänka på sig själv. Även om man är lite trött idag har man fått ny energi och det är så skönt att vara hemma och vara mamma igen :-).


Stina är en av mina vänner som alltid klär sig så snyggt, förutom strumporna som det brukar vara hål i ;-). Helgen till ära hade hon köpt med sig nya strumpor - haha du är för rolig!



Hemma har Marcus tagit hand om våra älskade barn. Det har varit besök på marknad, firats nationaldagen och kollats på fotboll. Ni är det bästa jag har!!




Av Fam A&O - 3 juni 2009 21:30

Tyckte det skulle bli spännande att logga in idag och kolla alla kommentarer om vilka ni är som läser.......HMMMM - en enda kommentar - Tack Ullekanelbulle!!


Det var äntligen dags att testa om Albins äggallergi hade vuxit bort. Började med en liten sked äggtoddy (äggula och socker) och ökade sakta men säkert 6ggr till 1dl. I början tyckte Albin att det var gott, men i slutet var han så mätt och han fick svårt att svälja ner det. Men han kämpade väl och var verkligen superduktig! Det tog nästan fyra timmar och förstår att han tröttnade mot slutet, men det visade sig att hans allergi har vuxit bort -JIPPI! Ett orosmoment mindre :-). 



Albin somnade på vägen hem, kanske av allt äggtoddyätande. Självklart skulle Oliver vara vaken då, så man själv inte kunde vila en stund. Oliver har vaknat väldigt väldigt tidigt de två senaste dagarna - 05:00 puh. Som sagt man ska aldrig prata om barns sovvanor för dom kan verkligen ändras.



Oliver har börjat sitta i gåstolen för där sitter han bra och kan kolla på vad som händer runt omkring honom. Det händer faktiskt att han tar några steg med stolen - dock baklänges. Han ser lika överraskad ut varje gång han lyckas flytta på sig.


Vi var tvungna att fira att Albins allergi var borta med att baka en sockerkaka. Det var så det hela började från första början. Han fick smaka sockerkakssmeten och svällde upp som en ballong i ansiktet och det blev ambulans in till sjukhuset. Idag gick det mycket bättre och han kunde slicka ren skålen - lycklig kille!



Marcus kom hem från jobbet och vi drog iväg för att köpa krukor till våra växter som vi fick av Marcus föräldrar till den nya uteplatsen. Riktigt nöjd själv med krukorna! Tack för växterna!


Dags att sova! Har varit en lååååååååånnnng dag!







Av Fam A&O - 2 juni 2009 21:01

Dagen började på BVC. Det var återigen dags för Oliver att vägas, mätas och ta sprutor. Killen börjar bli stor - 8600gr och 69cm lång!

Sprutorna var ingen höjdare. Han skrek och skrek och fick tröstas i väntrummet med lite käk. Sedan somnade han gott och jag kunde även idag njuta en stund vid havet - UNDERBART!


Tog en paus i solandet och hämtade hem Albin från dagis. Trodde att vi skulle kunna gå ner till stranden igen, men nu hade tyvärr molnen dragit in och det var genast något svalare. Vi bestämde oss för att stanna hemma och bjuda snickaren på kaffe och paj. Uteplatsen börjar ta form och det kommer bli riktigt bra.


Vi hann leka en stund med Maja innan Marcus kom hem.


Oliver något kinkig på kvällen och det visade sig att han hade feber stackarn. Men nu sover han gott med en Alvedon i kroppen.


Imorgon är det dags för Albin att besöka allergimottagningen på sjukhuset för att äta ägg. Ska bli spännande och se om äggallergin har vuxit bort. Han vill så gärna äta ägg precis som alla andra. Speciellt äggmacka på dagis som hans kompisar.


Måste kopiera ett av ullekanelbulles inlägg.

Är så nyfiken på vilka ni är som läser min blogg. Snälla lämna gärna en kommentar, så att jag får veta.

Av Fam A&O - 1 juni 2009 21:00

Nu har jag varit dålig på att blogga igen. Har somnat tidigt de senaste kvällarna. Har plågats av en grym huvudvärk, men nu känns det bättre.


Vilka grymt sköna dagar det har varit. Verkligen sommarvärme!! Det blev premiär vid havet igår och t.o.m vattnet var badvänligt. Marcus och Albin badade och tyckte det var skönt, men jag väntar gärna några grader till.


Helt fantastiskt att ha så nära till stranden och havet. Ångrar inte att vi flyttade från storstan. På stranden fick vi sällskap av flera grannar och Albin fick lekkamrater. Skönt nu när dom är så stora och kan leka på egen hand.


Även idag har vi tillbringat tid på stranden - något bränd på axlarna......


Dagarna går i ett och fortsätter det här vädret kommer jag att befinna mig på stranden.


Lite bilder från helgen;


Albin och Peter på strandpromenad

Albin och jag har känt på vattnet och jag har konstaterat att det är alldeles för kallt att bada, men Albin tyckte det var varmt såklart!

 Stora grabbarna försökte lira lite boll......

Vad har Maja hittat?

Hej William!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards