No5

Alla inlägg under januari 2009

Av Fam A&O - 16 januari 2009 20:51

Idag hade vi en tid att passa, så det var planering som gällde. Kl.09:00 skulle vi träffa Filip & Maja på gatan för att promenera till öppna förskolan. Det tar ca. 30 min att gå dit, så jag var lite skeptisk hur Albin skulle klara hela vägen dit och hem. Men vi kom både dit och hem......lite protester på vägen hem var det. Gillar inte leksaksaffären man passerar på vägen - "vill bara ha en buss".


På öppna förskolan hade vi först en sångstund. Barnen fick önska vilka sånger vi skulle sjunga och Albin önskade Ekorrn satt i granen. Detta hörde inte sångledaren men det gjorde Filip och önskade sången åt Albin. Nu blev jag lite nervös att Albin inte skulle sjunga den rätta versionen, men han var lite blyg och sjöng "bajskorven" väldigt tyst, så det var ingen mer än jag som hörde det....puh.


Sen var det dags för fika. Endast 10:- för fralla och kaffe/saft. Tack Filip för fikan - min tur att bjuda nästa gång.


Hemma slängde vi snabbt ihop en lunch innan luften gick ur oss. Jag la mig en stund på soffan och Albin lekte med sina bilar. Oliver sov som vanligt! Måste ha slumrat till och vaknade av att telefonen ringde. Då ser jag min lilla älskling (Albin) sova på mattan. Undra om han somnade av att han var trött eller bara uttråkad. Usch vad man kände sig som en dålig mamma.

Det fick jag gottgöra och vi lekte en bra stund med hans bilar.


Imorgon har jag tänkt gå med Albin på gympa. Hoppas att han tycker det är skoj!


Trevlig helg!

Av Fam A&O - 15 januari 2009 19:53

Idag var det dags för Albin att åka till dagis. Han var efterlängtad av alla kompisar. Enligt Marcus hade alla rusat ut i entren när han kommit och ropat - Albin är här!!. 


Det var så lugnt och tyst här hemma när jag och Oliver gick upp. Saknade Albins sällskap.


Det var fint väder, så vi begav oss ut på en promenad. Vi gick till jobbet och hälsade på och jag skaffade mig ännu fler vuxenpoäng och öppnade ett bankfack. Oliver fick jättefina kläder av mina kollegor - TACK TACK! Det blev även lunch med två av mina kollegor - alltid trevligt med lunchsällskap.


Dags att hämta hem Albin. Skönt att ha honom hemma igen. Han hade haft det jättebra på dagis och hade haft mycket att berätta. 


Oliver tre veckor idag! Sjukt va tiden går fort.


Imorgon blir det förhoppningsvis en sväng till öppna förskolan.





Av Fam A&O - 13 januari 2009 19:27

Nu har man varit hemma två dagar med gossarna. Har gått hur bra som helst. Igår tog vi det lugnt på förmiddagen och var ute en sväng i trädgården. På eftermiddagen fick vi besök av en gammal klasskamrat med sina två barn - trevligt! Kul för Albin att få lite lekkamrater. Märks att han saknar sina kompisar på dagis. Han ska få gå dit på torsdag en sväng och busa av sig lite.


Ringde bvc för att boka tid för vägning av Oliver. Kändes som man fick en utskällning när man ringde. Varför ringer du så sent? Man ska ringa direkt när man kommer hem från BB! Jo, men det har varit en massa helgdagar och "tanten" (bvc-sköterskan) har haft semester. Då svarar tanten att det finns andra sköterskor som kan hjälpa till. Vi måste kolla att vikten går på rätt håll!!

Men hallå!! Jag märker väl att han växer så det knakar..... redan gått från en klädstorlek till en annan.

Så vi fick en tid redan dagen efter (idag alltså).


Tisdag och dags för bvc. Albin skulle på sin 3-årskontroll, så vi hade fått tid för båda barnen idag.

Vi började med Oliver. Han vägde 3,4kg!! Helt sjukt. Nästan ett helt kilo på 2,5 vecka. Vuxit 6 cm! Sen var det en massa skitsnack från tanten. Vid detta laget hade Albin börjat tröttna rejält.


Äntligen var det dags för Albin att vägas och mätas. Killen väger 19 kg och är en 1 meter lång. Stora killen! Albin skulle kolla i en låda och berätta vad det var för saker. I lådan fanns en ko, får, gris, docka m.m

När tanten tar upp dockan och frågar vad det är svarar Albin;

- gaga

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Hon frågar en gång till och Albin svarar igen gaga. Nu var jag nära att börja skratta, men tanten tyckte inte det var lika kul.

Jag sa att det är nog bättre om jag frågar och då svarade Albin galant på alla frågor. Kändes som Albin tyckte det var ett tramsigt test.....

Sen bad tanten att Albin skulle sparka  på bollen som låg på golvet. Då plockar han upp bollen i handen och kastar den på tanten. Nu ville jag bara gå därifrån!

Fick ok på båda barnen som tur va, men vilken pärs. Tror inte tanten ska ha med barn att göra - alldeles för dryg.








Av Fam A&O - 11 januari 2009 19:38

Lördagen bjöd på fint väder, så det blev en tur till skogen. Vi packade med oss en liten väska med varm chokladmjölk, kanelbullar och självklart fick vi inte glömma lördagsgodiset.


Vi parkerade vid skogens utkant och till Albins glädje fanns det en bänk redan på parkeringsplatsen. Nu tyckte han att vi skulle fika. Vi lyckades övertala honom att vi först måste ta oss in i skogen innan det var dags att fika.


En liten bit in i skogen hittade vi en koja som det var julpyntat i.



Albin började bli lite förtvivlad för det fanns ingen bänk i skogen..... Vart skulle vi nu sitta och fika?? Som tur var hittade vi ett träd som ramlat som vi kunde sitta på.



Med ny energi i kroppen gick vi vidare. Nu hittade vi ett "berg" som man kunde klättra upp på och rulla ner.



Hemma försöker vi fixa lite varje dag. Vi har en massa saker i gästrummet som måste rensas ut. Tycker att man har ett hyfsat stort hus, så förvaringsplats borde inte vara något problem, men så är fallet.


Idag har vi fixat lite till, fikat hos grannarna och tagit det lugnt.


Imorgon börjar Marcus jobba. Känns lite tråkigt, eftersom det är så mysigt och vara hemma hela familjen.


Albin tittade på Hitta Nemo idag. Han har aldrig sett filmen tidigare och när han ser första scenen säger han:

- Oj, en anemon!

Jag och Marcus tittade på varandra och satt som två frågetecken. Hur vet Albin vad en anemon är.....

Vi frågade Albin vart han hade lärt sig det. Det hade han lärt sig av ett annat favvoprogram "Små Einsteins". Lär sig en hel del av att titta på TV :-).


Här kommer en bild på mina myskillar!!





Av Fam A&O - 9 januari 2009 21:57

Oj vad rastlös man blir av att vara hemma hela dagarna! Vi bestämde oss för att göra en utflykt. Tanken var att vi skulle åka till Brio lekoseum, eftersom båda barnen sov passade vi på att köra till Ikea och inhandlade lite småsaker som vi behövde.


Vi stannade till hos inredningstjejen och hämtade vårt sängbord och besällde några småsaker till vårt sovrum.


Nu äntligen var det dags för lekoseum - men tyvärr var det stängt! Stackars Albin som hade sett fram emot detta. Vi fick gå till järnvägsspåret och kolla på tåg och sen berättade vi att vi skulle hem till mormor & morfar, sen var han nöjd med dagen ändå.


Stannde till hos mamma & pappa och åt en god middag. Tack!

Albin fick leka av sig lite sen var det dags att åka hemåt igen. Båda barnen somnade strax efter avfärd.


Albin sover gott, men Oliver har hållit oss sällskap till Lets Dance. Brukar ha sin längsta vakenstund nu på kvällen och förhoppningsvis blir natten lika bra som dom övriga. Känns som man väntar på dom där nätterna som man måste vara vaken flera timmar i sträck. Hoppas hoppas att dom aldrig kommer.........


Av Fam A&O - 7 januari 2009 19:15

Kl. är 18:45 och båda barnen sover, så nu kan jag skriva några rader.


