No5

Alla inlägg under december 2008

Av Fam A&O - 15 december 2008 21:08

Det blev uppstigning lite tidigare än vanligt. Idag skulle det vara lussefirande på dagis! Albin har pratat om att han skulle vara lucia, så det skulle bli spännande och se om han tog på sig tomtedräkten.

Det var faktiskt inga problem.  Mycket föräldrar på plats, så det blev en nervös Albin som klev in på dagis.



Två stycken som är lite nervösa???


När det var dags att ställa upp i tåget var det en gosse som vägrade gå utan sin mamma! Så det var bara att ställa upp. Det var ett tag sedan man fick gå lussetåg. Det var väl mest fröknarna som sjöng, men barnen var så söta. Sen bjöds det på fika. En mysig morgon!


Jobbet väntade. Sista måndagen på ett tag. Känns lite overkligt, men den här veckan blir till att städa undan efter sig, så man inte lämnar en massa skit.


Hem och vila innan övriga familjen kom hem. Albin hade bakat pepparkakor på dagis.


Har plockat fram Albins bebiskläder och sorterat ut det som vi kan få användning för. Så nu tvättas det för fullt!




Av Fam A&O - 14 december 2008 20:50

Jaha då har denna helgen oxå försvunnit.


Fredagen var otroligt trist. Mådde riktigt kasst och slängde mig på sängen så fort Marcus kom hem från jobbet. Verkar som att man måste sova för att må bra. Helt sjukt!


Nya intresset från Albin är att leka frissa. Skönt att få hjälp på morgonen med att torka och borsta håret.



Visst blir vi i fina??



Efter att vi hade blivit fina i håret åkte vi in till stan för att handla julklappar. Inte det roligaste att ha Albin med sig som ska springa till leksaksaffären hela tiden.



Där finns massor av saker som man vill ha. Vill inte VÄNTA på att tomten ska komma. Vi lyckades i allafall fixa de flesta julklappar - skönt att ha det gjort.


Hemma skulle Marcus bygga ihop vaggan. Gnällde över att det var en tysk beskrivning och det gick väl inte riktigt som han ville.



Som tur va fick vi en inbjudan av grannarna, så Marcus kunde ta en paus i byggandet. Vi åt pizza och väldigt goda lussebullar! Vi kollade in tillbygget som dom har hållt på med sen i somras och är i stort sett färdigt. Jättefint! Ni har bra smak!


Hemma igen hade Marcus fått nya krafter och lyckades till slut få ihop vaggan. Så mysigt med vagga! Bara bebben som saknas.


Söndag bjöd på en massa fixande och nu äntligen kan vi slappa framför TV:n.





Av Fam A&O - 11 december 2008 19:43

En helt vanlig dag!


Jag och Albin har myst hemma efter jobb & dagis. Marcus har julmys med jobbet. Skulle byta julklappar för ett värde av 50:-. Tycker synd om den som får Marcus julklapp. Han tog med sig en julklapp som han fick förra julafton - världens fulaste ljusstake - (dock värd 100:-). Förlåt Marcus mormor, men den är gräslig......... Dessutom så skulle det vara Bond-tema på julklapparna, vet inte riktigt hur Marcus ska få in ljusstaken i det temat. Skönt att vi blev av med den till slut i allafall!


Snart helg!




Av Fam A&O - 10 december 2008 22:09

Nu kommer det lite gnäll igen, men fy katten va jag mår konstigt igen. Jag som trodde att jag skulle få avsluta med att må bra! Men nu börjar man se målet i allafall. Inom sex veckor är det över! Tror och hoppas att det är över innan dessa sex veckor har gått, men men man vet aldrig. Håret och tånaglarna är klippta, så jag är redo ;-). Har funderat på att ut och jogga en sväng i helgen, så kanske det sätter fart. Marcus vill dock att bebben ska födas 2009, men för min del får det gärna vara över NU!


I måndags var jag och Albin och klippte oss. Det är roligt att gå till frissan för där får man godis om man varit duktig. Inte jag då - tyvärr. Albin var nöjd - två skumtomtar och två klubbor.


Idag åkte vi hem tidigt. Albin och jag skulle vila tillsammans hemma, men Albin skulle absolut inte vila. Slängde på en film och la mig i soffan. Jag somnade inom ett par minuter. Vet inte hur länge jag hade sovit när jag kollade till Albin i den andra soffan. Då sov han så gott! Han som absolut inte skulle sova!


Sen byggde vi med leran som han fått av T & C. Skoj!


Fick en skiva av dagis som hade gjort ett fotoalbum från det han började dagis fram till idag. Vilken present! Tyvärr lyckades jag inte få in någon bild.




Av Fam A&O - 8 december 2008 20:13

Usch vilken tråkig måndag! Förkyld och sliten...... Gick hem från jobbet vid lunch och hann vila någon timme innan dagis ringde och berättade att Albin hade ont i magen. Kan det varit alla chokladbollar från kalaset??? Hade inte velat äta eller gå på toa.


Hämtade hem guldklimpen som vilade i soffan en stund. Försökte få i honom lite gröt, men det var inte intressant. Han gick in och lekte i lekrummet och var tyst väldigt länge..... När jag gick in så luktade det inte "hallon". Äntligen hade det lossnat! Nu var det en annan kille som ville leka och äta igen. Jobbigt med dessa barnmagar.


Vet inte om jag ska "tacka" grannarna för bajsboken som Albin fick när han fyllde år eller om jag får skylla mig själv som läst boken för Albin. Detta är numera favortiboken. Den ska gärna läsas ett par gånger efter varandra.

Den slutar med en sång som satt sig fast i huvudet på Albin. I boken har dom gjort om Ekorrn satt i granen.  Här kommer texten ur boken;


Ekorrn satt på toa skulle bajsa kottar

fick han höra barnen, då fick han så bråttom.

Hoppa han från toan ned

stötte han sitt lilla ben

och sin långa ludna bajskorv.


Fick varna personalen på dagis idag om dom skulle sjunga Ekorrn satt i granen, så kunde det komma en anna version från Albin.



Nu måste jag fundera på hur jag ska kunna tacka grannarna för denna bok......det är ju snart en liten tjej som fyller år där inne, hehe.


Av Fam A&O - 7 december 2008 21:28

I torsdags var det dags för sista träffen med föräldragruppen. Det blev förlossningsfilm och sen fick mammorna och papporna sitta i varsitt rum och diskutera sina tankar. När jag väntade Albin tyckte jag det var ganska jobbigt att kolla på förlossningsfilm, men den här gången fick det mig att längta dit. Nu vill jag ha det gjort!


Fredagen bjöd på fest med jobbet. Vi var väl 200 pers som var på festen. Trevligt tills alla började bli onyktra. Det skulle tafsas på magen och gissas viktuppgång och kön m.m Gav upp vid 23-tiden och körde hem till mamma & pappa som hade passat Albin. Vi sov över där!


Åkte hem på lördagförmiddag. Mamma hade gjort pepparkaksdeg som vi fick med oss hem. Så nu skulle det bakas inför söndagens kalas.



Men det räckte inte med pepparkakor. Albin och Marcus bakade chokladbollar som är ett måste på ett kalas!



Tyvärr blev inte lördagen någon höjdardag för min del. Besök på porslinsbussen och mådde allmänt skit. Blev till att vila ett par timmar och lämna fixandet. Klarar inte av att vara på fest! Man kunde tro att det var jag som var bakis där hemma.


Söndag morgon gick grabbarna ut. Albin skulle bygga ett trähus till sin mamma med sina nya verktyg. Hur det gick har jag ingen aning om. Något trähus har jag inte sett, men hörde hur det bankades där ute.



Sen var det dags att bada och fixa till sig för eftermiddagens kalas. Kollade på film för att varva ner en stund innan gästerna anlände.


Mormor & morfar, farmor & farfar och Jennie, Kenneth och deras barn Matilda (3år) och Malte (5mån) kom på kalaset. Ännu mer paket!!



I paketen fanns det en sparkcykel, kläder, godis m.m



Vi åt tacos och till efterrätt var det glasstårta och självklart chokladbollar!!



Matilda och Albin lekte för fullt med sparkcykeln, men det blev mest en massa klättrandes på ribbstolarna.



Titta vad jag kan!!

Av Fam A&O - 3 december 2008 19:33

Idag fyller vår underbara son tre år! Tiden går så fort.... Stora killen nu och ännu större kommer han väl kännas när bebben har anlänt.


Imorse så gick jag ner och gjorde i ordning välling och plockade fram alla paket. Tände lite ljus! Väckte Marcus så vi kunde sjunga för Albin. När vi steg in i rummet och sjöng blev han skitsur - kan i och för sig förstå att man blir lite irriterad av våra sköna sångröster :-). Jag vill SOVA! Sen kastade han ett av paketen på golvet och la sig igen.....



Men det tog inte många minuter innan han kom på att han faktiskt fyllde år! Nu var det andra miner. Det låg ju en massa paket på sängen.



Det stora paketet skulle öppnas först..... Det var en gitarr med mic!



Han fick även en verktydslåda med riktiga verktyg precis som pappa, men tror att Albin nu har fler verktyg än sin pappa. Jag tror pappa får låna av Albin nästa gång ;-). Det var lite annat smått och gott oxå.


Det hade även kommit paket i brevlådan, som snälla Jenny & Olof hade skickat. Tack för den fina mössan och peparkaksformarna!

Mössan skulle självklart provas direkt och den skulle han ha på sig på dagis.

Och självklart skulle han ha skjorta!



Var en kort sväng på jobbet innan det var dags för besök hos barnmorskan. Ingen viktuppgång och magen hade inte blivit speciellt större. Själv tycker man att man bara blir större och större. Bebben är nu fixerad och barnmorskan tror inte att det kommer dröja länge till innan bebben kommer. Men vad vet hon? Det kan lika gärna vara flera veckor kvar..... Har hört att hon har haft fel förr ;-).


Hämtade hem en glad Albin som hade blivit grattad på dagis. Barnen hade sjungit för honom och han hade fått en paket (pärlor).


Nu var det dags att åka till posten och hämta paket som kompisen Emy och morbror Tommy & tant Cissi hade skickat. Ett STORT tack! Det lektes för fullt med bilarna. Hemma i brevlådan låg det bland annat ett kort från mormor & morfar med chokladpengar...... chokladpengar en onsdag! Men det slank ner ganska så snabbt.


Marcus kom hem tidigt och nu hängde det en paket på dörren. Den var från vår granne Maja. Bajsboken!! Passar Albin perfekt, skulle även passa tant Cissi....hehe. Tack Maja va gullig du är!


Sen blev det show! Kolla in den blivande stjärnan! Det märktes att det hade övats på lussesånger för det blev en hel del.



Till slut ville han ta det lite lugnt. Det hade inte blivit någon vila på dagis, så han var rätt trött och ville kolla lite film, men det tog inte många minuter innan han slocknade. Vår stora kille! VI ÄLSKAR DIG!!



Vill även skicka ett stort GRATTIS till Hanna & Fredrik som fick en Doris igår!



Av Fam A&O - 2 december 2008 20:57

Idag var det dags för inredaren och hennes snickare att komma och piffa i omgång 1. Åkte hem från jobbet strax efter lunch och det var full aktivitet i alla rum kändes det som.


Lägger en bild på en del av lekrummet. Tyvärr har jag ingen före bild, men kan lova att det är STOR skillnad. Ska få bilder av inredaren sen när allt är klart.


Lekrum


Var tvungen att åka tillbaks till jobbet för kvällsmöte. Planering för nästa år. Kände att jag hade mycket att bidra med.......


När man kom hem var det en toppad Albin som skulle visa allt som hade hänt i huset. Han älskar det nya lekrummet.


I vardagsrummet har vi fått ny belysning och lite nya kuddar. Låter kanske inte som några stora grejor, men vilken skillnad.

Hallen har vi en ny klädhängare, byrå och spegel. Mer kommer i omgång 2.

I barnens rum har det kommit upp nya hyllor och lampor.

Nästa gång hon kommer blir veckan innan jul. Då ska nog allt vara klart. Vi är supernöjda än så länge.


Albin hade väldigt svårt att komma till ro och somna ikväll. Kanske inte så konstigt med tanke på alla nya saker och hans FÖDELSEDAG imorgon!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards