No5

Alla inlägg under oktober 2008

Av Fam A&O - 14 oktober 2008 20:01

Usch va jag är less!!!!!

Det blir nog till att sjukskriva sig igen. Klarar inte att jobba heltid. Jag vill verkligen, men det bara inse att det inte fungerar. Hade man bara haft sig själv att tänka på, så kanske. Kan ju inte vara meningen att det ska vara så här?? Varför? 11 veckor kvar - låååååååååång tid!


Tur att man har en underbar son som sköter sig själv eller rättare sagt har fått lära sig att sköta sig själv stackarn. Älskar Dig!!!


Nu skiter jag i det här och drar täcket över mig och hoppas på en bättre dag imorgon. Alla säger ju att "det går över", kanske den dagen är imorgon...........



Av Fam A&O - 13 oktober 2008 16:25

Måndag igen - kändes som mitt i natten när det var dags att stiga upp. Men men snart helg igen!


Det var dags att jobba som vanligt igen. Är inte sjukskriven längre. Vi får hoppas att det funkar. Det blev en tuff första dag. Hann åka hem innan det var dags för första bowlingmatchen i slutspelet. Gjorde två riktigt bra serier, så jag vann mina matcher. Tyvärr sopade vi oss i dubbeln och mamma hade inget flyt i sina matcher. Så det blev en förlust med 3-2.


Kom hem vid kl.20 och var helt SLUT! Så det var bara att säga godnatt och hopp i säng. Kul man är!!


Marcus var ute i trädgården och fixade IGEN! Börjar nästan tro att han tycker det är kul.......Vi kanske börjar bli vuxna??






Av Fam A&O - 12 oktober 2008 20:28

Godkväll!

Jaha, då var det dags för mig att ta steget in i bloggvärlden. Min tanke är att så här på söndagskvällen summera den veckan som varit.

Vad är det då som är värt att skriva lite extra om?

Jag måste ju börja med "Finanskrisen".........

Man har ju visserligen valt vad man skall jobba med, men efter de senaste veckorna av dygnet-runt-jobb så början man ju undra.

Tycker synd om min illamående gravida sambo som får ta ett tungt lass här hemma och sen får man alltid dåligt samvete för att man inte får tillräckligt med tid med Albin. (Hoppas att det blir bättre snart!)

På tal om Albin så är han inne i en underbar period just nu. För ett par veckor sedan tyckte han bara att allt var trist och tråkigt, men nu är det precis som om alla problem bara blåst bort. Framförallt är det vår glada och busiga Albin som är med oss hela dagarna och alla pusselbitar med dagis, mat, gå och lägga funkar återigen utan trots. SKÖNT!


Det sjukaste som hände denna veckan var ju helt klart den dåligt tajmade "kommunikationsutbildningen" som jobbet hade dukat fram i form av ett heldagspass mitt i denna extrema jobbhetsen.... men men.

Det hela började med att man fick intervjua sin bordsdam/herre och sedan ställa sig upp och presentera henne för alla andra deltagare. Sen rullade det vidare med gruppmassage mm. Hur skulle detta göra mig bättre i min kommunikation?

Nästa lilla tips vi fick (av den engagerade konsulttjejen) var att vi skulle dansa lite innan varje arbetsdag, ge kollegorna komplemanger, sträcka armarna i luften och titta uppåt för att man i den ställningen inte kunde undgå att le och leende smittar av sig...... Ja, ni förstår kanske att denna dagen skulle man ev kunnat klara sig utan!


Idag fick vi tidernas ryck i familjen. Ni som känner oss fattar ju verkligen hur unikt detta är?

Vi har varit ute hela dagen för att fixa i vår trädgård!!

Våra fantastiska grannar ställde upp med diverse redskap för att detta skulle vara möjligt. Mitt stora mission för dagen blev att hugga, såga, klippa ner våra fetebuskar utanför tomten. Till slut fick grannen (Filip) komma förbi och hugga i för att få bort det störta trädet, tack!

Garaget städades också för att göra plats för utemöblerna som nu är instoppade för säsongen.

Grillen får stå kvar ute ett tag till. Hoppet är ju det sista som överger en så jag hoppas att det hinner grillas minst en stek till innan den rullas in i vinterdvalan.

Nu skall jag ladda batterierna för ännu en, vad jag antar, Helvetesvecka!


Tack för ikväll, får se om detta blev en engångshändelse att jag klev in och gästskrev eller om man dyker upp igen?

Av Fam A&O - 11 oktober 2008 22:09

Ingen höjdarnatt! Fick kramp i benet och mådde sjukt illa. Än så länge har jag klarat mig bra om nätterna, så jag hoppas att detta inte upprepas. Hade glömt bort det där med kramperna. Så det blev en seg morgon, som tur var fastnade Albin framför morgonprogrammen, så man kunde sova en stund till.


Efter frukosten gick grabbarna ut för att fixa i trädgården. Dom plockade äpplen och sågade ner grenar. Ni som känner oss väl undrar nu säkert om vi verkligen äger en såg. Det gör vi inte! Tack grannarna för lånet!