Vilket underbart väder det har varit idag. Kallt och soligt. Tyvärr ingen snö, ännu ingen pulkaåkning - trist!

Vi bestämde oss för att gå ner till havet - alltid lika rogivande att promenera längs stranden.





Annars har vi bara tagit det lugnt idag.


Satt hela dagen igår med att framkalla bilder och flytta bilderna till en extern hårddisk. Vi låg 1,5 år efter, så det blev en hel del bilder som skulle framkallas, men så skönt att det blev gjort.


Marcus byggde ihop en hallmöbel och när han var klar ropade han på Albin som skulle kolla på möbeln.

Albin utbrister;

Pappa - jag tror inte mina ögon!

Albin tycker att han har världens händigaste pappa som har en massa verktyg. Ni som känner oss vet hur händig han egentligen ÄR ;-).



Av Fam A&O - 4 januari 2009 19:36

Nu har Oliver funnits hos oss i 10 dagar! Tycker redan att han blvit så mycket större..... Dagarna ser ganska lika ut. Oliver sover än så länge mesta delen av dygnet. För Albin är LEKA väldigt viktigt, så man försöker ägna så mycket tid som möjligt åt Albin just nu.


Albin har stora framtidsplaner ;-).



Blivande konduktör?



Eller pizzabagare?



Brandman?



Doktor?

Ja vi får väl se vad det blir.


Måste nämna en kul sak som Albin sa igår.

Igår sa jag till Albin att hela familjen skulle bada och då svarar Albin,

- Vilket sammanträffande!

hahaha - inget jag brukar säga här hemma i allafall.


Idag tog jag mina små grabbar och åkte till mamma & pappa för att äntligen få äta lutfisken som jag blev snuvad på på juldagen. Mums - det var gott! Tack för maten! Marcus fick ledigt från marktjänsten här hemma och åkte iväg och tränade. Det var han värd efter allt han har gjort och gör för oss här hemma.


Känner mig bättre och bättre för varje dag. Börjar bli riktigt rastlös, men det är väl bara att försöka ta det lugnt. Känns som man börjar närma sig sitt vanliga jag igen!


´


Här är en bild på mina guldklimpar! Jag är så lycklig som fått två så fina barn!!



Av Fam A&O - 1 januari 2009 18:52

Hur ska man sammanfatta år 2008? Ett graviditetsår som inte har varit så skoj. Illamående, sjukhusbesök, trött och ILLAMÅENDE....... Tur att året slutade med att vår andra guldklimp kom till världen, så känns genast året som gick mycket lättare.


Får inte glömma att man fick ett nytt jobb nära hem och dagis. Har verkligen kanontrivts även om man inte har kunnat jobba fullt ut.


Albin har blivit en stor kille och ger oss så mycket glädje med sina roliga kommentarer och fantasier.


2008 avslutades med fest hos grannarna som vi tyvärr fick lämna lite snöpligt. Grannens dotter kräktes och jag fick panik! Vill inte ha någon magsjuka nu när man nyligen blivit snittad. Gör SÅ ont bara man ska hosta. Vill inte att Oliver ska få magsjuka sin första levnadsvecka och ingen annan i familjen heller för den delen. Vi lämnade festen efter huvudrätten.

Vi gick hem så vi kunde smälla lite raketer för Albin. Först lite läskigt sen lite häftigt och sen lite tråkigt. Det blev en lugn avslutning på det gamla året.

Tack för god mat och trevligt sällskap stunden vi var med!


Idag fyller Oliver 1 vecka! Sover bebisar verkligen så mycket?? Har man redan glömt hur det var? Det är så mysigt med en bebis igen! Man kan titta på honom hur länge som helst.


Svärmor & svärfar kom förbi och lagade underbart god mat till oss. Tack för det! Vilken service!


Ser fram emot ett härligt 2009 med familjen! Nu är vi familjen vi längtat efter. Två underbara killar och en fantastisk sambo. Just det - jag skulle hellre vilja skriva man, men får nog vänta ett tag till ;-).


God fortsättning på ER!!


Inga bilder, eftersom kameran blev kvar på festen efter att ha lämnat i panik........




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards