No5

Alla inlägg under april 2009

Av Fam A&O - 14 april 2009 21:45

Katastrofnatt - faktiskt den sämsta natten sen Oliver föddes. Tror att jag var uppe en gång i timmen. Stackarn hade feber och hostade. Han har sovit en hel del idag, så jag hann vila mig en stund medan Albin var på dagis.


Oliver verkade piggare nu på kvällen och han börjar få tillbaks sin röst igen och ingen feber. Hoppas att han blir frisk snart!


Underbart väder, så det blev en prommis till dagiset. Vi kunde sitta ute och äta mellis när vi kom hem. Fick sällskap av Filip och Maja. Efter mellisen blev det ytterligare en prommis till lekparken där vi fick sällskap av fd grannen och hennes dotter och en kompis till Filip och hans son. Oliver fick prova på att gunga en lite stund och verkade trivas riktigt bra i gungan.


Hem och fixa lite mat innan det var läggdags för barnen. Skönt att dom somnar ungefär samtidigt, så man får lite kväll på tu man hand. Jag framför datorn och Marcus framför fotbollen :-).


Tack vare en vän till mig kommer jag få en gratis tvätt av antingen soffa, matta eller säng imorgon av ett företag som endast gör detta för reklamsyfte - bullshit. Har hört att dom försöker sälja en dammsugare för endast 37.000kr - sjukt!! Så fort jag kommer höra något om sälj, så kommer jag visa vart dörren finns. Gör ju inget att dom tvättar, men ska inte köpa något. Någon som vill att jag lämnar ert nummer?? Det är endast reklamsyfte - haha!!

Tack Jennie och Kenneth!!



Av Fam A&O - 13 april 2009 20:24

Bloggen tog visst ett påskuppehåll..... Ska försöka skriva ner vad som hänt senaste veckan. Veckan började inte så bra, Albin blev rejält sjuk med hög feber och hosta. Så det var bara att stanna hemma och vila och vila. Vi som skulle haft besök av familjen Burell, men tyvärr fick vi ställa in. Andra gången på kort tid som vi inte kan träffas pga sjukdomar. Hoppas att ni har vägarna förbi i sommar!


I torsdags kände Albin sig bättre. Ingen feber, men en "rälig" (=äcklig) hosta. Trots hostan ville Albin gå påskkärring. Kanske inte det roligaste jag vet att springa runt och "tigga" godis....så vi bestämde oss för att dela ut godis istället, men bara till de närmsta grannarna sen fick det räcka.



Fredagen var det dags för årets upplaga av "Påsksmällen" (golftävling). I år hoppade jag över det. Vet inte om min kropp är riktigt redo ännu. Men det blev elva deltagare och det blev inget vidare bra resultat. Skulle varit med och tagit hem skiten. Marcus vann på ett helt ok resultat - GRATTIS ÄLSKLING!


Jag och barnen åkte hem till moster som var hemma hos mormor & morfar. Maria lekte snällt med Albin. Det kläddes påskris och målades påskägg. Jag fick ta hand om gnälliga Oliver. Stackarn hade blivit förkyld och hade feber, så det var mycket gnäll.


På lördagen lämnade vi Albin hos faster Lina och Yasin. Moster kom hem till oss och passade Oliver som nu var feberfri, men väldigt hes. Nu kunde vi i lugn och ro städa, handla och fixa inför söndagens dop.


Kvällen for vi hem till farmor och farfar där vi fann en mycket trött Albin som hade busat hela dagen med sin stora idol Yasin. Han somnade ganska så snart efter att vi kommit. Vi blev bjudna på middag och den var lika god som vanligt! Oliver var fortfarande lite kass och hade svårt att komma till ro, så det blev en tidig kväll för oss.


Igår var det dags för Oliver att döpas. Förmiddagen fixade vi det sista innan det var dags att åka till kyrkan. Det var ett litet kapell utanför byn. Hade aldrig varit där förut, men blev glatt överraskad.


Som tur var var det en lättsam gudstjänst med mycket musik och mindre predikan.


Mitt och Albins uppdrag var att hälla vatten i dopfunten, tror att vi klarade det rätt bra :-).