Medan grabbarna var ute stod jag i köket och gjorde en chokladpannacotta som vi skulle ha till kvällen. Jo det är sant! Och det blev GOTT!


Sedan var det dags för vila innan vi fick besök av mormor & morfar och farmor & farfar. Vi åt exotisk planka som vi hade beställt. Sedan åt vi den goda efterrätten.


Albin blev lite hängig till middagen och verkade inte alls må bra, men efter lite medicin i kroppen kvicknade han till. Det var bara Albin som hördes......blablabla. Han älskar verkligen att få vara i centrum. Albin gick och la sig och lugnet spred sig. Vi kunde nu kolla på Sverige - Portugal i lugn & ro. Trist match!


Ett stort TACK för presenterna!

Kram



Av Fam A&O - 10 oktober 2008 17:54

Äntligen fredag!

Full rulle på jobbet - då går tiden fort. Hämtade Albin på dagis och åkte in till stan för att klippa killen. Trodde inte han skulle sitta still, men det gick hur bra som helst. Antagligen tack vara det fina Musse Pigg förklädet. Berättade för hårfrisörskan om alla Musses vänner. Han vet mer än sin mamma om alla tecknade figurer. Dessutom fick man tre klubbor för att man hade varit så duktig. "Men mamma det är ju inte lördag idag - det är ju fredag!" Det var en stolt kille som klev ut från hårsalongen.


Sen skulle vi äta på stan. Albin visade vägen vart vi skulle gå, så det blev köttbullar och pommes - MUMS. På matstället fick han dessutom en ny bil - kunde det bli en bättre dag på stan.


Den stolta killen ville självklart besöka pappa på jobbet, så han fick se klippningen och framförallt få visa upp klubborna och bilen. Stackarn hade fullt upp, men ska iväg på handboll ikväll. Hoppas att han kan slappna av och få tänka på nåt annat än jobbet. Han behöver helg!


Sist men inte minst var vi tvungna att besöka leksaksaffären.

- Albin idag ska vi bara titta.

Det första han gör är att plocka på sig tre bilar.

- Mamma måste ha dom här.

När jag sa att det inte blir några bilar idag försökte han med en bil. Men till sist köpte han läget och vi lämnade affären utan bilar och inget gnäll. Senast fick vi släpa ut honom ur affären.


Nu är vi hemma och slappar till "Blixten".


Vi ser fram emot besök från mormor & morfar och farmor & farfar imorgon.



Av Fam A&O - 9 oktober 2008 19:27

Ännu en dag har gått. Tycker att veckorna bara rusar iväg. Skönt på sätt och vis. Nu är det mindre än 12 veckor kvar till bebben kommer, så nu börjar man se slutet. Albin frågar ofta när är det dags för bebben att komma - han ska lära bebben allt. Albin har även döpt bebben till Svampbob..... Det blir det INTE! Tjejnamnet är klart, men killnamn är inte lätt. Tar gärna emot förslag! Alla tror på en tjej den här gången utom Marcus för han säger att "män gör män". Vi får väl se ;-).


Dags att bestämma sig för hur länge till man ska jobba. Ska man räkna med att den här bebben oxå kommer ett antal veckor för tidigt?? Försöker nog jobba in i det sista och kommer bebben så kommer den.


Måste även sända en tanke till en vän som har haft motgång efter motgång i ett antal år. Fattar inte att du orkar vara så stark! Vi har mycket att lära oss av dig. Du klagar aldrig utan försöker se det positiva i allt. Fantastiskt! Håller tummarna att det vänder för dig nu!


Vad det hade varit gott med blåbärsmuffins....... ;-)


Snart helg!

Av Fam A&O - 8 oktober 2008 22:18

Idag har det verkligen inte hänt något särskilt.

Dagislämning, jobb, dagishämtning, vila, städning, lek och TV-tittande.

Snart läggdags.


Alltså: En helt vanlig dag!

Av Fam A&O - 7 oktober 2008 20:51

Det börar bli riktigt segt att stiga upp morgonen - mörkt när klockan ringer.....puh. Men desto trevligare att komma till jobbet där mina kollegor bjöd på smörgåstårta och gav mig ett presentkort på en skönhetsalong. Underbart!


Hämtade hem plutten från dagis som hade haft gympa idag. Det är verkligen något han gillar och idag hade de dessutom spelat Zlatan-musik.... Vi hade en fight i förra veckan om vilka kläder han skulle ha på sig. Albin skulle HA Zlatan-tröjan, men det fick han inte för mamma. Det räckte med att han hade fått sova i tröjan. Tre år och gillar Zlatan - vem kan ha påverkat honom???


Hemma tog vi det lugnt. Lekte med tågbanan som har blivit en favvolek igen. Min stackars sambo fick slita på jobbet länge - hoppas att det lugnar ner sig snart. Ser fram emot vår helg på Tylösand Spa om två veckor - det behöver vi!


See you!




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

No5:s gästbok


Skapa flashcards