Oliver gjorde ett försök att börja skrika när han fick vatten på sitt huvud, men det hördes bara lite väsningar. Fortfarande hes stackarn, så det var nog bara vi där framme vid dopfunten som hörde honom.


Olivers faddrar.


Mamma bar Oliver under dopet. Det fixade du galant!


Farfar tar ton!


Farmor & Yasin


Albin tröttnade och somnade i mitt knä zzzzzzzzzzzz


Efter kyrkan åkte vi hem till oss och åt lax och tårta.


Här kommer lite bilder på gästerna.


Mormor x2

 Hanna & Sofie









Filip & Maja


Min fantastiska vän Stina med Oliver.





Pappa, Cissi och Kalle

Bror & kusin

Doris


Albin och Emy. Busade på precis som vanligt! Men även dom blev trötta till slut.


Tack för alla fina presenter som Oliver fick!

Tack till er som hjälpte till i köket med mat och disk! Tack för barnpassningen i veckan! All hjälp har verkligen uppskattats!


Stina, Henrik och Emy stannade över, så vi fick umgås en halv dag till. Det blev en lång frukost innan vi tog en promenad till havet. Slängde på grillen vid lunch. Lunchen kunde vi sitta ute och äta - underbart!


Albin och Emy har lekt och lekt och båda tyckte det var tråkigt när familjen Isaksson var tvungna att bege sig hemåt igen. Så mysigt att ha er här!


Avslutar med en bild på en kille som var helt slut idag!






Av Fam A&O - 7 april 2009 20:33

Ringde Olivias (Albins tjej) mamma i förra veckan och frågade om vi inte fick låna Olivia under måndagen. Mycket roligare att ha en kompis till Albin när han inte är på dagis.


Kl.08:00 dök Olivia upp. Det blev full fart med en gång. Leker fantastiskt bra ihop - visst blir det en del konflikter, men de flesta löser dom själva.


Vi började dagen med att måla. La en stor pappersduk över bordet, sen målades det.



Det var otroligt fint väder, så det var bara ett måste att gå ut. Olivia hade aldrig varit i "slottet" så vi skulle försöka på oss en promenad dit. Vi tog enkelvagnen + ståbrädan. Självklart blev det en massa diskussioner om vem som skulle få åka på brädan. Vi fick ha olika delmål där dom fick byta plats. Det märkliga var att ingen av dom var särskilt trött i benen när vi kom fram. Då sprang båda två!


När vi kom hem sen fick Albin jobbig hosta och kände sig hängig. Han la sig på soffan och somnade en stund. Så det blev bara jag och Olivia till lunchen. Efter vilopausen var Albin på G igen och dom gick ut i det fina vädret igen. Det cyklades, blåstes såpbubblor och kördes sparkcykel m.m


Till mellanmål hade vi bestämt att vi skulle baka scones som vi kunde bjuda Olivias mamma på när hon kom. Båda tyckte det var skoj att kladda med degen. Måste säga att dom lyckades göra väldigt fina scones.



Olivias mamma kom och vi fikade. Albin och Olivia verkade trötta och la sig i soffan för att kolla på film. Båda barnen somnar!! Snacka om att ha varit aktiva.


Kul att Olivia oxå ska få ett syskon snart. Hoppas att vi kan ses ännu mera då.


Stackars Olivia klagade på att hon hade ont i kinden. Troligen hade solen bränt henne. Inte hade jag en tanke på att smörja in dom...... Hoppas ändå på nytt förtroende att hon får komma hit fler gånger.


Tyvärr visade sig att Albin åkt på något skit igen. Troligen luftrörskatarr. Host, host och host, så idag fick han vara hemma från dagis.


Allt blir så trist när man bara sitter hemma. Som tur va kom mamma förbi med lite lunch till oss. Tack! Skönt med vuxet sällskap en liten stund.


Marcus kom hem lite tidigare, så jag kunde åka till stan för att kolla lite kläder. Men fy vad jag hatar att prova kläder. Är inte alls bekväm med mig själv. Kände att jag var så nära att börja gråta i provrummet - ingen rolig känsla alls. Nu vill jag börja träna!!!





Av Fam A&O - 5 april 2009 20:01

Fredag: Besökte bibblan för att lämna tillbaks en del gamla böcker och för att låna nya. Albin tycker det är kul att välja böcker och hittar alltid en massa. Lyckades begränsa oss till två st den här gången.


Eftermiddagen kom prästen hem till oss för att diskutera dopet. Tyvärr kunde inte Marcus vara med. Han som så hemskt gärna ville vara med ;-).

Albin var på strålande humör och lekte för sig själv medan jag och prästen fikade.


Tyckte att han lekte lite för bra, men det var skönt att kunna sitta och prata i lugn och ro. När prästen lämnade förstod jag genast varför han hade lekt så bra......SUCK! Det var yoggi nerkletat i lekrummet och ena soffan. Shit va arg jag blev - tror det hördes i hela kvarteret. Albin sprang snabbt in på sitt rum och insåg att det inte var lönt att komma ut från jag hade lugnat ner mig.


Ringde Marcus och nästan grät så arg jag var - han fick hyra sofftvätten IGEN! Har inte tvättat soffan på två år och nu har den blivit tvättad två gånger på två månader. Till slut lugnade jag mig något.


Farmor och farfar skulle komma alldels snart för att passa Oliver så vi andra kunde gå på cirkus.


Det var sjukt länge sedan jag var på cirkus. Hade för mig att det skulle vara lite roliga djur, men det var hästar, katter och hundar. Vi fick sällskap av Albins "tjej" och grannarna. Ingen höjdarupplevelse för oss vuxna i allafall.


Hemma hade farmor hjälpt oss att sy vår nya gardin till köket och fixat till de andra gardinerna. TACKAR TACKAR!


Lördag: Strålande väder!! Vaknade t.o.m före Oliver. Tillhör inte vanligheterna. Marcus och grabbarna åkte till stan för att fixa nya skor och jag fick vara hemma och tvätta soffan :-(.

Nu är den ren igen! Hoppas att den håller sig ren till nästa söndag då Oliver ska döpas.


Kände att jag behövde komma ut en sväng och tog cykeln och cyklade till byns café för att beställa tårtor och sedan vidare till tygaffären.

När jag kom hem hade "grabbarna" kommit hem igen och vi hade även fått besök av Albins "tjej", så det busades en del. Vi andra passade på att fika i solskenet.


Senare på eftermiddagen kilade vi in till grannarna. Där bjöds självklart på grillat som är ett måste när det är så fint väder. Vi kunde sitta i deras uterum innan kylan kom smygande. Vi gick in i huset och där bjöds det på efterrätt. Barnen somnade eftersom. Vi tackar för en mycket trevlig kväll med god mat och dryck! Såna kvällar får det gärna bli fler av.


Bar hem våra sovande barn. Oliver fick för första gången sova i sitt rum och sova i sin stora säng. Tänk va stor han är nu :-)! Kändes som något fattades i vårt sovrum. Oliver verkade trivas i sitt rum och sov lika bra som han brukar.


Söndag: Något sega! Vi lyckade i allafall ta oss ut i hyfsad tid, men grannarna hade nog väntat på oss ett tag. Det blev en promenad till byns handelsträdgård för att köpa blommor till krukan på uteplatsen. Tyvärr var det inte lika fint väder idag. Blåste ganska mycket, så vi knatade hemåt igen.


Annars har vi bara hållt oss här hemma och fixat lite.


Imorgon kommer Albins "tjej" och busar med oss istället för dagis. Dom har väldigt kul ihop och då slipper jag leka, IoI.







Av Fam A&O - 2 april 2009 18:05

Bäst att passa på att skriva några rader när barnen sover..... Albin slocknade precis på mattan. Helt slut efter en dag på dagis och lek i lekparken. Går INTE att väcka honom när han väl har somnat!


Stackars lilla Oliver fick sina första sprutor idag. Är inte riktigt tillfreds utan det kommer en del skrikattacker. Låter som han har sjukt ont. Han fick lite alvedon och somnade. Usch va ont det gör ihjärtat när man ser att sina barn inte mår bra eller har ont.


Idag fick vi sällskap av Filip & Maja och Jenny, Theo och Elton i lekparken. Albin och Theo har inte lekt så bra ihop förr, men idag verkade det lossna lite. Skönt! Vi passade på att äta lite mellanmål i det fina vädret. Känns i ansiktet att man varit ute hela dagen.


Började med en promenad till BVC. Oliver väger nu 7300gr och 64cm lång.

Gick hem och packade om väskan och promenerade till golfbanan och lunchade med mamma. Fick även en stund med mina kollegor innan det var dags för dagishämtning och lekparken. Idag skulle man haft stegräknare!!


Idag blev man sjukt sugen på att spela golf när man passerade golfbanan. Ska ta nån förmiddag när Albin är på dagis och träna lite. Kan behövas!





Av Fam A&O - 1 april 2009 21:32

Från Junibacken



Albin har show på hotellet



Mamma med sina "superhjältar"



Amelie och Charlie - Anna saknas på bild ;-)


En trött kille som har busat på lekand med faster



Bus och mys hemma hos familjen Isaksson



Albin på tunnelbanan



Söta Molly i Marcus famn



På Aquarium



Hemma hos Lina & Yasin



Johan och Alexander






Av Fam A&O - 1 april 2009 21:05

Söndag: På söndag förmiddag mötte vi upp familjen Wedin/Franzen igen. Nu var det dags för ett besök på Aquarium. Där fanns det grodor, sjöhästar, hajar, men framförallt fanns Nemo där!

Tack för en trevlig förmiddag! Nästa gång ses vi i Skåne!!


Båda barnen somnade i vagnen, så jag och Marcus passade på att shoppa lite. Som vanligt blev det mest till barnen - skulle kunna handla hur mycket som helst till våra barn om jag hade kunnat. Tur att Marcus sätter stopp för mig ibland.


På kvällen åkte vi till Lina & Yasin. Där fick vi äta gott och Albin fick leka med en av sina "bästisar" Yasin. Stackars Yasin var något trött efter att ha varit ute kvällen innan. Ses snart igen!


Måndag: En lugn och skön morgon. Ingen stress utan tog tid på oss att komma ut. Återigen ett kort besök på gamla arbetsplatsen innan det var dags att möta upp Maria F och Mikaela P för lunch. Kanske inte den lugnaste lunchen med två barn. Albin kunde inte sitta still och Oliver vägrade sova. Lite fick vi prata med varandra i allafall.


Äntligen kunde vi åka till familjen Burell som frisknat till. Albin och Nils har inte setts på ett tag, så det blev inte mycket till lek. Vi bestämde oss för att gå till lekparken och på vägen dit somnade Albin - kul lekkamrat :-). Då hann jag prata lite med Ulrika istället - trevligt!

Som tur är ses vi till påsk igen och då hinner barnen leka mera.

Välkomna!!


Åkte tillbaks med mina sovande barn till stan och mötte upp Tommy & Cissi för en fika. Dom har oxå varit sjuka, så vi har inte hunnit ses, men dom kommer oxå till påsken.


Snabbt upp på hotellrummet och packade om väskan för nu var det dags att åka till Johan & Annika och deras son Alexander 8 mån. Även där blev vi bjudna på en god middag! Tyvärr blev det bara en kort visit den här gången!


Tisdag: Dags för hemfärd, men ville hinna med några butiker till innan vi åkte. Det blev en sväng till Marimekko där vi köpte tyg och vi hann även med att köpa en varsin vårjacka. Mötte upp Lina och åt lunch innan det var dags att bege sig mot Skåne.


Hemresan gick oxå bra. Dock en mycket hungrig Oliver i Linköping, så ett stopp fick det bli. Skönt att vara hemma igen och ha lite utrymme istället för att trängas på ett hotellrum.


Vi har haft en kanonvecka! Tack till er alla som velat umgås och bjudit oss på middag! Framförallt ett stort tack till Stina som lånade ut sin vagn!!


Idag har vi bara tagit det lugnt. Albin har varit på dagis och sen tog vi en sväng till lekparken i det underbara vädret!!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards